UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Kehitysblogin etusivulle

Taustakuvamainos

Onni | Ylläpito, perjantai 11.5.2012 klo 17:10

Kokeilimme torstaina ja perjantaina (10. - 11.5.) uudenlaista taustakuvamainosta. Ensinnäkin, pahoittelumme kaikille teille, jotka pahoititte mielenne uudesta mainosmuodosta. Se suinkaan ei ollut tarkoituksemme.

Mainosmuoto oli meillekin täysin uusi ja siksi olikin arvokasta saada palautettanne siitä, miten jatkossa voisimme hoitaa asian paremmin. Yksi syy tähän mainoskokeiluun oli se, että tavoitteemme on löytää uusia mainosratkaisuja, joissa itse sisältö on aina vahvasti ykkössijalla ja heti käsillä. Toinen pieni bonus asiassa oli se, ettei sivun ylälaitaan tullut normaalia mainosbanneria hidastamaan omaa konetta/muuta internet-laitetta.

Jo mainoskampanjan aikana opimme muun muassa seuraavia asioita:

1) Käyttäjille tulee olla selvää se, että mikä alue on klikattava ja mikä taas ei – koko taustan klikattavuus ilman selkeää viestiä asiasta aiheuttaa hämmennystä ja ongelmia.

2) Eri selaimet ja varsinkin niiden eri versiot sekä erilaiset mobiililaitteet on huomioitava paremmin.

3) Mainoksen soveltuvuus on varmistettava Amppareiden kaikille eri ulkoasuteemoille - esimerkiksi tummien ulkoasujen käyttäjät eivät luonnollisesti ilahtuneet valkoisesta taustasta.

Joka tapauksessa, suuri kiitos kaikille palautetta laittaneille. Otamme tästä opin onkeen ja suuntaamme kohti uusia seikkailuja!

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 13 kpl

 1. Itse ratkaisin välittömästi ongelman blokkaamalla koko himputin taustan. Ymmärrän toki että Ampparit tarvitsee mainostuloja. Kyseinen taustakuvamainonta kuitenkin on yleisesti mielletty erittäin häiritseväksi ja tarkoituksellisesti harhaanjohtavaksi jotta käyttäjät klikkaisivat sitä vahingossa.

  Ampparit on ainoa sivu joka on minulla auki lähes aina kun konetta käytän. Sivusto sopii uutistarpeisiini täydellisesti ja kiitän teitä siitä.

  Hyvää kevättä ja kesän odotusta Ampparin ylläpidolle :)

  dimika, perjantai 11.5.2012 klo 17:27
 2. Ite aattelin että onpas nätti mainos. Mielestäni varsin näppärästi toteutettu.

  cc, perjantai 11.5.2012 klo 17:50
 3. Ei huono. Olis varmaan jääny osallistumatta kisaan ilman tuota mainosta.

  Joonas, perjantai 11.5.2012 klo 17:56
 4. Sama juttu, heti kun avautu sivu niin tuli blokattua tuo. Erittäin häiritsevä.

  ZP, perjantai 11.5.2012 klo 21:47
 5. ei tausta häirinnyt. Ainoastaan yöllä olisi.

  Mahummad, lauantai 12.5.2012 klo 09:22
 6. Harmi että nykyinen mainosestosuodatin ei suoraan osannut poistaa kyseistä taustamainosta. Pitää hieman viilata laajennusta ettei tarvi tuotakaan katsella.

  Kyllä huomaa kuinka omistajanvaihdos vaikuttaa hyvän sivuston toimintaan. Rahanahneus näkyy. Ihan vain tiedoksi: Kun otatte maksulliset palvelut ja ip-laskutuksen käyttöönne niin silloin loppuu sivustonne käyttö. Mikään saitti ei ole korvaamaton. Aina selitellään että palveluiden kehittäminen maksaa sitä ja tätä.. mitä ihmeen palveluita sivustoltanne kaipaamme ? Helppoa uutisten lukua thats it, kuten se on nytkin tähän saakka saatu.

  Onnea ja menestystä ip-laskutukselle. Sinnehän koko verkkolehdet ovat syskyyn mennessä siirtyneet. Ihmettelen vain kuka haluaa maksaa uutisista jotka ovat negatiivisa ? Onneksi meillä on edelleen YLE jonka uutiset pitäisi olla ilmaisia. Eipä tarvi katsoa linkkeja: Katso videa..

  Mitä ilmeisimmin tämä viesti poistetaan asiattomana mutta minkäs teet. Toivotaan että entisillä omistajilla on edelleen mahdollisuus vaikuttaa sivuston kehtitykseen, Harmittaa nähdä kuinka hyvä vuosia palvellut saitti tullaan ajamaan piloille jos vanhat merkit paikkansa pitää.

  Entinen Ampparilaine, lauantai 12.5.2012 klo 18:19
 7. Ei **** heti kun omistaja vaihtui niin alkoi hyvä sivuston pilaaminen **** mainoksilla jotka eivät sovi ulkoasuun yhtään, mutta onneksi se oli näppärä blokata koko mainospaska.

  Järki käteen kun seuraavan kerran lähdette muokkaamaan toimivaa kokonaisuutta rahan ahneuksissa. Nimittäin jos tämä menee liian kaupalliseksi ***** joka on täynnä mainoksia niin tuskin menee kovin pitkä tovin niin joku on perustanut jo uuden vastaavan tapaisen sivuston ilman rahan ahneita omistajia jotka tunkevat mainoksia joka paikkaan.

  Voi nyt *****, sunnuntai 13.5.2012 klo 04:16
 8. Aivan ensimmäiseksi kiitos kaikista kommenteista!

  Toiseksi muistuttaisin blogimme ohjeistuksesta:
  - Mielipide on vapaa, kunhan kieliasu on asiallinen etkä loukkaa muita.
  - Asiattomat kommentit poistetaan ilman etukäteisvaroitusta.
  - Jokaisen kommentin IP-osoite tallennetaan mahdollisten väärinkäytösten varalta.

  Kolmanneksi haluan tehdä täysin selväksi sen, ettei omistussuhteiden muutoksella ollut mitään tekemistä mainoskokeilun kanssa. Sitä olemme omalla porukalla ja mainosmyyjämme kanssa miettineet jo hieman pidemmän aikaa.


  dimika, ZP: Kiitos mietteistänne. Jostain pitää aina uusia juttuja lähteä kokeilemaan ja meillä se oli tällä kertaa tämä. Ja kuten jo tuli sanottua - oppia tuli onkeen jo kampanjan aikanakin.

  cc, Joonas, Mahummad: On mukava kuulla tuo. :)

  Entinen Ampparilaine: Kuten vastaukseni alussa jo kirjoitin, omistussuhteiden muutoksella ei ollut mitään tekemistä mainoskokeilun kanssa. Joka tapauksessa, jokapäiväinen työmme on säilynyt käytännössä täysin entisellään ja hommiakin paiskomme täysin saman tiimin voimin. Kaipa tämä vastausajankohtakin antaa jotain osviittaa siitä, että onko meidän tekemisen meininki muuttunut vai ei. Maksullisuudesta vielä sen verran, että Ampparit Oy:llä on ainoastaan yksi maksullinen palvelu ja se on Witpik-mediaseuranta.

  Voi nyt *****: Kommenttiasi on siistitty kieliasun rujouden takia. Kuten blogijutussa jo kirjoitin, yksi syy tähän mainoskokeiluun oli se, että tavoitteemme on löytää uusia mainosratkaisuja, joissa itse sisältö on aina vahvasti ykkössijalla ja heti käsillä. Toinen pieni bonus asiassa oli se, ettei sivun ylälaitaan tullut normaalia mainosbanneria hidastamaan omaa konetta/muuta internet-laitetta. Ei meistä nämä sisältöä selkeästi alaspäin painavat paraatibannerit mikään ihanteellinen ratkaisu ole ja sen takia juuri yritämmekin keksiä vaihtoehtoisia tapoja mainostamiseen. Meidän on joka tapauksessa palkat tiimillemme maksettava ja muut kulut hoidettava, joten mielikuvitus on pidettävä luovalla tasolla, ettei tarvitsisi turvautua sellaiseen mainontaan, joka vie huomiota itse oleelliselta. :)

  Onni | Ylläpito, sunnuntai 13.5.2012 klo 09:54
 9. Minä jo ihmettelinkin että onko puhelimessa vikaa kun tuntui että ei millään pysty klikkaamaan otsikkoa, kun aina osuu johonkin taustakuvaan tms. Tuostahan se sitten johtuikin. Kiva jos ongelma oli jo teidänkin tiedossa.
  Ei mainoksissa mitään, pitäähän palvelusta palkkansa saada, mutta koittakaa ihmeessä toteuttaa mainostus siten ettei se haittaa itse asiaa, eli sivuston käyttöä!

  Älypuhelimen käyttäj, sunnuntai 13.5.2012 klo 10:07
 10. Ensin vähän hätkähdin taustakuvamainosta, ensimmäinen ajatus oli, että mitä piippiä, ja onnistuin kuin onnistuinkin vielä klikkaamaankin sitä, mikä ärsytti entisestään. Mutta kun sain miettiä asiaa, olihan tuo kyllä todella kekseliäs tapa mainostaa! Ja niinhän se on, että ihmiset monesti suhtautuvat hyökkäävästi kaikkeen uuteen. En haukkuisi ideaa, se oli loppupeleissä jopa nerokas.

  Vakaa Ampparilainen, sunnuntai 13.5.2012 klo 20:27
 11. Muuten ok, mutta itselläni kävi samoin kuin muutamalla muulla eli tuli vahingossa klikattua mainosta. Saisiko mainoksen klikattavissa olevan alueen rajattua selkeämmin? Kyseinen mainos sopi hienosti sivuston ulkoasuun, toivottavasti tilanne säilyy samana mahdollisilla tulevilla mainoksillakin.

  Rikke, maanantai 14.5.2012 klo 10:27
 12. Kiitos kommenteista.

  Erilaiset mobiililaitteet ovat täysin oma lukunsa, joten päätimme aika nopeasti jättää ne loppujen lopuksi kokonaan ilman taustakuvamainosta.

  Todella hienoa on tietenkin kuulla, että tämä kokeilu herätti myös positiivia tuntemuksia. :)

  Onni | Ylläpito, tiistai 15.5.2012 klo 16:19
 13. Kyllä tuo tausta piti täälläkin poistaa pysyvästi vaikka yritin sitä sietää.

  outsider, perjantai 8.6.2012 klo 14:44

Tämän blogijutun kommentointi on suljettu, koska juttu on yli neljä viikkoa vanha.