UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

Lauantai 10. lokakuuta 2015, vko 41
Nimipäivät: Aleksi, Aleksis
Aleksis Kiven päivä, suomalaisen kirjallisuuden päivä


Uusimmat

Turkissa sattunut räjähdys tallentui videolle - ainakin 30 kuollut
Tänään 13:35
iltalehti.fi
Räjähdyksiä oli kaksi ja ne tapahtuivat tienristeyksessä lähellä juna-asemaa kello 10.04. Turkin sisäministeriön kertoman viimeisen tiedon mukaan 30 ihmistä kuoli ja haavoittuneita on 126. Turkin hallitus on ilmoittanut pitävänsä tekoa terrori-iskuna ja tutkivansa väitteitä, joiden mukaan asialla oli itsemurhapommittaja. Jukka Lehtinen Lähde: Reuters
19 min
Tuhansien takkien tie
Tänään 13:05
areena.yle.fi
Kaarina Kaikkosen tunteita herättänyt teos Tie oli esillä Helsingin tuomiokirkon rappusilla kesällä 2000. Työ koostui 3 000:sta miesten pikkutakista, jotka oli ryhmitelty kirkon portaille. Ohjaus Päivi Takala. (U)
55 min
Hurja remontti
Tänään 13:05
ruutu.fi
Kausi 6. Jakso 16/31. Tuulen viemää, osa 1/2. Patrick Tutwiler haavoittui Irakissa kaulaan ja oli lähellä kuolla. Vuotta myöhemmin tornado tuhosi perheen kodin. Kaiken huipuksi Patrick joutuu keskeyttämään uransa sotilaana traumanjälkeisen stressihäiriön ja haavoittumisesta johtuvan aivovamman takia. Perhe on vaarassa jäädä täysin tyhjän päälle, joten Ty tiimeineen…
55 min
Guinness World Records
Tänään 13:05
ruutu.fi
Kausi 2. Jakso 7/13. Pompautus. Tosimies rikkoo kookospähkinöitä kyynärpäillään, suurperheen äiti ahmii pizzaa kuin ei olisi ruokaa ennen nähnyt, ja tennisässä paukuttelee lautasia tuusan nuuskaksi. Lopuksi, kun lihava mies on laulanut kuin pikkutyttö, on aika katsoa, mihin ilmatyynypompauttajat pystyvät. Amerikkalainen sarja.
60 min
Unelmakoti puoleen hintaan: Laajennuksia ja luksusta
Tänään 13:00
katsomo.fi
Lindsey haluaa pienestä keittiöstään avaran ruokailuhuoneen, mutta jo urakoitsijan valitseminen pelottaa nuorta leskeä. Suunnitteluvaiheessa pitää huomioida myös Lindseyn lyhytkasvuisuus, vaikkei Lindsey haluakaan tehdä keittiöstä vain omille mitoilleen sopivaa. Croft-Bakerit tarvitsevat Viktorian aikaiseen taloonsa lisää huoneita. Perheelle kelpaa vain paras,…
75 min
Formula 1: Venäjän GP: Harjoituksissa vakava ulosajo - Sainzin auto rengasvallin alla
Tänään 12:41
katsomo.fi
Suomalaisohjaajan superromanttinen purkkamainos kerää miljoonia katsojia: ”En voi uskoa, että tämä sai minut itkemään”
Tänään 12:29
iltasanomat.fi
Pohjois-Korea juhli jättimäisellä sotilasparaatilla
Tänään 12:27
iltasanomat.fi
Merkkipäivää juhlistettiin tarkoin suunnitellulla sotilasparaatilla, jolla eristäytynyt Aasian valtio pullisteli voimiaan. Pääkaupunki Pjongjangin kaduilla marssi satoja sotilaita.
56 min
Dokumenttiprojekti: Naisen osa
Tänään 12:20
areena.yle.fi
Kaksi Irinaa, Marge ja Svetlana tulivat Suomeen muuttaakseen elämänsä kulun. Naisen osa katsoo maailmaa ja miehiä näiden naisten silmin. Se on elokuva rajaseudusta, selviytymisestä, rakkaudestakin. O: Kati Juurus. (U)
HS vieraili riikinkukkoenkelin palvojien pyhässä kaupungissa Irakissa
Tänään 12:19
hs.fi
Aivan Isis-järjestön kalifaatin rajalla on vähemmistöuskonto jesidien pyhä kaupunki. Isis vainoaa jesidejä, joita se pitää saatananpalvojina. HS tutustui riikinkukkoenkelin palvojien salaperäisiin rituaaleihin Pohjois-Irakin Lalishissa.
55 min
Hell's Kitchen
Tänään 12:10
ruutu.fi
Kausi 4. Jakso 15/15. Finaalitaisto. Jännittävässä finaalijaksossa selviää Hell?s Kitchenin tämän kauden voittaja. Osa aiemmin pudonneista kilpailijoistakin taistelee kapteeniensa puolesta ja lopulta Gordon Ramsay on vaikean päätöksen edessä. Amerikkalainen realitysarja. (40')
1 min
Nokkelikot
Tänään 12:00
areena.yle.fi
Erimielisyyksiä.
Jim Carreyn ex-rakkaan koskettava hautajaiskulkue – äiti murtui kyyneliin
Tänään 11:50
iltasanomat.fi
Näyttelijä Jim Carreyn ex-tyttöystävä Cathriona White saateltiin myöhään perjantai-iltana hautajaiskirkolle valtavassa surukulkueessa, kertoo Daily Mail. 30-vuotias White riisti tiettävästi oman henkensä syyskuun lopussa, vain muutama päivä sen jälkeen, kun hän ja Carrey olivat eronneet. Irlantilaissyntyisen Whiten hautajaisia on kokoonnuttu viettämään tämän…
45 min
Anthony Bourdain minilomalla
Tänään 11:45
ruutu.fi
Kausi 2. Jakso 4/10. Atlanta. Tällä kertaa Anthonyn miniloma vie miehen Atlantaan. Tämä syvän Etelän kaupunki on tunnettu vieraanvaraisuudestaan. Anthony tutustuttaa katsojat kaupungin kirjavaan ruokakulttuuriin, ja hän ehtii myös piipahtamaan strippiklubilla. Amerikkalainen lifestylesarja. (40')
55 min
Hell's Kitchen
Tänään 11:15
ruutu.fi
Kausi 4. Jakso 14/15. Finaali lähestyy. Hell?s Kitchen jaetaan kahdeksi ravintolaksi finaalia varten. Molemmat finalistit saavat suunnitella paitsi ravintolansa menun myös sisustuksen. Haasteessa kokataan New Yorkissa, ja voittaja saa merkittävän edun finaalia varten. Amerikkalainen realitysarja. (41')
60 min
Jamie Oliverin kokkikoulu Australiassa: Ensimmäiset asiakkaat
Tänään 11:00
katsomo.fi
Ilmassa on jännitystä, kun kokkikokelaat valmistavat illallisen ensimmäisille asiakkaille. Nuorten perheenjäsenet tulevat syömään. Kaksi nuorista pääsee Lontooseen tapaamaan Jamie Oliveria. Edessä on myös kahden viikon työharjoittelu. Viimeisen kokeen jälkeen selviää, ketkä reputtavat ja ketkä pääsevät Fifteeniin töihin. Brittiläinen realitysarja, jossa huippukokki…
45 min
Anthony Bourdain minilomalla
Tänään 11:00
ruutu.fi
Kausi 2. Jakso 3/10. Dublin. Anthony Bourdain tutustuu minilomallaan Dublinin nähtävyyksiin ja erityisesti kaupungin ruoka- ja juomakulttuuriin. Jaksossa selviää myös, mikä on paras krapulalääke. Amerikkalainen lifestylesarja. (40')
5 min
Yle Uutiset
Tänään 11:00
areena.yle.fi
30 min
Korealaisen keittiön aakkoset
Tänään 10:35
ruutu.fi
Kausi 1. Jakso 10/13. Korealaiset nuudelit ja mykyt. Marja ja Jean-Georges tekevät makumatkan korealaisten perinneruokien maailmaan valmistamalla ja maistelemalla erilaisia, perinteisiä korealaisia nuudeli- ja mykyruokia. (24')
30 min
Jamie Oliver Italiassa: Le Marche
Tänään 10:30
katsomo.fi
Jamie lähtee Le Marchen vuoristomaisemiin tutustumaan metsästäjäperheen elämään. Villillä seudulla hän joutuu kohtaamaan sekä elämän raadolliset realiteetit että paikallisen mummomafian, joka haastaa hänet pastantekokilpailuun. Lopulta Jamie saa selville täydellisen villisikaragun salaisuuden.
Tutkijat väittävät selvittäneen mysteerin: Miksi elefantit eivät kuole syöpään?
Tänään 10:25
iltalehti.fi
Elefanttien kuolemaan johtavat syövät ovat paljon harvinaisempia kuin ihmisten. Utahin yliopiston tutkijat väittävät selvittäneen vuosikymmeniä ihmetyttäneen mysteerin. Tutkijat selvittivät muun muassa sen, että elefanteilla on enemmän vahingoittuneita soluja korjaavia geenejä kuin ihmisellä. Jukka Lehtinen Lähde: CNN
Haihyökkäys saattoi pelastaa hengen - sairaalassa paljastui paljon vakavampaa
Tänään 10:24
iltalehti.fi
Massachusettsilaismies oli perheineen viettämässä aikaa rannalla Kaliforniassa, kun perheenisä Eugene Finney joutui haihyökkäyksen kohteeksi. Vasta rannalla mies ymmärsi vuotavansa verta. Mies lähti rinta- ja selkäkipujensa vuoksi sairaalaan tutkimuksiin. Seillä mieheltä löydettiin pähkinän kokoinen kasvain munuaisesta. Jukka Lehtinen Lähde: CNN
Teksas sallii aseet kouluissa
Tänään 10:22
iltalehti.fi
Yhdysvaltojen Teksasista tulee kahdeksas osavaltio, joka sallii aseet koulun oppilailla. Uusi laki astuu voimaan elokuussa 2016. Lain voimaanastumispäivästä tasan 50 vuotta aiemmin Teksasissa koettiin yksi historian verisimpiä kouluampumisia. Charles Whitman ampui Teksasin yliopiston alueella sijaitsevasta tornista 15 ihmistä kuoliaaksi. Jukka Lehtinen Lähde:…
60 min
Kuppilat kuntoon, Gordon Ramsay
Tänään 10:15
ruutu.fi
Kausi 5. Jakso 10/17. Kreikkalainen tragedia. Kreikkalaisravintola El Greco on vajonnut alas omistajaperheen riitelyn ja laiskuuden seurauksena. Keittiössä kiireisin kokki on mikrouuni. Amerikkalainen sarja. (43')
45 min
Anthony Bourdain minilomalla
Tänään 10:15
ruutu.fi
Kausi 2. Jakso 2/10. Pariisi. Jaksossa Anthony Bourdain tutustuu Pariisin ruokakulttuuriin. Hän käy paikallisissa ravintoloissa bistroista brasserieihin, jututtaa maan ruokaintoilijoita ja syö erikoisia herkkuja verimakkara-macaroneista kateenkorvaan. Amerikkalainen lifestylesarja. (40')
30 min
Sikke - ruokaa rakkaudella
Tänään 10:05
ruutu.fi
Kausi 3. Jakso 2/18. Nostalgiaruokaa. Tänään valmistetaan nostalgiaruokaa: toast skagenia á la Max & Misko, Siken makaronilaatikkoa ja jälkiruoaksi sticky toffee pudding. Kotimainen ruokaohjelma. (22')
40 min
Ykkösaamu
Tänään 10:04
areena.yle.fi
Vieraana on ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Jari Korkki haastattelee.
4 min
Yle Uutiset
Tänään 10:00
areena.yle.fi
5 min
Voita & Sokeria
Tänään 10:00
areena.yle.fi
Hanna –Leena Turpeinen valmistaa terveysherkku leivoskeksin, joka sopii myös gluteenittomaan ja/tai maidottomaan ruokavalioon. Keksi on herkullinen nautittuna ihan sellaisenaan mutta parhaimmillaan se on lämpimänä juuri uunista otettuna. Tämäkään herkku ei jää lanteille! Maapähkinäkeksit 1 luomukananmuna 3-4 rkl maustamatonta maapähkinävoita 1,5 dl mantelijauhoja 0,5…
Pallokerho: ”Pallo on nyt SJK:lla ja RoPSilla, HJK ottaa kuusi pistettä joka tapauksessa”
Tänään 09:50
iltasanomat.fi
24 min
Villit futarit
Tänään 09:33
areena.yle.fi
Virheillä on seuraamukset. Jonne muuttaa vihdoin äitinsä luo. Ilon keskellä Jonne saa pelissä punaisen kortin. Tapahtuma saa Jonnen mielen matalaksi, ja hän toimii omantuntonsa mukaan.
59 min
Susannah Skandinaviassa: Lycraan puettu mies
Tänään 09:30
katsomo.fi
Malmössa Trinny ja Susannah tapaavat torilla Maggien, joka käyttää kaksia rintaliivejä päällekkäin. Britt-Marien rintasyöpä on palannut ja hän pukeutuu vain mustiin vaatteisiin. Maria on laihtunut 50 kiloa, eikä osaa ostaa enää vaatteita. Ylva ja Robert ovat olleet naimisissa vuodesta 1972 lähtien, eikä heidän tyylinsä vastaa nykypäivää. Trinny pukee Robertin…
45 min
Anthony Bourdain minilomalla
Tänään 09:30
ruutu.fi
Kausi 2. Jakso 1/10. Sao Paulo. Anthonyn tie vie Brasiliaan, São Pauloon. Aluksi kolkolta tuntuva suurkaupunki on vakuuttanut Anthonyn. Hän vierailee muun muassa Mocotó-ravintolassa, joka on levittänyt Koillis-Brasilian ruokakulttuuria muuallekin maahan Amerikkalainen lifestylesarja. (40')
35 min
Nigellan uudet herkut
Tänään 09:30
ruutu.fi
Kausi 1. Jakso 12/13. Syntisen hyvää. Nigellan mielestä ruoka ei ole vain polttoainetta, vaan siitä täytyy todella voida nauttia. Tänään valmistetaan muun muassa paholaisen suklaakakkua, joka on tietenkin syntisen hyvää. Englantilainen ruokaohjelma.
11 min
Hirveä Henri
Tänään 09:21
areena.yle.fi
Keksikauppias. Henri päättää lyödä rahoiksi äidin leipomilla kekseillä.
55 min
Kuppilat kuntoon, Gordon Ramsay
Tänään 09:20
ruutu.fi
Kausi 5. Jakso 9/17. Michon's. Savustamo-ravintola Michon'sin omistaja Al sairastaa kotona ja haluaa siirtää vallan tyttärelleen. Tytärtä kuitenkin kiinnostaa vain laiskottelu ravintolan takahuoneessa, vaikka ravintola on jopa nimetty hänen mukaansa. Johtajan puuttuessa keittiöväki oikoo mutkat suoriksi ja tarjoaa asiakkaille mikrossa lämmitettyä ruokaa, vaikka…
29 min
Winx-klubi
Tänään 09:19
katsomo.fi
Kausi 7, 1/26. Winxit tutustuvat keijueläinten turvapaikkana toimivaan Alfean luonnonpuistoon ja yrittävät estää petolintua nappaamasta harvinaista kolomyyrää. Vauhdikas animaatiosarja nuorista Winx-keijutytöistä, jotka käyvät keijukoulu Alfeaa taikaulottuvuudessa ja käyttävät hyvää energiaansa noitien pahoja voimia vastaan. Eräänä päivänä keijueläin kaapataan…
Pohjois-Koreassa alkoi jättiparaati - yksi maan suurimmista
Tänään 09:15
iltalehti.fi
Paraatin toivotaan antavan viitteitä Pohjois-Korean asevoimien tilasta. Maa on tehnyt kolme ydinkoetta ja uhannut neljännellä. Jukka Lehtinen Lähde: Reuters
4 min
Kaikki kuvaa -kilpailu 2015: Kaikki kuvaa
Tänään 09:15
areena.yle.fi
Kaikki kuvaa 2015 -kilpailun satoa. Sisältää elokuvan: FutureSight Inc. - Ikivanha voima (S).
15 min
Hello Kitty: Omenapuumetsä ja Lumottu maa: Osa 11/27. Musta salajuoni, osa 2
Tänään 09:05
katsomo.fi
Täydellinen auringonpimennys on viimein alkamassa. Kitty, Emily ja Pururu yrittävät taivutella Mongaa ja Montinea, mutta näiden luottamus Akuroon on vankkumaton. Kittyn ja hänen ystäviensä kauhuksi taika auringon katoamiseksi edistyy, kun hirmumyrsky puhkeaa. Aikooko aurinko todella kadota?

Suositeltua

Sannin tulkinta Antti Tuiskun kappaleesta Yksinäinen tarjoaa maagisen herkän hetken jokaiselle kuulijalleen
Eilen 21:18
iltasanomat.fi
Kovaa kamaa Norjasta – ryhävalaat pulikoivat revontulten loimussa
Eilen 22:54
iltasanomat.fi
Tuiskun Hyökyaalto muuttuu Vicky Rostin coverina voimaiskelmäksi!
Eilen 21:20
iltasanomat.fi
Antti Tuiskun ja Sannin kaunis duetto: Yksinäinen
Eilen 21:56
iltasanomat.fi
65 min
Suomen huutokauppakeisari
Eilen 17:50
ruutu.fi
59 min
Intia liikkeessä
Eilen 23:30
areena.yle.fi