UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

AVA Tiistai 30.5.

06:00
Aamun AVAus
07:30
Lemmen viemää
Työpaikka vai rakkaus?. Anni haluaisi lähteä Kanarian saarille, Norman taas jäädä Bichlheimiin. Molemmat joutuvat pohtimaan, onko työ vai rakkaus tärkeämpää. Beatrice on raivoissaan, koska Friedrich lupaa ottaa sekä Normanin että Annin takaisin töihin. Nataschalla on aina ollut vaikea äitisuhde, mutta tämänhetkisessä elämäntilanteessa äidin läsnäolo tuntuu lohdulliselta. Hildegard ja Alfons kantavat huolta tyttärensä ja vävynsä rahavaikeuksista ja miettivät, miten voisivat auttaa. Hyvinvointiosastolla on pulaa henkilökunnasta, ja Charlotte lupaa auttaa vetämällä yövaelluksen. He lähtevät Nilsin kanssa katsomaan reittiä läpi ja lähentyvät toisiaan entistäkin enemmän. Sebastian ja Luisa jatkavat salaisia tapaamisiaan, eivätkä muista olla kyllin varovaisia. Saksalainen telenovela huippuhotellin omistajaperheen ja henkilökunnan mutkikkaista ja myrskyisistä ihmissuhteista. Uusinta. K7 (ahdistus).
08:30
Ostoskanava Tvins.com
09:30
Lääkärit
Myrkky vai lääke?. Vieraaksi saapuvat Simon ja Katy, jotka väittävät parantuneensa masennuksesta eteläamerikkalaisen heimolääkkeen kambon avulla. Lääkärit pohtivat, voisiko tästä vanhasta vaihtoehtohoidosta tulla valtavirtaa. Tapaamme myös entisen narkomaanin Matthew¿n, jonka molemmat jalat on amputoitu. Lääkärit ovat järjestäneet Matthew¿lle ja hänen perheelleen uskomattoman yllätyksen. Amerikkalainen keskusteluohjelma, jossa lääketieteen huippuammattilaisista muodostuva tiimi käsittelee jaksoittain vaihtuvia, terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä aiheita.
10:30
Koiralle koti
Muutoksia. Tässä jaksossa muistellaan pelastettujen koirien huikeimpia ja sykähdyttävimpiä muutoksia. Mukana mm. Chance ja Sandy. Amerikkalainen koirankoulutussarja.
11:00
Jamien lohturuokaa
Isän opetukset . Kausi 1, 4/6. Jamie Oliver kokkaa neljää lohturuokaa. Isän avulla valmistuu Jamien lapsuudesta tuttu klassikko: Kiovan kana, joka saa täytteekseen pekonilla tuunattua valkosipulivoita ja lisukkeeksi parsakaali-perunasosetta. Lisäksi Jamie tekee spaghetti vongolesta roseeviiniversion, indonesialaista gado gado -salaattia ja parhaan versionsa paimenen paistoksesta. Englantilainen ruokaohjelma tuo julkkiskokki Jamie Oliverin takaisin ruutuun uusien reseptien kera.

Kello 12:00

12:00
Ostoskanava Tvins.com
13:00
Grand Designs - unelma-asunnot
Historiallinen pikkulinna Ranskassa. Kevin McCloud teki 2000-luvulla useita seurantakäyntejä Keski-Ranskan ylängölle pieneen kylään, joka sijaitsee Limousinin hallintoalueen Creusen departementissa. Brittiläiset eläkeläiset Denise ja Doug löysivät sieltä vuonna 2003 talon, johon ihastuivat. He jättivät kotimaansa ja ryhtyivät korjaamaan aarrettaan, lähes sortumistilassa olevaa linnan näköistä rakennusta, jonka historiaan liittyy myös II maailmansota. He eivät osanneet ranskaa eikä heillä ollut kokemusta rakentamisesta. Rakkautta toisiinsa, työhön ja uuteen kotimaahan heillä oli. Projekti teetti ankaria päiviä ankarine talvineen, mutta suurimmat alkuvaikeudet olivat ranskan kieli ja byrokratia. Onneksi oli auttajia ja kannustajia. Kevin McCloudkin tulkkasi joskus työmiesten puheet, ja ympäristön ihmiset toivottivat ahkerat naapurit avosylin tervetulleeksi. Talo valmistui vähitellen sekä asuin- että matkailukäyttöön. Kevin vierailee paikalla vuosina 2003, 2004, 2006 ja 2014. Vuonna 2007 vietettiin Denisen ja Dougin häitä, ja 2014 olivat talon 70-vuotisjuhlat. Brittiläinen realitysarja epätavallisista kodinrakennusprojekteista. - Seurantakäynti.
14:00
Pitääkö olla huolissaan?
Krista Kosonen. Kausi 1, 9/10.Pitääkö olla huolissaan on uusi paneeliohjelma elämästä, kuolemasta ja kaikesta siinä välillä. Kari Hotakainen, Miika Nousiainen ja Tuomas Kyrö pohtivat Jenni Pääskysaaren johdolla, pitääkö kansalaisen olla huolissaan vai ei. Vieraana Krista Kosonen. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
15:00
Jane the Virgin
43. luku. Kausi 2, 21/22. Janella on kädet täynnä Mateon syntymäpäiväjuhlien kanssa, ja häihinkin on enää kaksi viikkoa. Hääpaikka on vaarassa, sillä Rogelion kuvausryhmä uhkaa mennä lakkoon häitä edellisenä päivänä. Rafael yrittää ratkaista omaa ongelmaansa. Amerikkalainen komediasarja uskonnollisesta nuoresta naisesta, joka tulee vahingossa raskaaksi lääkärikäynnillään. K7 (väkivalta).
15:55
AVA koti kesäkuntoon
16:00
Lemmen viemää
Läksiäiset. David näkee Luisan ja Sebastianin suutelemassa metsässä, ja antaa ärtymyksensä näkyä Sebastianille työpaikalla. Beatrice ottaa poikansa puhutteluun, mutta tämä vaatii saada kuulla totuuden äitinsä kiristysjuonista. Totuuden kuultuaan David vaatii Beatricea panevan pisteen koko kuviolle. Luisa yrittää jatkaa teeskentelyä Davidin kanssa, mutta matkalla lentokentälle David nostaa lopulta kissan pöydälle. Norman ja Anni päättävät lähteä Kanariansaarille lyhyellä varoitusajalla. Kun läksiäisiin ei tahdo olla aikaa eikä paikkaa, André tarjoaa oluttuvan juhlapaikaksi. Else haluaa viettää aikaa Wernerin ja Nataschan kanssa. Yhdessä vietetyn päivän jälkeen Nataschalta menevät kuitenkin jalat alta. Hän yrittää jatkaa terveydentilansa salaamista äidiltään kaikin keinoin. Saksalainen telenovela huippuhotellin omistajaperheen ja henkilökunnan mutkikkaista ja myrskyisistä ihmissuhteista. K7 (ahdistus).
17:00
Aarteiden metsästäjät Suomi
Kausi 1, 5/12. Konkarihuutajat Jamppa ja Jamo sekä Timppa pääsevät testaamaan ensikertalaisten Johanna ja Hannelen paineensietokykyä. Päivät todellinen yllätys paljastuu kun selviää kuka huutaa itselleen varastollisen vanhoja vaatteita. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:00
Grand Designs - unelma-asunnot
Afganistanin kentiltä omaan taloon. Kevin tekee seurantakäynnin Beckyn ja Jonin talolle Devoniin kesällä 2014, noin vuosi rakennusprojektin päättymisen jälkeen. Kuninkaallisen laivaston kapteeni Jon White haavoittui vuonna 2010 maamiinaräjähdyksessä Afghanistanissa, ja hänen molemmat jalkansa ja toinen kätensä amputoitiin. Elämä muuttui täydellisesti; moni asia oli mietittävä uusiksi, myös asuinolot. Pariskunta päätti rakentaa talon, jossa otettaisiin huomioon Jonin ruumiillinen erityistilanne, mutta keskityttäisiin vahvuuksiin. Jon itse ryhtyi rakentamisen projektipäälliköksi ja pääsi siten käyttämään armeijassa oppimiaan organisointi- ja kommunikointitaitoja. Kunnianhimoinen hanke mahdollistui muun muassa militäärihyväntekeväisyyden turvin, mutta taloudellisia huolia kertyi silti. Lisäksi Becky alkoi odottaa perheen esikoista. Valmiissa talossa on nyt tekniikkaa, tilaa ja estetiikkaa. Toimivatko ratkaisut? Miten George-poika voi? Mihin työhön Jon aikoo siirtyä? Kevin McCloud kertoo, että juuri tämä projekti on hänen pitkän Grand Designs -uransa yksi koskettavimmista. Brittiläinen realitysarja epätavallisista kodinrakennusprojekteista. - 14. tuotantokauden päätösjakso.
19:00
Manuela leipoo
Intohimoinen passiohedelmäkakku. Kausi 1, 1/32. Manuela Kjeilen leipoo raikasta, sitruunalla ja lakritsilla höystettyä passiohedelmäkakkua sekä norjalaista mantelikakkua herkullisella kreemitäytteellä. Samalla hän kertoilee elämästään humoristiseen tyyliinsä. Ruotsalainen leivontasarja.
19:30
Manuela leipoo
Kuppikakkujen kermaa. Kausi 1, 2/32. Manuela Kjeilen kertoo, miksi hän ansaitsi aikoinaan kuppikakkukuningattaren arvonimen. Herkullisiin kakkuihin tulee vaniljaa ja suklaata. Ruotsalainen leivontasarja.
20:00
Illallinen äidille
Kim Herold. Kausi 1, 9/10. Muusikko Kim Herold kokkailee Hannele-äitinsä keittiössä illallista yhdessä Kari Aihisen kanssa. Mutta miten Kim parantuu ketsuppiaddiktiostaan ja mikä juusto Kape olisi jos Kimin äiti saisi päättää jälkiruoan? Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Muodin huipulle
Pitsin pauloissa. Kausi 14, 7/17. Yllätyksiä täynnä olevassa jaksossa tuomari Heidi Klum haastaa kilpailijat suunnittelemaan alusvaatteita hänen mallistoonsa. Suunnittelijat saavat tylyn herätyksen näytökseen. Tuomarivieraana nähdään näyttelijä Bella Thorne. Amerikkalainen realitysarja, jossa lahjakkaat vaatesuunnittelijat kisaavat parhaan suunnittelijan tittelistä.
22:00
Sinkkuelämää
Liian nuori lutkailemaan!. Kausi 3, 15/18. Amerikkalainen komediasarja New York Cityn single-elämästä. Mukana myös Kyle MacLachlan (Trey MacDougal), Cane Peterson (Wade Adams), Anita Gillette (Waden äiti), Kat Dennings (Jenny Brier), Ron McLarty (tohtori Talley, parisuhdeterapeutti), James Villemaire (Lance Bloom). K12 (seksi, päihteet).
22:40
Rimakauhua ja rakkautta
Kyyneleet ja intohimot. Rachel pyörii avoimuuden ja salailun välimaastossa. Juuri nyt ei elämä muutoinkaan näytä kovin ruusuiselta, ainakaan Adamin mielestä. Kutkuttavan nokkela 13-osainen brittisarja varhaiskeski-ikää lähestyvistä pariskunnista, jotka ihmissuhteissaan kohtaavat rakkautta ja raadollisuutta, ehdottomuutta ja eripuraa. Pääosissa: James Nesbitt, Helen Baxendale, Fay Ripley, John Thomson, Hermione Norris, Robert Bathurst. Tuotanto: Granada Television, Englanti. K12
23:40
Deadly Women - Naistappajat (K16)
Orpo omasta tahdosta. Kausi 9, 2/13. Näiden naisten kohdalla veri ei todellakaan ole vettä sakeampaa. Teinityttö ei malta odottaa perintöään, kun taas toinen tytär tarvitsee rahaa mielikuvitusmaailmansa ylläpitämiseen. Joskus sosiaalinen asema voi olla naiselle omaa äitiä tärkeämpää. Amerikkalaisessa dokumenttisarjassa tutustutaan lähihistorian julmimpiin naismurhaajiin FBI:n entisen profiloijan Candice DeLongin johdolla. K16 (väkivalta, ahdistus).

Kello 24:00

00:40
Amerikan unelmavävy
Kausi 1, 4/10. Jesse, Erick ja Tom pääsevät tutustumaan valitsemiinsa naisiin paremmin, sillä edessä on ihania treffejä. Kaikki ei ole kuitenkaan pelkkää vaaleanpunaista hattaraa, sillä Jessen naisten joukossa kytee jo ensimmäinen konflikti. Tom vie yhden naisista salaa treffeille. Uusinta. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
01:35
Lääkärit
Myrkky vai lääke?. Vieraaksi saapuvat Simon ja Katy, jotka väittävät parantuneensa masennuksesta eteläamerikkalaisen heimolääkkeen kambon avulla. Lääkärit pohtivat, voisiko tästä vanhasta vaihtoehtohoidosta tulla valtavirtaa. Tapaamme myös entisen narkomaanin Matthew¿n, jonka molemmat jalat on amputoitu. Lääkärit ovat järjestäneet Matthew¿lle ja hänen perheelleen uskomattoman yllätyksen. Amerikkalainen keskusteluohjelma, jossa lääketieteen huippuammattilaisista muodostuva tiimi käsittelee jaksoittain vaihtuvia, terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä aiheita.
02:35
Emmerdale
Äidin huoli. Pete ja Leyla päättävät kertoa Moiralle Hollyn ja Jain kuvasta. Marlon selvittelee Victorian ja Charityn välejä. Paddy ei enää kaipaa Rakeshin palveluksia. Emmerdalen kylän asukkaiden elämänmenoa seuraava draamasarja. K7 (ahdistus).
03:05
Emmerdale
Pakkopalautus. Charity aikoo tuoda Debbien takaisin Emmerdaleen. Joanie lupautuu Kerryn mukaan ultraäänitutkimukseen. Jai kertoo Moiralle suhteestaan Hollyyn. Emmerdalen kylän asukkaiden elämänmenoa seuraava draamasarja. K7 (ahdistus).
03:35
Yön AVA