UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

TV Finland Perjantai 18.4.

07:00
Akuutti
Hoitotahto ja eutanasia - saako kuolemasta päättää itse? Onnettomuudet työllistävät käsikirurgia keväisin. Skitsofrenian hoito kehittyy. Vältä virheet ja mittaa verenpaine oikein. Lisätietoja: teksti-TV s. 374.
09:00
Jumalanpalvelus
Lasten Passio Leppävaaran kirkosta. Saarna ja liturgia Tiina Palmu, musiikki Lintuvaaran koulun musiikkiluokat. Pääsiäiskertomusta toteuttamassa Lintuvaaran koulun oppilaita, opettajia ja Leppävaaran seurakunta.
09:45
Arkistokuvia: Kuusi runoilijaa
Suomalaisia runoilijoita. Sallittu kaiken ikäisille.
10:05
Aamusta iltaan
Valittuja paloja päivän Min Morgon -aamuohjelmasta. svenska.yle.fi/minmorgon
10:35
A-studio
Presidentti Niinistö arvioi Ukrainan kriisiä ja Suomen turvallisuuspoliittista tilannetta. Perintövero nousee, muuttavatko rikkaat muualle? Eurovaalisarjassa meppiehdokkaat Alexander Stubb ja Sauli Ahvenjärvi.
11:25
Erätulilla
6/20. Timo ja Miika testaavat Peltsin Lapin kestävyyttä Keimiöjärven kisoissa. Merenkurkussa samaan retkeen yhdistyy sekä kalastus että merikotkien kuvaaminen. Pienestä koiranpennusta kasvaa taitava hirvenhaukkuja. HD
11:55
Puoli seitsemän
Vieraana rakastettu näyttelijä Seela Sella. Kerromme mitä voi tehdä, kun koiralla ja omistajalla menevät tassut ristiin. Juontajina Ella Kanninen ja Mikko Kekäläinen. #puoli7

Kello 12:00

12:25
Soita minulle Helena
(Suomi 1948, 86') O: Hannu Leminen. N: Helena Kara, Rauli Tuomi, Erkki Viljos. Aino Räsäsen kirjoihin perustuvan suositun Helena-elokuvasarjan ensimmäinen osa. K7 (ahdistus).

Arviot: IMDb 4.8
Lue lisää: IMDbLeffatykkiWikipedia
13:51
Kohtaamisia: Kimmo Haahkola - "venäläiset"
Michellen kampaamotuoliin istahtaa tänään Kimmo Haahkola. He pohtivat kahden kulttuurin välillä solmittujen avioliittojen onnistumismahdollisuuksia. Kohtaamisia-sarjassa pohditaan elämää ja suomalaisuutta. HD
13:55
Pisara
Pitkäperjantai, Jeesuksen ristinkuolema. "Jeesus joi viinin ja sanoi: "Se on täytetty." Hän kallisti päänsä ja antoi henkensä." (Joh. 19)
14:00
Strömsö
Paul ja Camilla laittavat kanaviillokkia ja Elin käy kanalassa. svenska.yle.fi/stromso HD
14:40
Kootut askeleet: Susanna Leinonen
Esittelyssä suomalaiset eturivin nykytanssikoreografit. Taiteilijahaastatteluissa pääosassa ovat tekijät ja teokset. Tuotanto Grape prodcutions Oy. (U)
15:03
Pääsiäinen Kiviniemessä: Särkynyt talikko
Ennen vanhaan uskottiin, että onnen ja menestyksen saattoi varastaa toiselta itselleen. Eräänä pääsiäisenä joku yritti viedä karjaonnen Kiviniemen talosta tarinassa "Särkynyt talikko". Toimittaja Anna-Liisa Kirsi. Sallittu kaiken ikäisille.
15:10
Histamiini ja merenneidon aarre
Histamiini ja Titiina seikkailulla satujen saarella. Lowiisa-laiva on vaikeuksissa ja sillä matkustavat ystävykset merten yllätysten armoilla. Käsikirjoitus: Raili Mikkanen, ohjaus: Irja Ranin (1989). Sallittu kaiken ikäisille.
15:25
Hapsiainen
Hapsiainen tutustuu ihmiskehoon. Käsikirjoitus ja esintyminen: Esa Pakarinen Jr. (1987). Sallittu kaiken ikäisille.
15:35
Kössi Kenguru vetehisten valtakunnassa
Kössi Kenguru, Masa Myyrä ja Vesihiisi Hiski auttavat vetehisiä muistamaan unohtuneen taikasanansa. Animaatio: Heikki Prepula. (1973) Sallittu kaiken ikäisille.
16:00
Pikku Kakkonen
Katsellaan Jaakon kanssa Mitä ihmettä, Muista laulaa, Samsam, Ihan satua, Metkat Mesiläiset, Kotkaperhe, Tanssinmestari sekä Laura. HD
17:00
Parasta ikinä: Kyösti "Kössi" Väntänen
Aikapoika ja mono on vuoden 1976 hieno ajan kuvaus. Pääosassa näytteli silloin 8-vuotias Kyösti "Kössi" Väntänen. Nykyään Kössi on äänisuunnittelija ja tekee myös töitä elokuvien parissa. HD
17:03
Sormileikit
Eeva-Leena Pokela laulaa viitottuna laulun Hyvin hiljaa. (1983)
17:07
Parasta ikinä: Mark Levengood
Levengoodin perhe muutti Suomeen Amerikasta, kun Mark oli 3-vuotias. Hän oppi suomen kieltä lastenohjelmista, sillä perhe puhui englantia ja ruotsia. Mark muistaa useita suomalaisia televisiosta tuttuja melodioita vieläkin. HD
17:10
Aikapoika ja mono
TV-elokuva Petristä, josta tulee perheen aikapoika, kun uusi vauva syntyy. Hankalassa tilanteessa auttaa puhuva mono. Rooleissa mm. Kyösti Väntänen, Tauno Söder ja Tarmo Manni. O: Raili Rusto. (1976) Sallittu kaiken ikäisille.

Arviot: IMDb 6.4
Lue lisää: IMDbLeffatykki

Kello 18:00

18:00
Puoli seitsemän
Vieraana eläinoikeuksien asiantuntija Salla Tuomivaara. Tutustutaan pohjalaiseen pääsiäiskokkoperinteeseen ja laitetaan parvekepuutarhat kevätkuntoon. Juontajina Ella Kanninen ja Mikko Kekäläinen. #puoli7
18:30
Yle Nyheter TV-nytt
18:40
Takaisin
Lyhytelokuva naisesta, joka palaa lapsuutensa kesäparatiisiin myydäkseen sen. Naisen laittaessa taloa myyntikuntoon vanhat muistot palaavat ja sekoittuvat todellisuuteen. Tuotanto: noa-gea, 2012. (U) HD Sallittu kaiken ikäisille.
19:00
Ihan sama
Sarja alkaa.1/6. Kuka sinä olet? Iida löytää etsintäkuulutuksen itsestään. Ilmoituksen tehnyt Kasper saa tietää, että unessa näkemänsä tyttö on olemassa. O: Jarmo Lampela. HD K7 (ahdistus).
19:30
Yle Uutiset
19:45
Urheiluruutu
19:50
Yhteisvastuukeräys
Guatemalalainen maya-intiaani Dominga, 53-vuotta, on onnistunut nousemaan vaikeasta elämäntilanteestaan kylänsä naisten ryhmän johtajaksi. Perheväkivallan kierre on katkaistava koulutuksen avulla. HD
20:00
Tartu Mikkiin
Yes Sir ja sata salamaa iskeköön! Hyvät naiset ja herrat, Tartu Mikkiin nyt kahdettasadatta kertaa! Vieraina Finnhits-tähdet Eini, Tapani Kansa, Vicky Rosti ja Frederik. Nyt juhlitaan, Tartu Mikkiin ja laula mukana! (U) HD
20:50
A-studio: Talk
Nato-kortti hihassa. Vieraina kansanedustajat Jussi Niinistö (ps.) ja Kimmo Sasi (kok.) sekä vapaa toimittaja Taneli Hämäläinen ja kansalaisaktivisti Tarja Koivumäki.

Kello 21:00

21:45
Pasila 2.5 - The Spin-Off
8/40. Wolfgang Kekki. Repomies saa vastuulleen EU:n huippukokouksen loppukonsertin onnistumisen. Konsertti vaarantuu, kun illan tähtien, kahden lapsineron, kauna kärjistyy pahoinpitelyksi. HD K7 (väkivalta).
22:10
Silminnäkijä: Koe-eläinten vallankumous
Uuden teknologian piti vapauttaa koe-eläimet. Kuitenkin eläinkokeiden määrä Euroopassa kasvaa. Toimittaja Nina Malmberg.