UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Viasat Explore Torstai 19.1.

06:35
Innovation Nation
Jakso 13, kausi 1. Tämän kiehtovan ja opettavaisen sarjan jokainen jakso tarjoaa uutta mielenkiintoista tietoa. Kuulemme dramaattisia tarinoita maailman tunnetuimmista keksinnöistä ja niiden kehittämisen vaatimasta intohimosta, sinnikkyydestä ja joskus kalliistakin hinnasta. Uskomattomat kirpun kokoiset tuulimyllyt on suunniteltu tuottamaan energiaa arkielämän tarpeisiin. Lääketieteen oma ihmemies MacGyver tekee leluista terveydenhoitolaitteita. Nämä ja monet muut tarinat kuvaavat unelmia, joista on luovuuden ja tieteen avulla tullut todellisuutta. Tässä kutkuttavassa sarjassa esitellään uusia ja uskomattomia laitteita. Sarja on kunnianosoitus huikeille keksinnöille, jotka ovat osaltaan muokanneet nykypäivän maailmaa.
07:00
Air Warriors
Jakso 1, kausi 2. Aina siitä lähtien, kun ensimmäinen lento motorisoidulla lentokoneella vuonna 1903 tehtiin, ihminen on pyrkinyt valloittamaan taivaan ja kehittämään ja valmistamaan mitä erilaisimpia lentolaitteita myös sotilaskäyttöön. Sarja tarjoaa syvällisen katsauksen nykyajan kolmen vaikuttavan ilma-aluksen syntyyn ja elämään. Toisella tuotantokaudella esitellään A-10 Warthog, Prowler/Growler ja Black Hawk.
07:55
Big Angry Fish
Jakso 1, kausi 1. Lähde touhukkaan kaksikon Nathanin ja Milanin kanssa huikealle kalaretkelle. Parivaljakko pyytää valtavia kaloja sekä syvissä että matalissa vesissä. Nathan ja Milan jakavat jaksoissa tietoa siitä, miten upeita kaloja pyydetään, mutta he joutavat aina myös ihailemaan mahtavia maisemia ja ympäröivää luontoa. Ohjelma sopii kaikenikäisille.
08:40
Prospectors
Jakso 6, kausi 3. Joka kesä joukko seikkailijoita suuntaa Coloradon Kalliovuorille ohueen ilmanalaan lähes 4 000 metrin korkeuteen. Tänä vuonna sana on levinnyt, että arvokkailla jalokivillä ja kiteillä voi ansaita omaisuuden. Jalokivien etsijät pelkäävät muiden vievän heidän valtauksensa, joten tunnelma on kireä, kun he rientävät hyödyntämään lyhyen etsintäkauden. Brian Busselle tärkeintä on pitää valtaus ja perhe turvassa, kun taas Amanda Adkins tekee uhkarohkeita etsintöjä vaarallisella kivivyöryalueella. Dorrisin perhe tähtää nopeisiin löytöihin ja kauppoihin, jotta perhe pystyy jatkamaan etsintäoperaatiotaan. Steve Brancato puolestaan hakee vain inspiraatiota. Dwayne Hallilla on valtauksellaan ehkä koko vuoren rikkain akvamariiniesiintymä, ja Rich Fretterd uskoo kenties löytäneensä ”eläketaskunsa”. Kullakin etsijällä on oma tarinansa, joka on heidät vuorelle tuonut, mutta heillä kaikilla on sama unelma: tehdä kaikkien aikojen löytö. Ohjelma sopii kaikenikäisille.
09:25
Jade Fever
Jakso 2, kausi 2. Wolverinen louhokselle on pitkä matka ja Claudian työporukka on kaluston hajoamisen takia jäljessä aikataulusta, mutta onneksi Josh pelastaa tilanteen. Työnjohtaja Guy johtaa etsintöjä leirissä, mutta etsinnät eivät tuota tulosta. Robin menettää uskonsa Wolverineen. Uusi tulokas Justin haravoi paikallisia louhoksia ja uhkaa Claudian bisneksiä Jade Cityssä, joten porukan on palattava Wolverinen louhokselle jatkamaan arvokkaan jaden etsintää. Aika on jo käymässä vähiin, kun tiimi löytää lupaavan lohkareen, joka voi pelastaa koko kauden. Yllättävä lumipyry ja vakava auto-onnettomuus uhkaavat kuitenkin pilata kaiken. Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.
09:45
Carver Kings
Jakso 14, kausi 1. Seuraa huipputaitavia moottorisahaveistäjiä, jotka luovat dramaattisia ja ainutlaatuisia taideteoksia arvovaltaisille asiakkailleen. Nämä taideteokset kruunaavat hulppeita hirsitaloja. Jokaisella huikealla veistoksella on oma tarinansa, ja panokset ovat korkealla, kun veistäjät yrittävät yhdessä saada aikaan museolaatuista jälkeä, jonka pitää myös tehdä vaikutus. Draamalta ja komiikalta ei vältytä, kun veistäjät tekevät puusta taidetta ja esittelevät upeita hirsitaloja.
10:10
Cabin Truckers
Jakso 12, kausi 2. On olemassa unelmien koti - ja unelmien sijainti. Cabin Truckers -sarjassa seurataan valtavien rakennusten siirtämistä syrjäisille ja henkeäsalpaavan upeille uusille paikoille. Näe, kuinka ammattilaistiimi kuljettaa koteja pitkin jylhiä vuoristoteitä ja toimittaa arvokkaan lastin uusien asukkaiden iloksi.
10:30
Cabin Truckers
Jakso 13, kausi 2. On olemassa unelmien koti - ja unelmien sijainti. Cabin Truckers -sarjassa seurataan valtavien rakennusten siirtämistä syrjäisille ja henkeäsalpaavan upeille uusille paikoille. Näe, kuinka ammattilaistiimi kuljettaa koteja pitkin jylhiä vuoristoteitä ja toimittaa arvokkaan lastin uusien asukkaiden iloksi.
10:55
Jacked!
Jakso 4, kausi 1. Tässä jännittävässä dokumenttisarjassa lempeä jättiläinen Jeremy Patterson kiertää sukulaisistaan ja entisistä rikollisista koostuvan tiiminsä kanssa ympäri Amerikkaa nostamassa taloja pystyyn ja kohottamassa näin Katrina-, Isaac- ja Sandy-hurrikaanien traumatisoimien ihmisten itseluottamusta ja mielialaa. Tiimi tunkkaa pystyyn rakennuksia, joiden pelastamista on usein pidetty mahdottomana. Monet talojen omistajista ovat odottaneet vuosikausia, että saisivat kotinsa ja elämänsä takaisin raiteilleen. Talojen tunkkaaminen on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppoa, etenkin jos yrittää nostaa hiekalle rakennettuja valtavan kokoisia rantahuviloita. Katsojat pääsevät kurkistamaan perustusten alle ja talojen alla oleviin tunneleihin, kun taloja yritetään nostaa varovasti sentti sentiltä. Sarjassa kuvataan vaarallista maailmaa, joka on täynnä todellisia persoonallisuuksia ja klaustrofobista toimintaa.
11:45
Brojects
Jakso 1, kausi 1. Veljekset Andrew ja Kevin pakenevat kerran kuussa arkea perheensä mökille keskelle korpea. Andrew on kekseliäs ja visionäärinen suunnittelija, joka haluaa rakentaa kaikenlaisia hulluja härveleitä mökkielämää helpottamaan. Isoveli Kevinillä taas on jalat tukevasti maassa, ja hän yrittääkin hillitä pikkuveljeään sarkasmin ja satunnaisen läpsimisen avulla. Kun veljeksillä menee sormi suuhun, he kutsuvat apuun teknikkoystävänsä Walkerin. Katso, mitä kaikkea kekseliäs kaksikko saakaan päähänsä! Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.

Kello 12:00

12:05
Brojects in the House
Jakso 1, kausi 1. Veljekset Andrew ja Kevin ovat laajentaneet remontointiprojektejaan vaihtamalla järvenrantamökin entiseen seurantaloon. Talossa ei ole huonekaluja, nukkumapaikkoja eikä suihkua. Andrew puhkuu yhä intoa, ja hänen mielikuvituksensa laukkaa entiseen tahtiin, vaikka edessä on valtava urakka. Kevin on kyynisempi ja käytännöllisempi mutta nauttii veljensä hullujen ideoiden toteuttamisesta. Paikka on vaihtunut, mutta projektit ovat yhtä hurjia kuin ennenkin. Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.
12:30
Kelluvat kodit
Jakso 1, kausi 1. Tässä sarjassa tutustutaan perheisiin, jotka rakentavat veden äärelle unelmakotiaan, huimaa veden päällä kelluvaa taloa. Sarjassa esitellään huikeita, nimenomaan asuntolaivoille tarkoitettuja rakennusratkaisuja, kuten vedenalaisia ikkunoita, josta voi katsella kaloja, aurinkokansia ja joka suuntaan avautuvia valtavia näköalaikkunoita. Jokaisessa jaksossa seurataan yhden perheen pyrkimyksiä tehdä unelmastaan totta. Alkuperäinen nimi: My Floating Home. Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.
12:50
Droned
Sarjassa seurataan Pigeon Vision -nimisen firman arkea. Pigeon Vision on Fort Lauderdalessa sijaitseva perheyritys, joka on keskittynyt ilmakuvaukseen ja droonien kustomointiin. Työpäiviin mahtuu innovatiivista tekniikkaa, julkkisasiakkaita ja matkoja uskomattomiin paikkoihin. Sarjassa seurataan, kuinka adrenaliiniryöpystä nauttiva tiimi tuo huomisen tekniikan tähän päivään. Jokaisessa jaksossa Pigeon Vision kamppailee jonkin haastavan projektin parissa. Lisäksi nähdään henkeäsalpaavia kohokohtia kaikista kauniista kohteista. Projekteissa käytetään uusimpia drooneja, muokataan niitä toiveiden mukaisiksi (esimerkiksi vesitiiviiksi) ja otetaan ilmakuvaa haastavissa paikoissa, kuten vaarallisella kalliorinteellä. Firma tekee yhteistyötä myös muiden samankaltaiseen innovatiiviseen teknologiaan keskittyneiden yritysten kanssa (esimerkiksi FPV Drone Racing).
13:15
Wicked Inventions
Jakso 27, kausi 1. Tässä kiehtovassa populaaritiedesarjassa perehdytään ympärillämme oleviin tavallisiin arkipäivän esineisiin ja tutkitaan niiden usein yllättävää alkuperää. Kuulemme mielenkiintoisia tarinoita arkipäiväisistä esineistä, jotka on alun perin kehitetty sota- ja tutkimustarkoituksiin. Suurvaltojen halu päihittää toinen toisensa, voittaa sotia ja tutkia tähtiä tuotti joukon esineitä, jotka muuttivat elämämme ikiajoiksi. Katso, miten ja miksi nämä esineet kehitettiin ja millä tavoin niiden käyttö ja tuotanto on muuttunut niin, ettei alkuperäistä käyttötarkoitusta pysty usein enää edes arvaamaan.
13:40
Wicked Inventions
Jakso 28, kausi 1. Tässä kiehtovassa populaaritiedesarjassa perehdytään ympärillämme oleviin tavallisiin arkipäivän esineisiin ja tutkitaan niiden usein yllättävää alkuperää. Kuulemme mielenkiintoisia tarinoita arkipäiväisistä esineistä, jotka on alun perin kehitetty sota- ja tutkimustarkoituksiin. Suurvaltojen halu päihittää toinen toisensa, voittaa sotia ja tutkia tähtiä tuotti joukon esineitä, jotka muuttivat elämämme ikiajoiksi. Katso, miten ja miksi nämä esineet kehitettiin ja millä tavoin niiden käyttö ja tuotanto on muuttunut niin, ettei alkuperäistä käyttötarkoitusta pysty usein enää edes arvaamaan.
14:10
Sin City Motors
Jakso 6, kausi 1. Steve Darnell on automekaanikko ja todellinen persona, joka rakentaa hulluja ja taatusti ainutlaatuisia autoja muiden hylkäämistä romuista. Näiden ”rat rodien” rakentaminen on kasvava trendi, jonka johtotähtenä on Steve itse. Hän on velho löytämään kätkettyjä aarteita romuttamoilta, pelloilta ja kirpputoreilta ja muuttamaan nämä omituiset osat pyörillä kulkeviksi taideteoksiksi. Sarjan kussakin jaksossa Steve tiimeineen rakentaa vajaassa viidessä päivässä uuden auton vaativalle asiakkaalle. Auto kootaan kokonaan romuista. Meno on suorastaan sekopäistä, joten onneksi Steven porukka on erikoistunut nimenomaan sekopäisiin autoihin!
15:00
Timber Kings
Jakso 3, kausi 2. Sarjassa seurataan maailman parhaita hirsitalojen rakentajia, jotka rakentavat käsin upeita koteja rikkaille ja kuuluisille. Jokainen päivä tuo haasteita tullessaan, sillä vaikka nämä miehet ovat alansa huippuja, hekään eivät välty yllätyksiltä. He joutuvat rakentamaan vaativia taloprojekteja toisella puolella maapalloa, kohtaamaan hankalia asiakkaita, sovittelemaan työmiesten välisiä kiistoja ja kamppailemaan luonnonvoimia – tai toisiaan – vastaan. Riskit ovat suuret. Rutiininomaisinkin työtehtävä voi johtaa hetkessä kuolemaan lähes 2 000 kilon painoisia hirsiä käsiteltäessä. Maailman mahtavimpia hirsihuviloita rakentamalla tiimi tekee unelmista totta.
15:45
Cold Water Cowboys
Jakso 6, kausi 3. Cold Water Cowboys jatkuu kolmannen tuotantokauden jaksoin. Kapteeni Gillettin kipparoima Midnight Shadow lähtee pyytämään reilun miljoonan kilon sillisaalista Kanadan itärannikolta. Morris Anstey piiskaa aluksensa ja miehistönsä (johon kuuluu myös Morrisin tyttöystävä Jess) äärirajoille navigoidessaan salakavalalla Jäävuorikujalla ja Newfoundlandin pahamaineisella lahdilla. Länsirannikolla Conway ja Rick, isä ja poika, aloittavat kalastuskauden yli 300 kilometrin päässä rannikosta uudella Seadoo-aluksellaan. Matkasta tulee vaarallinen, mutta onko uhkapeli kannattavaa? Länsirannikolla kalastavat myös Andre ja Michelle, jotka yrittävät korvata viime kauden tappiot uuden miehistön avulla.
16:35
Great Wild North
Jakso 6, kausi 1. Joukko rohkeita ihmisiä harjoittaa Alaskan ja Yukonin rajan kylmissä maisemissa muinaista, vaarallista elämäntapaa. Näille miehille, naisille ja perheille talvipyydystys ei ole ainoastaan intohimo vaan myös työtä, ja he tekevät sitä henkensä uhallakin. Yli 40 asteen pakkasessa, jossa iho jäätyy, moottorikelkat hajoavat, pimeä tulee nopeasti, jäät voivat olla heikkoja ja petoeläimet ovat alituinen uhka, yksikin väärä liike voi tietää hengenlähtöä.
17:20
Jacked!
Jakso 5, kausi 1. Tässä jännittävässä dokumenttisarjassa lempeä jättiläinen Jeremy Patterson kiertää sukulaisistaan ja entisistä rikollisista koostuvan tiiminsä kanssa ympäri Amerikkaa nostamassa taloja pystyyn ja kohottamassa näin Katrina-, Isaac- ja Sandy-hurrikaanien traumatisoimien ihmisten itseluottamusta ja mielialaa. Tiimi tunkkaa pystyyn rakennuksia, joiden pelastamista on usein pidetty mahdottomana. Monet talojen omistajista ovat odottaneet vuosikausia, että saisivat kotinsa ja elämänsä takaisin raiteilleen. Talojen tunkkaaminen on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppoa, etenkin jos yrittää nostaa hiekalle rakennettuja valtavan kokoisia rantahuviloita. Katsojat pääsevät kurkistamaan perustusten alle ja talojen alla oleviin tunneleihin, kun taloja yritetään nostaa varovasti sentti sentiltä. Sarjassa kuvataan vaarallista maailmaa, joka on täynnä todellisia persoonallisuuksia ja klaustrofobista toimintaa.

Kello 18:00

18:10
Cabin Truckers
Jakso 1, kausi 1. Sarjassa seurataan Kanadan Albertassa asuvaa Kernerin perhettä, jonka erikoisalaa ovat suurten rakennusten kuljetukset. Perheen yritys kuljettaa hankalassa kelissä ja vaativassa maastossa valtavia huviloita ja taloja syrjäseuduille, jonne asiakkaat haluavat vetäytyä luonnonrauhaan.
18:30
Cabin Truckers
Jakso 2, kausi 1. Sarjassa seurataan Kanadan Albertassa asuvaa Kernerin perhettä, jonka erikoisalaa ovat suurten rakennusten kuljetukset. Perheen yritys kuljettaa hankalassa kelissä ja vaativassa maastossa valtavia huviloita ja taloja syrjäseuduille, jonne asiakkaat haluavat vetäytyä luonnonrauhaan.
18:55
Carver Kings
Jakso 14, kausi 1. Seuraa huipputaitavia moottorisahaveistäjiä, jotka luovat dramaattisia ja ainutlaatuisia taideteoksia arvovaltaisille asiakkailleen. Nämä taideteokset kruunaavat hulppeita hirsitaloja. Jokaisella huikealla veistoksella on oma tarinansa, ja panokset ovat korkealla, kun veistäjät yrittävät yhdessä saada aikaan museolaatuista jälkeä, jonka pitää myös tehdä vaikutus. Draamalta ja komiikalta ei vältytä, kun veistäjät tekevät puusta taidetta ja esittelevät upeita hirsitaloja.
19:15
Brojects in the House
Jakso 1, kausi 1. Veljekset Andrew ja Kevin ovat laajentaneet remontointiprojektejaan vaihtamalla järvenrantamökin entiseen seurantaloon. Talossa ei ole huonekaluja, nukkumapaikkoja eikä suihkua. Andrew puhkuu yhä intoa, ja hänen mielikuvituksensa laukkaa entiseen tahtiin, vaikka edessä on valtava urakka. Kevin on kyynisempi ja käytännöllisempi mutta nauttii veljensä hullujen ideoiden toteuttamisesta. Paikka on vaihtunut, mutta projektit ovat yhtä hurjia kuin ennenkin. Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.
19:40
Timber Kings
Jakso 3, kausi 2. Sarjassa seurataan maailman parhaita hirsitalojen rakentajia, jotka rakentavat käsin upeita koteja rikkaille ja kuuluisille. Jokainen päivä tuo haasteita tullessaan, sillä vaikka nämä miehet ovat alansa huippuja, hekään eivät välty yllätyksiltä. He joutuvat rakentamaan vaativia taloprojekteja toisella puolella maapalloa, kohtaamaan hankalia asiakkaita, sovittelemaan työmiesten välisiä kiistoja ja kamppailemaan luonnonvoimia – tai toisiaan – vastaan. Riskit ovat suuret. Rutiininomaisinkin työtehtävä voi johtaa hetkessä kuolemaan lähes 2 000 kilon painoisia hirsiä käsiteltäessä. Maailman mahtavimpia hirsihuviloita rakentamalla tiimi tekee unelmista totta.
20:25
Prospectors
Jakso 6, kausi 3. Joka kesä joukko seikkailijoita suuntaa Coloradon Kalliovuorille ohueen ilmanalaan lähes 4 000 metrin korkeuteen. Tänä vuonna sana on levinnyt, että arvokkailla jalokivillä ja kiteillä voi ansaita omaisuuden. Jalokivien etsijät pelkäävät muiden vievän heidän valtauksensa, joten tunnelma on kireä, kun he rientävät hyödyntämään lyhyen etsintäkauden. Brian Busselle tärkeintä on pitää valtaus ja perhe turvassa, kun taas Amanda Adkins tekee uhkarohkeita etsintöjä vaarallisella kivivyöryalueella. Dorrisin perhe tähtää nopeisiin löytöihin ja kauppoihin, jotta perhe pystyy jatkamaan etsintäoperaatiotaan. Steve Brancato puolestaan hakee vain inspiraatiota. Dwayne Hallilla on valtauksellaan ehkä koko vuoren rikkain akvamariiniesiintymä, ja Rich Fretterd uskoo kenties löytäneensä ”eläketaskunsa”. Kullakin etsijällä on oma tarinansa, joka on heidät vuorelle tuonut, mutta heillä kaikilla on sama unelma: tehdä kaikkien aikojen löytö. Ohjelma sopii kaikenikäisille.

Kello 21:00

21:10
Cold Water Cowboys
Jakso 6, kausi 3. Cold Water Cowboys jatkuu kolmannen tuotantokauden jaksoin. Kapteeni Gillettin kipparoima Midnight Shadow lähtee pyytämään reilun miljoonan kilon sillisaalista Kanadan itärannikolta. Morris Anstey piiskaa aluksensa ja miehistönsä (johon kuuluu myös Morrisin tyttöystävä Jess) äärirajoille navigoidessaan salakavalalla Jäävuorikujalla ja Newfoundlandin pahamaineisella lahdilla. Länsirannikolla Conway ja Rick, isä ja poika, aloittavat kalastuskauden yli 300 kilometrin päässä rannikosta uudella Seadoo-aluksellaan. Matkasta tulee vaarallinen, mutta onko uhkapeli kannattavaa? Länsirannikolla kalastavat myös Andre ja Michelle, jotka yrittävät korvata viime kauden tappiot uuden miehistön avulla.
22:00
Kelluvat kodit
Jakso 5, kausi 1. Tässä sarjassa tutustutaan perheisiin, jotka rakentavat veden äärelle unelmakotiaan, huimaa veden päällä kelluvaa taloa. Sarjassa esitellään huikeita, nimenomaan asuntolaivoille tarkoitettuja rakennusratkaisuja, kuten vedenalaisia ikkunoita, josta voi katsella kaloja, aurinkokansia ja joka suuntaan avautuvia valtavia näköalaikkunoita. Jokaisessa jaksossa seurataan yhden perheen pyrkimyksiä tehdä unelmastaan totta. Alkuperäinen nimi: My Floating Home. Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.
22:20
Kelluvat kodit
Jakso 6, kausi 1. Tässä sarjassa tutustutaan perheisiin, jotka rakentavat veden äärelle unelmakotiaan, huimaa veden päällä kelluvaa taloa. Sarjassa esitellään huikeita, nimenomaan asuntolaivoille tarkoitettuja rakennusratkaisuja, kuten vedenalaisia ikkunoita, josta voi katsella kaloja, aurinkokansia ja joka suuntaan avautuvia valtavia näköalaikkunoita. Jokaisessa jaksossa seurataan yhden perheen pyrkimyksiä tehdä unelmastaan totta. Alkuperäinen nimi: My Floating Home. Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.
22:45
Log Cabin Fever
Jakso 1, kausi 1. Charlie Normanin työporukka ei iskuja säästele. Tiimi purkaa isoja hirsitaloja ja joskus myös pystyttää talot uudelleen tai rakentaa näiden historiallisten rakennusten harvinaisista hirsistä jotain muuta. Tämä ei ole ihan tavallista purkutyötä. Talot sijaitsevat yleensä kaukana pääteistä. Niissä ei ole sähköä, ei juoksevaa vettä – eikä sisävessaa. Charlie ja pojat ovat täysin oman onnensa nojassa. Asiaan perehtymättömälle näissä rakennuksissa ei ole mitään erikoista. Mutta Charlien tiimille ne ovat syrjäseuduilla piileskeleviä jalokiviä, jotka vain odottavat löytäjäänsä. Hirsitalojen yleisin rakennusmateriaali, amerikankastanja, on äärimmäisen harvinainen puulaji. Tähän Amerikan itärannikolla kasvaneeseen puuhun iski reilut sata vuotta sitten tuhoisa sienitauti, ja se on kuollut lähes sukupuuttoon.
23:30
Aussie Gold Hunters

Kello 24:00

00:20
Jade Fever
Jakso 4, kausi 1. Claudia ja Robin Buncella on edessään kiireinen kesä, sillä jaden kysyntä on kasvanut Kiinassa räjähdysmäisesti. Buncet ovat Brittiläisessä Kolumbiassa sijaitsevan Jade Cityn kyläpahasen epäviralliset pormestarit. Pariskunta omistaa yhdessä liikekumppaninsa Alan Qiaon kanssa useita jadevaltauksia, joilla kumppanukset toivovat rikastuvansa. Miljoonien dollarien arvoisten jadelohkareiden louhiminen ei kuitenkaan ole ihan helppoa. Tuottoisaan porauspaikkaan pääseminen vaatii laitteiden ja varusteiden raahaamista veden ja mudan halki ja suurten irtolohkareiden välistä. Aikaa miljoonan dollarin lohkareen löytämiseen on vain neljä kuukautta, joten kausi on melkoista hässäkkää!
00:40
Jääkarhujen kaupunki
Joka syksy tuhat jääkarhua vaeltaa hylkeiden toivossa kanadalaisen Churchillin rannoille. Kaupungin väkimäärä lisääntyy räjähdysmäisesti 800:sta 10 000:een, kun turistit saapuvat ihailemaan jääkarhuja. Vain merkinantopistoolilla aseistautunut seikkailunhaluinen eräopas Kelsey Eliasson johdattaa asiakkaansa mahtavien otusten keskelle päämääränään suojella sekä asiakkaita että jääkarhuja. Kelseyn ystävä ja mentori Dennis Compayre on karhukuiskaaja, jonka charmi puree sekä karhuihin että paikallisiin asukkaisiin. Entinen hippi ja naistenmies Brian Ladoon puolestaan pyörittää turistirysää, jonka eskimokoirat kiinnostavat turistien lisäksi myös uteliaita jääkarhuja. Alkuperäinen nimi: Polar Bear Town. Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.
01:10
Prospectors
Jakso 6, kausi 3. Joka kesä joukko seikkailijoita suuntaa Coloradon Kalliovuorille ohueen ilmanalaan lähes 4 000 metrin korkeuteen. Tänä vuonna sana on levinnyt, että arvokkailla jalokivillä ja kiteillä voi ansaita omaisuuden. Jalokivien etsijät pelkäävät muiden vievän heidän valtauksensa, joten tunnelma on kireä, kun he rientävät hyödyntämään lyhyen etsintäkauden. Brian Busselle tärkeintä on pitää valtaus ja perhe turvassa, kun taas Amanda Adkins tekee uhkarohkeita etsintöjä vaarallisella kivivyöryalueella. Dorrisin perhe tähtää nopeisiin löytöihin ja kauppoihin, jotta perhe pystyy jatkamaan etsintäoperaatiotaan. Steve Brancato puolestaan hakee vain inspiraatiota. Dwayne Hallilla on valtauksellaan ehkä koko vuoren rikkain akvamariiniesiintymä, ja Rich Fretterd uskoo kenties löytäneensä ”eläketaskunsa”. Kullakin etsijällä on oma tarinansa, joka on heidät vuorelle tuonut, mutta heillä kaikilla on sama unelma: tehdä kaikkien aikojen löytö. Ohjelma sopii kaikenikäisille.
01:50
Wicked Inventions
Jakso 27, kausi 1. Tässä kiehtovassa populaaritiedesarjassa perehdytään ympärillämme oleviin tavallisiin arkipäivän esineisiin ja tutkitaan niiden usein yllättävää alkuperää. Kuulemme mielenkiintoisia tarinoita arkipäiväisistä esineistä, jotka on alun perin kehitetty sota- ja tutkimustarkoituksiin. Suurvaltojen halu päihittää toinen toisensa, voittaa sotia ja tutkia tähtiä tuotti joukon esineitä, jotka muuttivat elämämme ikiajoiksi. Katso, miten ja miksi nämä esineet kehitettiin ja millä tavoin niiden käyttö ja tuotanto on muuttunut niin, ettei alkuperäistä käyttötarkoitusta pysty usein enää edes arvaamaan.
02:15
Wicked Inventions
Jakso 28, kausi 1. Tässä kiehtovassa populaaritiedesarjassa perehdytään ympärillämme oleviin tavallisiin arkipäivän esineisiin ja tutkitaan niiden usein yllättävää alkuperää. Kuulemme mielenkiintoisia tarinoita arkipäiväisistä esineistä, jotka on alun perin kehitetty sota- ja tutkimustarkoituksiin. Suurvaltojen halu päihittää toinen toisensa, voittaa sotia ja tutkia tähtiä tuotti joukon esineitä, jotka muuttivat elämämme ikiajoiksi. Katso, miten ja miksi nämä esineet kehitettiin ja millä tavoin niiden käyttö ja tuotanto on muuttunut niin, ettei alkuperäistä käyttötarkoitusta pysty usein enää edes arvaamaan.
02:45
Cabin Truckers
Jakso 1, kausi 1. Sarjassa seurataan Kanadan Albertassa asuvaa Kernerin perhettä, jonka erikoisalaa ovat suurten rakennusten kuljetukset. Perheen yritys kuljettaa hankalassa kelissä ja vaativassa maastossa valtavia huviloita ja taloja syrjäseuduille, jonne asiakkaat haluavat vetäytyä luonnonrauhaan.
03:05
Cabin Truckers
Jakso 2, kausi 1. Sarjassa seurataan Kanadan Albertassa asuvaa Kernerin perhettä, jonka erikoisalaa ovat suurten rakennusten kuljetukset. Perheen yritys kuljettaa hankalassa kelissä ja vaativassa maastossa valtavia huviloita ja taloja syrjäseuduille, jonne asiakkaat haluavat vetäytyä luonnonrauhaan.
03:30
Sin City Motors
Jakso 6, kausi 1. Steve Darnell on automekaanikko ja todellinen persona, joka rakentaa hulluja ja taatusti ainutlaatuisia autoja muiden hylkäämistä romuista. Näiden ”rat rodien” rakentaminen on kasvava trendi, jonka johtotähtenä on Steve itse. Hän on velho löytämään kätkettyjä aarteita romuttamoilta, pelloilta ja kirpputoreilta ja muuttamaan nämä omituiset osat pyörillä kulkeviksi taideteoksiksi. Sarjan kussakin jaksossa Steve tiimeineen rakentaa vajaassa viidessä päivässä uuden auton vaativalle asiakkaalle. Auto kootaan kokonaan romuista. Meno on suorastaan sekopäistä, joten onneksi Steven porukka on erikoistunut nimenomaan sekopäisiin autoihin!
04:20
Never Ever Do This At Home
Jakso 2, kausi 1. Tämä epäsovinnainen sarja on yhdistelmä komediaa, tiedettä ja vaaroja. Tumpelot juontajat Teddy Wilson ja Norm Sousa tekevät sekopäisiä kokeita, joilla he testaavat tavallisen talon kestävyyttä. Wilson ja Sousa kohtelevat vanhaa maalaistaloa varsin huolettomasti. Talo saa kokea räjähdyksiä, vedenpaisumuksia ja monenlaista muutakin tuhoa, kun miehet toteuttavat rajuja ja mukaansa tempaavia kokeitaan – naurettavin tuloksin. Höyrypäiset kokeet paljastavat sekoilun taustalla vaikuttavat fysiikan ja kemian lait, ja lopputulos on usein hurja, kun uteliaisuus voittaa varovaisuuden. Ja juuri siksi katsojien ei pidä ikinä kokeilla tätä kotona!
04:40
Never Ever Do This At Home
Jakso 3, kausi 1. Tämä epäsovinnainen sarja on yhdistelmä komediaa, tiedettä ja vaaroja. Tumpelot juontajat Teddy Wilson ja Norm Sousa tekevät sekopäisiä kokeita, joilla he testaavat tavallisen talon kestävyyttä. Wilson ja Sousa kohtelevat vanhaa maalaistaloa varsin huolettomasti. Talo saa kokea räjähdyksiä, vedenpaisumuksia ja monenlaista muutakin tuhoa, kun miehet toteuttavat rajuja ja mukaansa tempaavia kokeitaan – naurettavin tuloksin. Höyrypäiset kokeet paljastavat sekoilun taustalla vaikuttavat fysiikan ja kemian lait, ja lopputulos on usein hurja, kun uteliaisuus voittaa varovaisuuden. Ja juuri siksi katsojien ei pidä ikinä kokeilla tätä kotona!