UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Tiistai 27.6.

09:00
Kesäpuhujat
4/8. Tänään tarinaa kuljettavat taiteilija Caroline af Ugglas, luennoitsija Claes Hultling, kirjailija Bodil Malmsten, entinen yleisurheilija Maria Akraka sekä tutkija ja keksijä Håkan Lans. SVT, 2011. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:00
Taivaallista menoa: Terve ydin
Seija Henrikssonin lapsuutta leimasivat turvattomuus ja häpeäntunne. Vasta aikuisena hän pystyi kohtaamaan vastauksia vaille jääneet kysymykset ja löytämään itsestään terveen ytimen. Toimittaja: Nina Granvik-Wallgren. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:26
Hajbo video : Hajbo musikvideo: Våga tala finska
Hajbo musikvideo 2017: Våga tala finska. HD
10:30
Tinan keittiössä
Tomas Tengby esittelee erilaisten eksoottisten hedelmien tarjontaa ja kertoo, mitkä purkkitomaatit ovat parhaita. Tina Nordström valmistaa härkäpataa punaviinikastikeessa sekä perunasosetta palsternakan kera. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:00
Elämän kova koulu
3/6. Musse Hasselvallin itseluottamus matematiikan suhteen rypee pohjamudissa, mutta hän saa ongelmaan apua. Myös Mussen luokkakaverilla Nicolla on itsetunto-ongelmia, mutta eri syystä. Musse haluaa olla Nicon tukena. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:30
Saunabaletti
2/4. Tornionjokilaakson miehet eivät itke, puhu tunteistaan eivätkä ainakaan tanssi. Miten onnistuu viideltä mieheltä balettiesitys saunassa? Justine Kirkin teoksen pitäisi valmistua viidessä päivässä, ennen hirvijahtia. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen
10/10. Rap-artisti Paperi T ja kirjailija, dokumentaristi Elina Hirvonen sekä kirjailijat Anu Kaaja ja Niina Repo puhuvat tulevaisuuskuvitelmista 100 vuotta sitten ja nyt. yle.fi/kirjojensuomi (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
12:55
Sokeroitu totuus
Sokeriteollisuus toimii kuten tupakkateollisuus 1960- ja 70-luvuilla: lobbaajat kieltävät sokerin vaarat kasvavista paino- ja terveysongelmista huolimatta, väittää Robert Lustig, yksi aikamme suosituimmista tutkijoista. (U) HD Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
14:30
Odotus
Elokuvaaja Johannes Lehmuskallio yrittää saada kuvattua kamerallaan Skotlannissa Loch Ness -järven hirviön. T: Giron Filmi Oy, 2011. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
15:00
Historia: Euroopan juutalaisten tarina (12)
1/8. Illuusio murtuu. Kahdeksanosainen sarja holokaustista. Noustuaan valtaan vuonna 1933 Hitler ryhtyi levittämään antisemitististä aatettaan ja juutalaiset pyrittiin sulkemaan yhteiskunnan ulkopuolelle. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
15:55
Isä Matteon tutkimuksia
Kausi 10, 21/26. Viimeinen muisto. Muuan mies kärsii täydellisestä muistinmenetyksestä. Poliisin pitää selvittää, onko mies syyllistynyt rikokseen tietämättään. Lia on viimeisillään raskaana. (U) HD Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).
16:50
Jäitä hattuun
Kausi 5, 6/10. Tupakkatakki. Larry päätyy monen mutkan kautta Playboy-kartanoon ja vertailemaan isänsä tupakkatakkia itsensä Hugh Hefnerin takkiin. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (seksi).
17:25
Tinan keittiössä
Hans-Uno Bengtsson kertoo miksi ruoanlaitossa jotkut asiat toimivat ja toiset eivät. Tomas vierailee "boulangeriessa". Tina valmistaa lohisashimia sekä perunaruoan, jossa on parsaperunoita, kukkakaalia ja oliiveja. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
Aurinkoinen Jenni
Pikku ankka. Jenni löytää pienen ankanpoikasen, joka etsii emoaan. Hän yrittää auttaa sitä Henrikin kanssa, mutta kestää aikansa ennen kuin he keksivät, mistä oikeastaan on kyse. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:05
Joy
1/8. Vihainen setä. Seitsemänvuotiaalla Joylla on kaksi sisarusta, ja hänen parhaan kaverinsa nimi on Otto. Tai eiväthän he oikeastaan kavereita ole, vaan Joy on rakastunut Ottoon ja Otto puolestaan Joyhin. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:21
Vuosi lehdossa
Kevät. Mitä makeaa metsäsittiäinen Tora on päässyt maistamaan? Entä minkä nimisiä ovat kaikki valkeat, siniset ja liilat kukat, ja miksi ne kukkivat keväällä? Tuotanto: Sune Helenius, 2011. buu.yle.fi (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:30
Clay Kids (7)
Osa 18. Neiti Hendersonin poikaystävä. Neiti Henderson rakastuu, ja kaikki saavat kokeesta kympin. Kun suhde päättyy, pojat keksivät nerokkaan juonen. Vai onko se sittenkään niin nerokas? svenska.yle.fi/hajbo HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:41
Gazoon
Helleaalto. Komedia Afrikan savannin kahjoista villieläimistä. Ranskalainen animaatio. svenska.yle.fi/hajbo (U) Sallittu kaiken ikäisille.
18:45
Nina Patalo
Blogiriita. Nina Patalo on utelias ja kekseliäs tyttö, jolla on vilkas mielikuvitus. Hän asuu eriskummallisten otusten kanssa ja sattuu mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin. svenska.yle.fi/hajbo K7 (väkivalta).
18:52
Nina Patalo (7)
Avaruusrotat. Nina Patalo on utelias ja kekseliäs tyttö, jolla on vilkas mielikuvitus. Hän asuu eriskummallisten otusten kanssa ja sattuu mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin. svenska.yle.fi/hajbo Sallittu kaiken ikäisille.
19:00
Kätketty
3/6. Toimittaja Samir Bezzazi lähtee metsästämään arkipäivän huijareita peiteroolin avulla. Hän myös kysyy, mitä viranomaiset oikeastaan tekevät, jotta oikeus toteutuisi? HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
19:47
Ajankuvia Tukholmasta
Käsityöläisiä ja käsityöläispihoja. Jan Bergmanin sarja Tukholmasta vuosina 1939-49. Norrmalmin käsityöläispihojen aluetta ei enää ole olemassa. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
20:00
Taideteosten salaisuudet
10/10. Wassily Kandinskyn maalauksista välittyy vahvasti taiteilijan kotimaa Venäjä, mutta jo hänen varhaisemmista teoksistaan löytyy viitteitä taidehistorian suurimmasta mullistuksesta: abstraktin taiteen synnystä. HD Äänitekstitys: suomi.
20:30
Arkistojen salat
Kausi 3, osa 5. Ahmad Shah Massoud taisteli Afganistanin puolesta niin Neuvostoliittoa kuin Talibania vastaan. Hänet murhattiin vain kaksi päivää ennen syyskuun 11. päivän iskuja. Mitä hänen hautajaisistaan voi päätellä? Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Historia: Ihmeellinen Silkkitie
1/3. Tuottoisa kauppareitti kulki 13 maan halki ja muutti ihmiskunnan historiaa ikuisiksi ajoiksi. Sarjassa matkataan Xianista Venetsiaan ja tutkitaan Silkkitien alkuvaiheita ja sitä pitkin levinneitä aatteita. T: BBC. HD Äänitekstitys: suomi.
22:00
Kino Tulio: Unelma karjamajalla
(Suomi 1940) Hehkuva maalaisdraama viattomasta piikatytöstä, joka joutuu puijarien ja tragedioiden, juorujen ja vainojen uhriksi. O: Teuvo Tulio. N: Sirkka Salonen, Olga Tainio, Kille Oksanen. Mv. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).

Arviot: IMDb 6.5
Lue lisää: IMDbLeffatykkiWikipedia
23:35
Yle FOLK: KPC meets Boston
KPC Meets Boston on osoitus hiphop-kulttuurin kansainvälisyydestä ja tarina siitä, miten eri lähtökohdista, kulttuurista ja maasta tulevat ihmiset rikkovat raja-aidat puhumalla yhteistä kieltä hiphopin kautta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.