UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Tiistai 23.5.

09:01
Minun totuuteni: Inga-Britt Ahlenius
Petter Ljunggren tapaa tänään Inga-Britt Ahleniuksen, joka on toiminut aiemmin mm. YK:n sisäisen tarkastusviraston johdossa. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:00
Taivaallista menoa: Bo-Sanfrid Höglund
Lentoyhtiö Aeron kone nousi 3.1.1961Kruunupyystä kohti Vaasaa, mutta putosi Koivulahdessa lentäjän juopumuksen takia. Miehistö ja matkustajat kuolivat heti. Yksi heistä oli Bo-Sanfrid Höglundin isä. Toimittaja: Stefan Jansson. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:30
Aistit avoinna Italiaan
Etsiessään jälkiä Italian muinaisten kansojen keittiöistä Bo Hagström tutustuu tänään Liguriassa hyvien makujen yliopistoon ja viinitarhojen Pucciniin. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
11:00
Närbild
Ammattikalastajat tekevät pitkää päivää selviytyäkseen. Maan ainoa kalajauho- ja kalaöljytehdas sijaitsee Kasnäsissä. Asiakkaat kertovat mielipiteensä kotimaisesta kalasta. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
11:30
Työelämän uudet kuviot
4/6. Muuttuvat työnkuvat. Tuomas Enbuske ja Märta Westerlund tutustuvat tulevaisuuden työelämän uusiin lähtökohtiin ja työmenetelmiin. Five Corners Production, 2017. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen
5/10. Näyttelijä Sanna Stellan, toimittaja Atlas Saarikoski ja kirjailija Tommi Kinnunen sekä Niina Repo puhuvat naisen asemasta, kirjojen naisista ja naisten kirjoista. yle.fi/kirjojensuomi (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
12:55
Tapaus Ai Weiwei
Kiinan ehkä kuuluisin taiteilija ja ihmisoikeusaktivisti Ai Weiwei oli pitkään pidätettynä ja kotiarestissa, mutta hänen töitään oli esillä maailman museoissa. Kokemuksistaan huolimatta hän uskoo Kiinan vielä muuttuvan. HD Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
13:55
Holbein - Tudorien hovimaalari
Taidehistorioitsija Waldemar Januszczak perehtyy Hans Holbein nuoremman maalaustaiteeseen. Holbein tuli tunnetuksi Henrik VIII:n hovin maalarina ja on maalannut muotokuvat mm. Thomas Moresta ja Jane Seymouresta. (U) HD Äänitekstitys: suomi.
14:55
Kiehtova maailma: Värikäs Väli-Amerikka
3/3. Matkan viimeinen etappi vie Costa Ricasta Panamaan. Dara ja Ed testaavat kykyjään karjapaimenina. Maailmankuulu kanava tekee matkalaisiin vaikutuksen. HD Äänitekstitys: suomi.
15:50
Isä Matteon tutkimuksia
Kausi 9, 22/26. Ei mitään menetettävää. Tomasin työnantaja pahoinpidellään. Kun Cecchinit lähtevät kylpylään, Giulio luulee saavansa rauhallisen viikonlopun, mutta miesparan asunto täyttyykin naisista. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).
16:50
Jäitä hattuun
Kausi 3, 1/10. Chetin paita. Larry ja Jeff sijoittavat Ted Dansonin uuteen ravintolaan. Larry hankkii Tedille samanlaisen paidan kuin itsellään, mutta Tedin paidassa olevasta reiästä syntyy varsinainen draama. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus).
17:25
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagströmin retket italialaisen elämänmenon ja ruokakulttuurin parissa jatkuvat. Tänään hän on kummisetien jäljillä. Millaisia kytköksiä mafian ja ruuan välillä oikein onkaan? (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
BUU-klubben: Petra ja potilaat
Jontti katsoo sarjoja Aurinkoinen Jenni, Petra ja potilaat sekä Palomies Sam. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:30
Clay Kids
Osa 13. Tulevaisuuden konsoli. Robbie saa Flippyltä syntymäpäivälahjan, jota luulee leluksi. Lahjalla leikkiessän hän ehtii saada paljon hämmenstyä aikaan. Animaatio. svenska.yle.fi/hajbo HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. K7 (väkivalta, ahdistus).
18:41
Gazoon
Invaasio. Komedia Afrikan savannin kahjoista villieläimistä. Ranskalainen animaatio. svenska.yle.fi/hajbo Sallittu kaiken ikäisille.
18:45
Nina Patalo
Hotkiva herne. Nina Patalo on utelias ja kekseliäs tyttö, jolla on vilkas mielikuvitus. Hän asuu eriskummallisten otusten kanssa ja sattuu mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin. svenska.yle.fi/hajbo Äänitekstitys: ruotsi. K7 (ahdistus).
18:50
Nina Patalo
Jättiläisvauva. Nina Patalo on utelias ja kekseliäs tyttö, jolla on vilkas mielikuvitus. Hän asuu eriskummallisten otusten kanssa ja sattuu mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin. svenska.yle.fi/hajbo Äänitekstitys: ruotsi. K7 (väkivalta).
19:00
Spotlight : Hoitajat ilman oikeuksia
Moni Suomeen rekrytoitu filippiiniläinen sairaanhoitaja on joutunut allekirjoittamaan laittoman sopimuksen. Eräiltä hoitajilta vaadittiin 10 000 euroa välitysmaksua, ja työ olikin alipalkattua siivousta. Toimittaja: Annvi Gardberg. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
20:00
Taideteosten salaisuudet
5/10. Jean Fouquet'n renessanssimaalaus pyhän Apollonian marttyyrikuolemasta on samalla kurkistus keskiajasta uuteen aikakauteen. Mitä taulun yksityiskohdat kertovat historiasta? HD Äänitekstitys: suomi.
20:30
Taideväärentäjä hyväntekijänä
(Art and Craft, USA 2014) Jännittävä dokumenttielokuva USA:n tuotteliaimmasta taideväärentäjästä Mark Landisista, joka on huijannut museoita yli 30 vuotta. Mutta ei rahan takia! O: Sam Cullman & Jennifer Grausman. HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

22:00
Amsterdamin uusi Rijksmuseum
Amsterdamin Rijksmuseum, yksi maailman arvostetuimmista museoista, on kunnostettu. Työ vei vuosikymmenen ja vaati monta taistelua johtajien, suunnittelijoiden, viranomaisten, poliitikkojen ja pyöräilijöiden välillä. HD Äänitekstitys: suomi.
23:35
Kent: Vi är inte längre där
1/2. (Ruotsi 2016) Kaksiosainen dokumenttielokuva Ruotsin suosituimman yhtyeen historiasta, viimeisen albumin teosta ja viimeisen kiertueen tunteikkaista jäähyväisesiintymisistä. O: Per Sinding-Larsen. Suomen-ensi-ilta. HD Äänitekstitys: suomi.