UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Maanantai 1.5.

09:00
Minun totuuteni: Kristina Lugn
Kristina Lugn on Ruotsin suosituimpia runoilijoita ja Ruotsin Akatemian jäsen. Mitä hän ajattelee ilosta, taiteesta, rakkaudesta ja kuolemasta? (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:01
Jacob Jensen - muotoilun mestari
Tanskalainen muotoilija Jacob Jensen on voittanut vuosikymmenten varrella toistasataa palkintoa, ja hänen töitään on näytteillä pysyvästi New Yorkin Modernin taiteen museossa. Menestyksen hinta on ollut kuitenkin kova. (U) HD Äänitekstitys: ruotsi.
10:30
Tiettömän taipaleen takana
5/6. Katrine ja Bjarne asuvat kahden lapsensa kanssa syrjäisellä tilalla. Katrine on musiikinopettaja, ja talosta raikaa pelimannimusiikki. Lampaankasvattaja Bjarne on huolissaan lähistön karhujen ja ahmojen takia. HD Äänitekstitys: ruotsi.
11:00
Isä, äiti ja lapset
Sarja alkaa, 1/4. Tutustumme perheeseen, joka elää vanhanaikaista maalaiselämää nykypäivän Tanskassa. Perheen 6-, 4- ja 2,5-vuotiaat lapset eivät koskaan ole nähneet televisiota tai syöneet makeisia. HD Äänitekstitys: ruotsi.
11:30
Valereissu
Sarja alkaa, osa 1/10. "3 Pucklar". Märta, Roy ja Jennie yrittävät saada perheensä ja ystävänsä uskomaan, että kolmikko on ulkomaanmatkalla, vaikka oikeasti nuoret viettävät aikaa kerrostaloasunnossa Suomessa. Pampas Production, 2017. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Elävä arkisto: Viisubrunssi
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
12:02
Euroviisut 1993 Suomen karsinta
Viisukarsinnoissa kilpailevat Paula Koivuniemi, Katri-Helena, Arja Koriseva sekä Marjorie, joista jokainen esittää kaksi kappaletta. Ulkomaisina erikoisvieraina esiintyvät Helen Hoffner ja Niklas Strömstedt. (1993) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
13:26
Euroviisut 1994 Suomen karsinta
(1994) Viisukilpailijat: Tarja Lunnas, Dario Witkowski & Tessa Virta, Sari Sakki, Indiana, Rio, Janita, CatCat, Susanne Sonntag, Tauski Peltonen ja Marina Sigfrids. Erikoisvieraina Plavka ja Jam & Spoon sekä Kaija Koo. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
15:33
You should be dancing!
Teeman elokuvafestivaalin tanssivideo 2015. Mukana 60 tanssijaa, muutama koira ja yksi kissa. HD
15:40
Kansallisaarteen etsintä: God and Pals
God and Pals on maailmanmestaruuksia voittanut suomalainen megazone-pelijoukkue. Dokumentissa tehdään tunnetuksi joukkue, joka on aarre. O: Johannes Mollberg. Opiskelijatyö on osa Kansallisaarteen etsintä -kampanjaa. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
15:50
Isä Matteon tutkimuksia
Kausi 9, 6/26. Kaukana kavala maailma. Rikostutkinta kohdistuu perheeseen, joka on päättänyt elää mökissä ilman modernia tekniikkaa. Cecchini ottaa hoiviinsa aasin. Thomas on valmis mihin vain löytääkseen sisarensa. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus).
16:50
Jäitä hattuun (12)
Kausi 1, 6/10. Johto. Larry setvii naapuriensa kanssa pihan johto-ongelmaa, mutta naapurit eivät lämpene ratkaisuehdotukselle, ennen kuin saavat tavata Seinfeldista tutun Julia Louis-Dreyfusin. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
17:20
Sanakirja
Pirjo Hiidenmaa: Uusi (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
17:25
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström jatkaa retkiään aitojen Italian makujen juurille. Tänään hän vierailee pienen vuoristokylän tryffelimarkkinoilla, jossa on myynnissä harvinaisia ja huippukalliita valkoisia tryffeleitä. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
BUU-klubben: Sukkahittimittari
Jontti katsoo sarjoja Sukkahittimittari, Täplä ja Läiskä, Kiivi ja Strit sekä Lastenlauluja. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:30
Taivaallista menoa: 12 rakkauden askelta
Teologi Helena Rönnbergin elämää ohjasivat suorittaminen ja moraalisäännöt. Sitten hän oppi 12 kohdan ohjelman kautta tuntemaan rakastavan Jumalan ja tavan suhtautua itseensä. Toimittaja: Nina Granvik-Wallgren. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
19:00
Koti Tärendon kylässä
Pajalan kunnassa sijaitsevan Tärendon kylän väki vähenee, ja monia kylän palveluja uhkaa sulkeminen. Harvenevat kyläläiset ovat kuitenkin tyytyväisiä asuinpaikkaansa ja ylpeitä olympiamitalististaan, Charlotte Kallasta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
19:40
Haurain siivin yli Pohjanmeren
Naparetkeilijä ja ilmailupioneeri Tryggve Gran lensi sata vuotta sitten yli Pohjanmeren. Per Høyland haluaa kunnioittaa harvoin muistettua lentämisen pioneeria tekemällä saman reissun ultrakevyellä lentokoneella. (U) HD Äänitekstitys: ruotsi.
20:00
Dok: Teehetki
Viisi iäkästä chileläistä naista on tavannut toisensa kerran kuussa jo 60 vuoden ajan. Pitkä perspektiivi asioihin on häivyttänyt keskustelusta turhat estot. Kamera hyväilee kauniisti naisten kasvoja ja pöydän herkkuja. (U) HD Äänitekstitys: ruotsi.
20:50
Näin Norjassa: Håøyan saari
1950- ja 1960-luvulla Håøyan saarella kävi tuhansia turisteja. Sen jälkeen seurasi muutama vuosikymmen hiljaiseloa, mutta nyt saarella on taas elämää. Kesävieraiden joukossa on myös maajussi Helge ja hänen 200 vuohtaan. HD Äänitekstitys: ruotsi.

Kello 21:00

21:00
Efter Nio
Kuplia. Vieraina artisti Waltteri Torikka, ruokatoimittaja Kenneth Nars, nörtti ja näyttelijä Ulla Virtanen ja Tuulia Syvänen. Waltteri Torikka Trio esiintyy. Parad Media Oy. svenska.yle.fi/efternio HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
22:00
Case (16)
2/9. Rikostutkija Gabríelan mielestä Láran itsemurhaa ei ole vielä selvitetty, mutta hän kohtaa paljon vastustusta. Tytön biologisia vanhempia edustava asianajaja Logi tutkii myös tapausta. Islantilainen rikossarja. HD Äänitekstitys: ruotsi. K12 (ahdistus, päihteet).
22:48
Perilliset (16)
2. kausi, osa 2/7. Emil joutuu kokemaan vankilan kovat olot. Gro järkyttyy kuullessaan Emilin tilanteesta eikä keksi muuta keinoa kuin pyytää apua Fredrikiltä. Tanskalainen draamasarja. (U) HD K12 (väkivalta, päihteet).
23:45
Skam (12)
1. tuotantokausi, 2/11. Norjalainen sarja ystävyydestä, rakkaudesta, seksistä, pettämisestä, ryyppäämisestä ja juhlimisesta. Ensimmäisellä tuotantokaudella seurataan Evaa, joka on lukion ensimmäisellä. HD Äänitekstitys: ruotsi. K7 (seksi).