UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Keskiviikko 16.8.

09:00
Ihmisen arvoitus
6/8. Millaisia älykkyyden muotoja on olemassa? Pitääkö ihmisen sopeutua yhteiskuntaan vai yhteiskunta sopeuttaa ihmisen tarpeisiin? Fredrik Lindströmin vieraana on psykofarmakologi Tomas Ljungberg. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:00
Piha kuntoon
Osa 7/10. Maria Arborgh neuvoo kuinka rivitalon varjoisa piha taiotaan vehreäksi ja kukoistavaksi. Tilaa jää vielä polkupyörillekin. Maria vierailee myös upeassa yksityispuutarhassa. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:30
Tinan keittiössä
Tina tekee silakkaruokia ja maustettua perunasosetta sekä perinteisen cordon bleun. Viinitilalla Flenissä valmistaja esittelee eisweinia, jonka rypäleet kerätään pakkasella sokeripitoisen mehun saamiseksi. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:00
Vanhasta uudeksi - kierrätysvinkkejä
11/12. Purkuyritys saa poikkeuksellisen tehtävän kirkolta. Gitte jännittää uuden kierrätyskaupan avajaisia. Karin valmistaa asiakkaalleen liukuoven. Tanskalaisessa kierrätyssarjassa vanhat tavarat saavat uuden elämän. HD Äänitekstitys: ruotsi.
11:30
Sankareita helvetissä
4/6. Sotavalokuvaaja Jan Grarup kuvaa sisällissotaa Keski-Afrikassa ja miettii, voiko hän kuvata sotaa ja auttaa hädässä olevia samanaikaisesti. Anja yrittää paeta nigerialaisesta kylästä noidaksi syytetyn pojan kanssa. HD Äänitekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Tiededokumentti: Toivoa kohdunsiirrosta
Voivatko sikiöt pian kehittyä täysin ilman kohtua? Keinokohtu auttaisi naisia, jotka ovat syntyneet ilman kohtua tai menettäneet sen onnettomuudessa, sekä transihmisiä, jotka voisivat näin kokea raskauden. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
13:00
Kansankodin kuokkavieraat
8/8: Supiruotsalaisia. Ruotsissa suomalaisuutta ei tarvitse enää hävetä vaan se on voimavara ja osa identiteettiä. Ovatko ruotsalaisetkin aidosti kiinnostuneita suomalaisesta kulttuurista? O: Jaakko Kilpiäinen. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
14:00
Anna
Dokumentti maailman toiseksi pohjoisemmasta kansasta, nganasaneista. Anna Aleksjevnan avoin ripitys elämästään kylän puoluekomitean tahdon toimeenpanijana. Ohjaus ja suunnittelu Markku Lehmuskallio ja Anastasia Lapsui. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
15:00
Britannian monet kasvot
4/5. Historioitsija Simon Schama tutkii brittiläisen muotokuvataiteen historiaa ja tunnetuimpia teoksia. Hän esittelee sekä taiteilijat että näiden mallit, joilla oli tärkeä rooli Britannian historiassa. HD Äänitekstitys: suomi.
15:55
Kuun pimeä puoli
Kausi 1, 16/16. Kukaan muu kuin Mihail ei tunnu enää uskovan, että mitään sarjamurhaajaa on olemassakaan. Mihailin on pinnisteltävä viimeiseen asti ja panna kaikki likoon, sillä tilanteesta ei ole muuta ulospääsyä. (U) HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).
16:50
Jäitä hattuun (12)
Kausi 4, 2/10. Benin synttärit. Ben Stiller kutsuu Larryn syntymäpäiväjuhlaansa, jossa tapahtuu onnettomuus. Larryn hyvittely­yritys suututtaa puolestaan Susien. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, seksi).
17:25
Tinan keittiössä
Tina valmistaa jälkiruokia, mm. erikoispehmeää toffeeta mansikoiden ja pehmytjäätelön kera sekä maailman nopeimman herkun, joka syntyy sorbetista ja kuohuviinistä. Tomas tutustuu kylmäkön työhön Ramlösa Wärdshusissa. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
BUU-klubben: Hittehatt
Tänään katsotaan sarjoja Pippi, Puppu ja Rosmari, Ei noin ja Hittehatt. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:30
Luontomatkalla
9/10. Miten onnistuu eläinten siirtoistutus takaisin alueelle, josta ne ovat syystä tai toisesta hävinneet? Ohjelmassa seurataan majavan, petolintujen ja kruunukurkien palauttamista niiden entisille asuinsijoille. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
19:49
800 vuoden jäljillä
August Strindberg ja Siri von Essen. Anders Lennberg kertoo Suomen ja Ruotsin yhteisistä muistoista. Ohjaus: Joakim Haldin. Ja! media production, 2009. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
20:00
Isältä tyttärelle
5/8. Giovanni lähettää Sofian sisäoppilaitokseen. Alistuuko tyttö kohtaloonsa? Pina loistaa television tietovisassa. Antoniolla on uusi ihastus. Elena mielii Milanon mallimarkkinoille. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (päihteet).

Kello 21:00

21:00
Villen keittiö 30 minuutissa
Jakso 2/8. Villen keittiössä juodaan kahvia, tanssitaan salsaa ja paketoidaan tamales-kääryleitä. Vieraina ovat costaricalaiset ystävykset Daniel, Kimberly, Isaura ja Esteban. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
21:30
Matkamiehet Brydon ja Coogan Italiassa (7)
2/6. San Fruttuoso. Rob ja Steve nousevat purteen, joka vie heidät risteilylle ja katsomaan Percy Shelleyn huvilaa. Pakollisten potrettien jälkeen matka jatkuu ravintolaan. Mahtaako joku muistaa heitä 200 vuoden päästä? HD Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
22:00
Kino: Pyöräretkellä Molièren kanssa
Ranska 2013 (Alceste à bicyclette). Ihmissuhdedraama näyttelijöistä jotka pohtivat elämän prioriteetteja harjoitellessaan Molièren näytelmää "Ihmisvihaaja". N: Fabrice Luchini , Lambert Wilson. HD Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
23:40
Historia: Ruoka-aikoja
6/6. Seuraamme 1950-luvulta lähtien ruokailun vallankumousta, vuosikymmen per jakso. Miten ruoka-aineet, keittiötekniikka ja ruoanlaiton muotivirtaukset ovat muuttuneet kuuden vuosikymmenen aikana? (U) HD Äänitekstitys: suomi.