UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Perjantai 18.8.

09:00
Ihmisen arvoitus
8/8. Kuinka järkeviä ovat tunteemme? Miksi meidän on niin vaikeaa olla onnellisia? Fredrik Lindströmin keskustelukumppanina on tänään aivotutkija Martin Ingvar. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:00
Puutarhaperjantai
9/12. Pernilla Månsson Colt ja Gustav Mandelmann antavat vinkkejä yksinkertaiseen ja luonnolliseen puutarhaan. On halloween ja aika korjata kurpitsat. Tareq Taylor valmistaa kurpitsalla ja salvialla täytettyä raviolia. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:30
Tinan keittiössä
Tina valmistaa brunssille mm. sipulipiirasta portobellosienten ja parmesaanin kera sekä miedosti sitruunaisia aamiaispullia. Tomas tutustuu Marsvinsholmin linnaan Skånessa. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:00
Schrödingerin kissa
1/15. Lihavuus on nykyajan ongelma. Laihtuminen on helppoa, mutta painonhallinta vaikeaa. Voiko pussidieetillä laihtua? Ravihevosten tyypillinen ongelma. Vanhaa vesivoimakeksintöä parannellaan. Norjalainen tiedeohjelma. HD Äänitekstitys: ruotsi.
11:30
Minun Ruotsini
9/9. Ruotsin koululaitosta on arvosteltu viime vuosina ankarasti. Miten koululla ja sen oppilailla oikeastaan menee? Oppilaat, opettajat ja vanhemmat kertovat kukin oman tarinansa koulumaailmasta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Dvorakia Torinosta
James Conlon johtaa Italian radion sinfoniaorkesteria. Antonín Dvorak: Karnevaali-alkusoitto; viulukonsertto a -molli (sol. Jennifer Koh); sinfonia n:o 7 d-molli.
13:40
Tuhansien takkien tie
Kaarina Kaikkosen tunteita herättänyt teos Tie oli esillä Helsingin tuomiokirkon rappusilla kesällä 2000. Työ koostui 3 000:sta miesten pikkutakista, jotka oli ryhmitelty kirkon portaille. Ohjaus Päivi Takala. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
14:05
Historia: Vallan suitset
Kouluratsastus oli aikoinaan ylhäisön ajanviete, jota harjoitettiin aatelisista aina kuninkaallisiin. Tohtori Lucy Worsley tutustuttaa meidät kouluratsastuksen saloihin ja historiaan. HD Äänitekstitys: suomi.
14:55
Elävä arkisto: Elämäntapaintiaanit
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
14:56
Yhden illan pysäkki: Kun maisteri metsään muutti
(1993) Maarit Tastula haastattelee suomalaista elämäntapaintiaania Tuuli Nevasalmea. Kauppatieteen maisteri ja entinen suuren pankin markkinointisuunnittelija halusi elämänmuutoksen ja muutti intiaanileiriin. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
15:55
Kuun pimeä puoli
Kausi 2, 2/16. Rinnakkaistodellisuuden Moskova vuonna 2012. Täällä ei ole sarjamurhaajia, koska heidät on parannettu. Vai onko? Passimiliisi Mihail on vakuuttanut taidoillaan, mutta puhuu muiden mielestä sekavia. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (ahdistus).
16:50
Jäitä hattuun
Kausi 4, 4/10. Säämies. Paikallisen tv­kanavan meteorologi ennustaa sadetta, mutta sää onkin aurinkoinen. Tästä Larry alkaa epäillä hänen vain halunneen golfkentän omaan käyttöönsä. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. K12 (ahdistus).
17:25
Tinan keittiössä
Tinan ruokalistalla on mm. kaurispaistia savipadassa valkosipuliperunoiden ja kanelihillottujen päärynöiden kera. Tomas käy pääkaupungin nakkikioskilla, jossa muuan saksalainen makkaranystävä kertoo suosikeistaan. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
BUU-perjantai
Rock. Postihuoneen BUU-lapset haluavat olla rocktähtiä. Jontti saa olla bändin kokki ja valmistaa popcornia. Rockin soittamisesta tulee paljon melua, joten se ei sovi herkille korville. buu.yle.fi Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:30
Kirjallisuus kaltereiden takana
6/8. Carolina kirjoittaa vankilassa lapselleen kertomusta siitä, kuinka tämä vieraili ensimmäisen kerran vankilassa äidin luona. Caroline toivoo, että tarina auttaa lasta ymmärtämään asiaa myöhemmin elämässä. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
19:00
Maahanmuuttajan paluu
Osa 8/8. Emina ja Beiruit perustivat Ruotsiin yhdistyksen, joka auttaa maahanmuuttajia palaamaan kotimaihinsa. Wali Hashi Media Center, 2016. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
19:49
Metten kesäiset jälkiruokaherkut
Sokerileipurin seljankukkamehu. Mette Blomsterberg kokkailee kesäisiä herkkuja. Äänitekstitys: ruotsi.
20:00
Batman
Kausi 2, 25/60. Shamen paluu. Shame on palannut ja käyttää varastettuja autonosia rakentaakseen niin nopean auton, ettei edes lepakkoauto pysty saavuttamaan häntä. Dynaaminen duo menettää otteensa ja Shame saa yliotteen. Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).
20:24
Batman
Kausi 2, 26/60. Peli on pelattu. Shame tekee seuraavan rikoksensa ja viittamiehet huomaavat olevansa myöhässä ja hitaita saadakseen hänet kiinni. Tarvitaan lepakko-logiikkaa, jotta Shamen seuraava rikos voidaan estää. Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).
20:50
Syötävät sävelet: Metsästäjä Puccini
Papuja ja leipää. Puccinin retkikeittimen lämmössä Susanna Välimäki ja Janne Koskinen. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Kino: Suuret toiveet
(Great Expectations, Britannia 2012) Charles Dickens -filmatisointi orpopojasta ja hänet herraspiireihin auttavasta salaisesta hyväntekijästä. O: Mike Newell. N: Toby Irvine, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).
23:05
Yle Live: Children of Bodom Ranskassa
Suomalaisen death metalin mallia näytettiin ranskalaisille Pariisin Download-festivaalilla v. 2016. T: Sequence, Ranska. HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 24:00

00:05
Taidetutkimukset
2/3. Constable. Brittien rakastama taidemaalari John Constable on myös väärentäjien suosikki. Osa tauluista on tökeröjä yritelmiä, mutta kahden työn aitouden selvittäminen vaatii tarkkoja tutkimuksia ja tieteen apua. (U) HD Äänitekstitys: suomi.