UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Maanantai 22.5.

09:00
Minun totuuteni: Nina Björk
Petter Ljunggrenin keskustelukumppanina on tänään kirjailija ja mielipidevaikuttaja Nina Björk. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:00
Puutarhakausi
2/6. Puutarha on loistava paikka järjestää vaikkapa kesähäät, mutta mihin sisustussuunnittelija Malin on ajatellut sijoittaa morsiusparin hääsviitin? Kokki Tareq laittaa kasvisruokia, ja puutarhuri John on kylvöpuuhissa. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:00
Isä, äiti ja lapset
4/4. Mitä tapahtuu, kun maalaisperheen lapset tulevat kouluikään? Vastaus on kotiopetus, jota pääsemme nyt seuraamaan. Tutustumme perheeseen, joka elää vanhanaikaista maalaiselämää nykypäivän Tanskassa. HD Äänitekstitys: ruotsi.
11:30
Valereissu
Osa 4/10. "Caminogirls". Minori ja Eevis yrittävät saada perheensä ja ystävänsä uskomaan, että he reissaavat ulkomailla, vaikka oikeasti he ovat kerrostaloasunnossa Helsingissä. Pampas Production, 2017. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Elävä arkisto: Muistit museoissa
Arkisto-ohjelmien esittely.
12:02
Millainen oli 1980-luku?
(1983) Kuvitteellinen tarina vuodelta 2013, jossa kolme nuorta kiertää museossa tutustumassa 1980-lukuun. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
12:32
Hämeen linna
(1984) Ninan haaveena on valmistua joskus museovirkailijaksi. Tutustumme hänen seurassaan Hämeen linnaan ja sen historiaan. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
12:56
Arkistokuvia: Iloista kesää Hangossa
(Suomi, 1934) Kesänviettoa 1930-luvun Hangossa. Mv. (U). Sallittu kaiken ikäisille.
13:00
Salatut museot: Keräilijöiden maassa
Kesäisellä museokierroksella Minna Joenniemi käy kylmän mausoleumissa, ihastelee entisaikojen lastenrattaita, muovikassien kulttuurihistoriaa ja nostalgista tavarataivasta. Koostedokumentti museosarjan neljästä jaksosta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
14:00
Yle Live: Joose Keskitalo
"Nämä laulut ovat tutkimuksia itseemme, josta ymmärrämme loppujen lopuksi vain vähän". Musiikillisesti konsertissa liikutaan latinalaisista rytmeistä vuoristolaisvalssiin ja mustalaisiskelmästä höyryiseen hippijazziin. HD
15:00
Tiededokumentti: Aivot
3/6. Kuka määrää kuinka toimimme? Tohtori David Eagleman tutustuttaa meidät aivojen toimintaan. Mikä osa aivoista hallitsee meitä? Miten tietoisuus ja alitajunta toimivat? Mitä ovat automaattiset toiminnot ja flow-tila? Äänitekstitys: suomi.
15:55
Isä Matteon tutkimuksia
Kausi 9, 21/26. Perhepiirissä. Varakkaan mutta riitaisan meijerisuvun vesa siepataan, ja hänestä vaaditaan lunnaita. Cecchini tahtoo piristää Biancaa, joka suree lopullista eroaan. Tomas pääsee Alman jäljille. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).
16:50
Jäitä hattuun
Kausi 2, 10/10. Hieroja. Larry menee käymään Jeffin suosittelemalla hierojalla ja yllättyy melkoisesti. Vaimokin saa tietää Larryn toilailuista taitavan meedion avustuksella. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
17:25
Aistit avoinna Italiaan
Etsiessään jälkiä Italian muinaisten kansojen keittiöistä Bo Hagström tutustuu tänään Liguriassa hyvien makujen yliopistoon ja viinitarhojen Pucciniin. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
BUU-klubben: Sukkahittimittari
Jontti katsoo sarjoja Sukkahittimittari, Kulmikkaat kaverit, Kiivi ja Strit sekä Lastenlauluja. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:30
Taivaallista menoa: Bo-Sanfrid Höglund
Lentoyhtiö Aeron kone nousi 3.1.1961Kruunupyystä kohti Vaasaa, mutta putosi Koivulahdessa lentäjän juopumuksen takia. Miehistö ja matkustajat kuolivat heti. Yksi heistä oli Bo-Sanfrid Höglundin isä. Toimittaja: Stefan Jansson. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
19:00
Närbild
Ajankohtaista alueilta. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
20:00
Dok: Nordic noir
Pohjoismaiset rikosromaanit menestyvät kaikkialla maailmassa. Ilmiö näkyy myös tv:ssä, ja sellaisista sarjoista kuin Silta, Rikos ja Wallander tehdään erikielisiä versioita. Ohjelma seuraa erään käsikirjoituksen matkaa. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.

Kello 21:00

21:00
Efter Nio
Kultareunuksista arkea. Kiinnostavat vieraat keskustelevat trendeistä, terveydestä, kuluttamisesta, työstä ja vapaa-ajasta Sonja Kailassaaren ja Mårten Svartströmin johdolla. svenska.yle.fi/efternio. Parad Media 2017. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
22:00
Case (K16)
5/9. Tutkinta polkee paikoillaan. Logi etsii Láran siskoa Hannea, joka on psykiatrisella klinikalla. Brynhildur yrittää saada baletin tytöt puhumaan. Islantilainen rikossarja. HD Äänitekstitys: ruotsi. K16 (väkivalta).
22:45
Perilliset (16)
2. kausi, osa 5/7. Gro pilaa Signen viimeiset mahdollisuudet pelastaa tila. Signe tekee päätöksen, joka muuttaa kaikkien elämän Grønnegaardissa. Tanskalainen draamasarja. (U) HD K12 (väkivalta).
23:40
Skam (12)
1. tuotantokausi, 8/11. Norjalainen sarja ystävyydestä, rakkaudesta, seksistä, pettämisestä, ryyppäämisestä ja juhlimisesta. Ensimmäisellä tuotantokaudella seurataan Evaa, joka on lukion ensimmäisellä. HD Äänitekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.