UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Perjantai 28.4.

09:00
Minun totuuteni: Pehr G. Gyllenhammar
Pelkkä PG riitti, kaikki ruotsalaiset tunsivat Volvon pääjohtajan Pehr G. Gyllenhammarin jo nimikirjaimista. Miten hän arvioi menestystensä ja tappioidensa lisäksi oman perheensä vaiheita? (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:00
Puutarhaperjantai
Osa 1/8. Pernilla Månsson Colt ja puutarhuri Gustav Mandelman näyttävät, mitä mukavaa puutarhassa voi tehdä viikonlopun aikana. Tareq Taylor kokkaa sesonkiherkkuja, mutta vapun tienoilla tarjonta on vielä niukkaa. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:30
Aistit avoinna Italiaan
Italian kulttuuria ja historiaa hyvällä viinillä ja ruualla höystettynä. Rakkautta, papuja ja oliiveja, terveyttä omasta apteekista, unohtamatta tietenkään Toscanan kuuluisaa kinkkua. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
11:00
Minun New Yorkini
4/4. Pohjoismainen ruokaguru Claus Meyer on muuttamassa lähelle Grand Central Terminalia, minne hän on perustanut huono-osaisten kokkikoulun. Ruoka on olennainen osa hänen New Yorkiaan. HD Äänitekstitys: ruotsi.
11:30
Obs debatt
Keskustelu viikon ajankohtaisimmasta aiheesta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Uusi Kino: Cinema Komunisto
Dokumenttielokuva entisestä Jugoslavian valtiosta, jota presidentti Tito hallitsi politiikan ja elokuvien kautta. O: Mila Turajlic. T: Dribbling Pictures, Serbia, 2010. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).
13:50
Historia: Euroopan juutalaisten tarina (12)
1/8. Illuusio murtuu. Kahdeksanosainen sarja holokaustista. Noustuaan valtaan vuonna 1933 Hitler ryhtyi levittämään antisemitististä aatettaan ja juutalaiset pyrittiin sulkemaan yhteiskunnan ulkopuolelle. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
14:50
Elävä arkisto: Alivaltiosihteeri
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
14:52
Arkistovieraana: Alivaltiosihteeri
(2017) Humoristisesta musiikista ja sketseistä tunnetun Alivaltiosihteerin jäsenet kertovat taipaleestaan. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
15:12
Alivaltiosihteeri valvoo
(1994) Jakso nimeltä "Huvipuiston työntekijöiden asuissa". Alivaltiosihteerin huumoripitoinen viihdeohjelma. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
15:30
Alivaltiosihteeri valvoo
(1994) Jakso nimeltä "Vartiointiliikkeen vaatteissa". Alivaltiosihteerin huumoripitoinen viihdeohjelma. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
15:50
Isä Matteon tutkimuksia
Kausi 9, 5/26. Elämän tärkein ennätys. Yrittikö lahjakas nuori uimari itsemurhaa? Lian poikaystävä tulee vierailulle, ja Cecchini haluaa erottaa pariskunnan. Pieni Ester kaipaa Thomasin apua. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta).
16:50
Jäitä hattuun (12)
(7) Kausi 1, 5/10. Sisustussuunnittelija. Larry nousee kapinaan lääkärin ja asianajajan vastaanotolla ja tuottaa pettymyksiä Diane Keatonille. Näkemykset eivät kohtaa myöskään sisustussuunnittelijan kanssa. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, seksi).
17:25
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström jatkaa retkiään aitojen Italian makujen juurille. Tänään hän tutustuu Marchessa perinteisiin lampaanmaitojuustoihin ja Urbinossa ikivanhaan tapaan tehtyyn polentaan. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
BUU-klubben: Superlentokoneet
Staffan katsoo sarjoja Superlentokoneet, Katja-Kai ja Aimo-Anna sekä Saara ja Sorsa. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:30
Työelämän uudet kuviot
Sarja alkaa, osa 1/6. Ottavatko koneet vallan? Tuomas Enbuske ja Märta Westerlund yrittävät ymmärtää tekniikan vaikutusta tulevaisuuden työelämään. Five Corners Production, 2017. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
19:00
Dok: Hänen elämänsä bussi
Isä ja tytär ovat eläneet kaksin maaseudulla vuosikaudet, mutta lopulta tyttärelle tulee raja vastaan. Elämänmuutoksesta tulee raju, ja se tulee vanhan vankilabussin muodossa. Toimittaja: Kati Grönholm, 2016. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
20:00
Batman
27/34. Faraon kirous. Gotham Cityn museossa on egyptiläinen näyttely, jossa on esillä tuntemattoman faraon muumio. Kun muumio herää eloon, Bruce Wayne joutuu vangiksi kuningas Tutin ennustuksen mukaan. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).
20:25
Batman
28/34. Farao on raiteiltaan. Batman on kuningas Tutin vankina ja kidutettavana mieltä järkyttävällä tavalla. Tut vaatii myös lunnasrahoja, jotka Bruce Waynen täytyy toimittaa. Ehtivätkö Robin ja Alfred apuun ajoissa? (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).

Kello 21:00

21:00
Kino: Philomena
(Britannia 2013) Draamakomediassa journalisti liittyy iäkkään irlantilaisnaisen matkaan tämän etsiessä häneltä vuosikymmeniä sitten vietyä ja Amerikkaan kaupattua poikaansa. O: Stephen Frears. N: Judi Dench, Steve Coogan. HD Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus).
22:35
Yle Live: Freddie Mercuryn muistolle
Pääsiäismaanantaina 1992 järjestetty mammuttikonsertti edellisenä syksynä kuolleen Queen-vokalistin muistoksi. Lavalla mm. Roger Daltrey, David Bowie, Annie Lennox, Elton John ja George Michael. Äänitekstitys: suomi.