UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Torstai 17.8.

09:00
Ihmisen arvoitus
7/8. Ilmaisevatko naiset paremmin tunteitaan kuin miehet? Onko Fredrik naismainen halutessaan valita verhot? Fredrik Lindströmin keskustelukumppanina on tänään sukupuolentutkija Lena Gemzöe. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:00
Puutarhassa tuoksuu ruoka
Nyt ovat puutarhan kaalit jo syötävän hyviä, ja Anne taikoo niistä monenlaisia herkkuja. Miten toimii aurinkouuni, jota jo viedään puupulasta kärsiviin kehitysmaihin? Äänitekstitys: ruotsi.
10:30
Tinan keittiössä
Tina valmistaa jälkiruokia, mm. erikoispehmeää toffeeta mansikoiden ja pehmytjäätelön kera sekä maailman nopeimman herkun, joka syntyy sorbetista ja kuohuviinistä. Tomas tutustuu kylmäkön työhön Ramlösa Wärdshusissa. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:00
Luontomatkalla
9/10. Miten onnistuu eläinten siirtoistutus takaisin alueelle, josta ne ovat syystä tai toisesta hävinneet? Ohjelmassa seurataan majavan, petolintujen ja kruunukurkien palauttamista niiden entisille asuinsijoille. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Taidetutkimukset
2/3. Constable. Brittien rakastama taidemaalari John Constable on myös väärentäjien suosikki. Osa tauluista on tökeröjä yritelmiä, mutta kahden työn aitouden selvittäminen vaatii tarkkoja tutkimuksia ja tieteen apua. (U) HD Äänitekstitys: suomi.
13:00
Tiededokumentti: Värejä etsimässä
2/3. Elämän värit. Väreillä on suuri merkitys kaikelle elämälle ja sen biologisille prosesseille. Kasvit kommunikoivat eläinten kanssa värien avulla, ja klorofylli tekee kasveista vihreitä. T: BBC. (U) HD Äänitekstitys: suomi.
13:50
Eikö olekin mukavaa?
Lyhytelokuva isän ja pojan matkasta isän lapsuuden maisemiin. Moni asia on muuttunut. O: Natalia Mateo. T: Avalon productions, Espanja, 2010. (U) Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.

Arviot: IMDb 6.8
Lue lisää: IMDb
14:00
Sibelius, Lintu ja RSO
Sibeliukselta tilataan Tukholmaan uusi orkesteriteos, jota Janne lähtee maaliskuussa 1924 johtamaan. Syntyy yksiosainen 7. sinfonia, jonka rakenteen vallankumouksellinen modernismi avaa ikkunan uuteen maailmaan. 7/7. (U). HD
14:55
Villen keittiö 30 minuutissa
Jakso 2/8. Villen keittiössä juodaan kahvia, tanssitaan salsaa ja paketoidaan tamales-kääryleitä. Vieraina ovat costaricalaiset ystävykset Daniel, Kimberly, Isaura ja Esteban. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
15:25
Frau Bergman
Sopraano Rita Bergman teki suuren elämänmuutoksen. Hän irtisanoutui Sibelius-Akatemiasta, muutti Saksaan ja alkoi elättää itsensä freelance-laulajana ja vanhojen talojen restauroijana. O: Vesa Kytöoja & Roman Rokicki. (U) Äänitekstitys: suomi.
15:55
Kuun pimeä puoli
Kausi 2, 1/16. Mihail tulee tajuihinsa sairaalassa silmät suurina. Kysymys kuuluu jälleen, kuka hän on ja mikä vuosi nyt on? Punapää ei tainnutkaan olla oikeassa, sillä tämä todellisuus se vasta kummallinen on. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).
16:50
Jäitä hattuun (12)
Kausi 4, 3/10. Sokkotreffit. Jerry riitelee Ben Stillerin kanssa ja löytää sattumalta Mikelle täydellisen tyttöystävän. Jeffin erikoinen seksifantasia aiheuttaa Jerrylle päänvaivaa. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (seksi).
17:25
Tinan keittiössä
Tina valmistaa brunssille mm. sipulipiirasta portobellosienten ja parmesaanin kera sekä miedosti sitruunaisia aamiaispullia. Tomas tutustuu Marsvinsholmin linnaan Skånessa. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
BUU-klubben: Bärtil
Tänään katsotaan sarjoja Bärtil, Henri ja uudet asiat sekä Entä jos. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:30
Leirille!
12/13. Leirin viimeisenä iltana on leiridisko. Cia yrittää tehdä vaikutuksen Martiniin, ja Kalle uskaltaa tehdä aloitteen. Five Corners Production, 2017. svenska.yle.fi/hajbo HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. K7
18:39
Full Proof
12/13. Tuuli. Hollantilainen Stan on innokas leijalautailija, joka lähtee heti rannalle, kun tuulee riittävästi. Hän selvittää, kuinka tuuli syntyy. svenska.yle.fi/hajbo HD Äänitekstitys: ruotsi.
18:52
Viidakkojytä
Apina 4. Hullunhauska zimbabwelainen animaatio, jossa yllättäviin tilanteisiin heitetyt eläimet koettavat sopeutua hankaliin olosuhteisiin. Nurkan takana luuraa kuitenkin jo uusi katastrofi. K7 (ahdistus).
18:57
Keltapaita
Apua, lentävä lautanen! svenska.yle.fi/hajbo Sallittu kaiken ikäisille.
19:00
Minun Ruotsini
9/9. Ruotsin koululaitosta on arvosteltu viime vuosina ankarasti. Miten koululla ja sen oppilailla oikeastaan menee? Oppilaat, opettajat ja vanhemmat kertovat kukin oman tarinansa koulumaailmasta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
19:49
800 vuoden jäljillä
Kummitustarinoita Tukholman vanhassakaupungissa. Anders Lennberg kertoo Suomen ja Ruotsin yhteisistä muistoista. Ohjaus: Joakim Haldin. Ja! media production, 2009. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
20:00
Isältä tyttärelle
6/8. Antoniolle ehdotetaan arveluttavia kauppoja. Tarttuuko hän niihin? Giuseppe saapuu Bassanoon tervehtimään Maria Teresaa. Milanon jet set -elämä houkuttelee Elenaa. Filippo päättää raitistua. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (päihteet).

Kello 21:00

21:00
Kino Klassikko: Paikka auringossa
(A Place in the Sun, USA 1951) Kuuden Oscarin klassikko amerikkalaista unelmaa rikkaan avioliiton kautta tavoittelevasta nuoresta miehestä. O: George Stevens. N: Montgomery Clift, Elizabeth Taylor, Shelley Winters. HD Äänitekstitys: suomi. K12
23:00
Elävä arkisto: Elämäntapaintiaanit
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
23:01
Yhden illan pysäkki: Kun maisteri metsään muutti
(1993) Maarit Tastula haastattelee suomalaista elämäntapaintiaania Tuuli Nevasalmea. Kauppatieteen maisteri ja entinen suuren pankin markkinointisuunnittelija halusi elämänmuutoksen ja muutti intiaanileiriin. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.