UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Teema Lauantai 1.10.

10:00
Inside Italo
Italo Calvino (1923 - 1985) oli modernin italialaisen kirjallisuuden suuri innovoija. O: Damien Pettigrew.
11:50
Kantapöytä
Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa. Klassisen musiikin ajankohtainen makasiiniohjelma. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 12:00

12:50
Prisma Studio
Miksi emme kehtaa laulaa tai tanssia julkisesti? Tulevaisuuden elokuvaa ei katsota, vaan siihen sukelletaan sisään! 360 asteen elokuvassa pääset myös ohjaajaksi. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
13:20
Tiededokumentti: Sairauksien alkuperä
4/4. Sydänsairaus. Miksi sydänsairaus on maailman johtavin kuolinsyy? Miten sen kehittyminen voidaan estää? Ohjelmasarja tutkii yleisimpien sairauksien alkuperää ihmisen kehitysopin näkökulmasta. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
14:10
Tiededokumentti: Ennaltaehkäise Alzheimer
Alzheimerin tauti on maailman yleisin dementiaa aiheuttava sairaus. Nyt kehitetään lääkitystä, joka voisi estää sairauden puhkeamisen. Myös uusi muistia kehittävä harjoitteluohjelma on lupaava ennaltaehkäisykeino. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
15:10
Erakkorapu
Tarina miehestä, joka menettää työnsä ja salaisen rakkautensa, muttei elämänuskoaan. N: Taisto Reimaluoto ja Kati Outinen. O: Kai Lehtinen. T: Lasihelmi Filmi Oy, 1998. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
15:40
Jäitä hattuun (7)
Kausi 3, 8/10. Wandan uusi poikaystävä, gangsta­räppäri Krazee­Eyez Killa kertoo Larrylle arkaluontoisen asian. Larry ei kuitenkaan onnistu pitämään asiaa salassa ja alkaa pelätä Krazee­Eyezin kostoa. Sallittu kaiken ikäisille.
16:10
Yle Live: The Black Keys
Pikkupojista toisensa tunteneiden kitaristi Dan Auerrbachin ja rumpali Patrick Carneyn muodostama superduo esiintyi bassolla ja kosketinsoittimilla vahvistettuna Main Square -festivaalilla Ranskassa vuonna 2014. (U) HD
17:15
Villen keittiö 30 minuutissa
Sarja alkaa. 1/8. Villen keittiössä vieraina ovat marokkolaissyntyiset Maria, Zahra ja Mohamed. Ville oppii laittamaan perinteistä taginea, kuulee erämaaleivän taustatarinan sekä kehuja suomalaisista miehistä. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
17:45
James Conlon ja Italian RSO
Kapellimestari James Conlon johtaa Torinossa. Ohjelmassa Franz Schubertin 8. sinfonia h-molli (D 759) ja orkesterisarja Dmitri Shostakovitshin oopperasta Mtsenskin kihlakunnan lady Macbeth.

Kello 18:00

19:05
Ihmisen kosketus
Japanilainen proteesinvalmistaja Shintaro Hayashi auttaa ihmisiä, jotka ovat menettäneet osan kehostaan onnettomuuksissa tai sairauksissa. Lämminhenkinen dokumentti Hayashista ja hänen asiakkaistaan. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
20:00
Kulkurin synty
Charles Chaplin kutsui Mutual-studion vuosiaan 1916 - 1917 elämänsä onnellisimmaksi ajaksi. Hän sai tuottaa omat elokuvansa ja vietti uransa ehkä luovinta kautta hioen valmiiksi komiikkansa ja kulkurihahmonsa. HD

Kello 21:00

21:00
Siirtolainen
(The Immigrant/USA 1917) Yksi Charles Chaplinin kuuluisimpia komedioita kahdesta siirtolaisesta, jotka ystävystyvät vaappuesaan laivalla kohti Amerikkaa ja kohtaavat myöhemmin maksamattoman ravintolalaskun ääressä. HD Sallittu kaiken ikäisille.

Arviot: IMDb 7.8
Lue lisää: IMDbLeffatykkiRotten TomatoesWikipedia
21:24
Hiljainen katu
(Easy Street/USA 1917) Charles Chaplinin ensimmäisiin mestariteoksiin lukeutuva komedia pikku kulkurista, joka koettuaan eräänlaisen herätyksen värväytyy poliisivoimiin - ja saa vastuulleen slummien kovimman kadun. HD Sallittu kaiken ikäisille.

Arviot: IMDb 7.7
Lue lisää: IMDbLeffatykkiRotten TomatoesWikipedia
21:50
Kahlekarkuri
(The Adventurer/USA 1917) Charles Chaplin yhdessä komedian mestariteoksistaan vankikarkurina, joka päätyy hienostokutsujen kuokkavieraaksi ja kylvää kaaosta ympärilleen. N: Charles Chaplin, Edna Purviance. HD Sallittu kaiken ikäisille.

Arviot: IMDb 7.5
Lue lisää: IMDbLeffatykkiRotten TomatoesWikipedia
22:16
Charles Chaplinin vuosisata
1/2. Kun Charles Chaplin sata vuotta sitten pukeutui kulkuriksi kameran eteen, syntyi koko elokuvahistorian kuuluisin hahmo. Lontoon lohduttomissa slummeissa elämänsä ja uransa aloittaneesta koomikosta tuli pian miljonääri.
23:04
Charles Chaplinin vuosisata
2/2. Charles Chaplinin ura kulki mestariteoksesta toiseen samalla kun hän tarkkaili niissä muuttuvaa maailmaa, mutta maailma piti silmällä myös koomikkoa, jonka naissuhteet ja poliittiset mielipiteet synnyttivät skandaaleja.
23:52
Uusi Kino: Knucklebonehead
(Suomi 2013) Dokumenttia ja fiktiota yhdistelevä elokuva rockmuusikko Knucklebone Oscarin kaksijakoisesta elämästä. Siviilissä perheenisä käy päivätöissä, Kiinan-kiertueella hän riehuu ja sekoilee. O: Oskari Pastila. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. K12

Kello 24:00

01:05
Teematieto
04:00
Teematieto