UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

Yle Teema Tiistai 4.8.

17:15
Kuriilien saaret
(Der Herr der Kurilen, Saksa 2003). Dokumentti Japanin ja Venäjän välissä sijaitsevasta Kuriilien saaristosta ja sen ainutlaatuisesta luonnosta. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:10
Kaupunki uusiksi: Tehtävä tiedelähiössä
Osa 5/6. Esikaupungit ja lähiöt pitää saada tehokkaampaan käyttöön. Helsingin Viikki on erikoinen yhdistelmä kaupunkia, maaseutua ja tiedettä. Nuoret arkkitehdit suunnittelevat uutta elämää Viikin yliopistokampukselle. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
18:55
Ranskalainen kylä
Kausi 4. Vapaus vai kuolema? Koulussa eletään kireissä tunnelmissa, sillä usean vangin on onnistunut paeta. Daniel haluaisi vapauttaa erityisesti vielä yhden, mutta uskaltaako hän ryhtyä uhkarohkeaan koitokseen? (U) Äänitekstitys: suomi. K12 (ahdistus).
19:45
Tekijänä: Elina Arponen
Toimitusjohtaja Elina Arponen on panostanut työilmapiiriin ja oman heimon kokoamiseen. Tribe Studios -pelifirmassa uskotaan siihen, että peleissä keskeistä ovat sosiaalisuus ja keskustelu, kuten Velvet Sundown -pelissä. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
20:15
Silkkitie 30 päivässä
Ville Haapasalo matkustaa Silkkitiellä. Tadzhikistanissa Ville vaeltaa aaseilla Fann-vuoristossa, paimentaa lampaita, löytää tappavan hämähäkin ja vierailee Dushanben vanhimmassa moskeijassa. Osa 4/10. (U). Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Maanalaiset taistelijat (16)
Osa 3/6: Taistelu kansanmurhaa vastaan. Vastarintaliikkeet yrittävät jarruttaa natsien toimeenpanemaa juutalaisten joukkotuhoa eri tavoin, asiakirjaväärennöksistä attentaatteihin. Myös osa juutalaisista tarttuu aseisiin. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).
21:55
Elävä arkisto: Atomipommin varjossa
Atomisodan aikakausi alkoi Hiroshimassa 70 vuotta sitten. Mutta mitä teet jos ydinpommi putoaa huomenna? Vanhoissa valistuselokuvissa neuvotaan, kuinka ydinsäteilyltä suojaudutaan niin kaupungissa kuin maaseudullakin. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
21:57
Radioaktiivinen laskeuma maaseudun vaarana
(1966) Kuinka maaseudulla varaudutaan ydinräjähdykseen? Vanhassa opetuselokuvassa Korven kaupungin lähistölle harhautuu ydinpommi, ja asukkaat suojautuvat kellareihin suojattuaan ensin kaivot, sisätilat ja navetat. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:21
Säteilyn varjossa
(1972) Ihmiskunta on kehittänyt tuhovälineitä, joita vastaan on suojauduttava. Väestönsuojeluelokuvan valmisti sisäasiainministeriö yhteistyössä teollisuuslaitosten, Puolustusvoimien ja Väestönsuojelusäätiön kanssa. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:37
Omakohtainen väestönsuojelu 1
(1967) Opetusohjelma kriisitilanteiden varalle. Opetellaan pelastustoimintaa, erilaisia sidontoja ja säteilyltä suojautumista sekä kaupunkiasunnossa että maalaistalossa. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:58
Omakohtainen väestönsuojelu 2
(1967) Opetusohjelma väestönsuojelusta esittelee henkilökohtaiset suojavälineet ja varusteet sekä talon pelastuspalvelun tehtävineen. Ohjelmassa opetetaan muun muassa hengityssuojaimen valmistus ja käyttö. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
23:25
Matka kuolemaan
(Lebens(w)ende, Saksa, Suomi 2008) Prix Europalla palkittu dokumenttielokuva aivokasvaimeen sairastuneen ohjaajan matkasta elämän ja kuoleman rajalla. Ohjaaja Razvan Georgescu. Äänitekstitys: suomi.

Kello 24:00

00:55
Teematieto
04:00
Teematieto