UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

Yle Teema Perjantai 22.8.

16:45
Tähtien tarina: Leif Wager
Leif Wager oli elokuvan ja näyttämön aristokraatti, rakastaja ja komedian taituri, joka tuli tunnetuksi koko kansan kreivinä. Ohjaus Peter von Bagh. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
17:45
Kaikkialla ATK 1
(1972) Mikä tietokone on ja miten sitä käytetään? ATK-koulutusta annetaan toistaiseksi vain alalle aikoville, mutta kaikkien tulisi saada yleiskuva koko yhteiskuntaan soluttautuneesta teknisestä apuvälineestä. Koulu-tv. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:09
Kaikkialla ATK 2
(1972) Automaattinen tietojenkäsittely on vasta kymmenen vuotta vanha tekijä Suomen yhteiskunnassa, mutta se on levinnyt kaikkialle ja siitä on tullut korvaamaton suurien tietomäärien käsittelyssä ja tallentamisessa. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
18:37
Kaikkialla ATK - tietokonelaitteistot
(1974) Näyttöpäätteen ääreltä voi ohjelmoida etäälläkin olevaa tietokonetta, mutta mitä tarkoittavatkaan ohjelmointi, käyttöjärjestelmä tai laitteisto? Mitä hyötyä ATK:sta on lentomatkailulle? Koulu-tv. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
19:00
Historia: Maailman erikoisimmat aseet
3/6. Täsmäpommien suunnittelijat. Toisen maailmansodan aikana ryhdyttiin kehittelemään jo miehittämättömiä pommituslennokkeja ja jopa eläimet saivat pommeja kuljetettavakseen. T: BBC. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
20:00
Simon Reeve Intian valtamerellä
4/6. Oman, Intia ja Malediivit. Hormuzinsalmi on maailman strategisimpia vesiväyliä, sillä se mahdollistaa öljyn viennin Persianlahdelta. Mumbain vilkas satama on Intian valtameren suurin. T: BBC. HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Faaraoiden maa
(Land of the Pharaohs/USA 1955) Muinaiseen Egyptiin sijoittuvassa spektaakkelissa faarao haluaa itselleen ja aarteilleen haudan, jota ei voi ryöstää. O: Howard Hawks. N: Jack Hawkins, Joan Collins. Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).

Arviot: IMDb 6.7 ∙ Rotten Tomatoes 71 %
Lue lisää: IMDbLeffatykkiRotten TomatoesWikipedia
22:40
Metal Evolution: Raskaan rockin tarina
Osa 10/11: Power metal. Perusteellinen dokumenttisarja metallimusiikin synnystä, kehityksestä ja alalajeista. O: Sam Dunn & Scot McFadyen, Kanada 2011. Äänitekstitys: suomi.
23:25
Ruokaratsia
5/8. Surimi-tikut maistuvat ravulta, mutta mistä ne itse asiassa valmistetaan? Vastausta etsitään Ranskasta ja Thaimaasta. Ruokaratsaajat selvittävät myös brittiläisen viinituotannon salaisuuksia. Äänitekstitys: suomi.
23:47
Ruokaratsia
6/8. Tavallinen majoneesi on rasvapitoista. Ruokaratsian tutkivat toimittajat yllättyvät saadessaan selville, millä rasva korvataan kevytversiossa. Entä miten tuorepuristettua lähikaupan appelsiinimehu itse asiassa on? Äänitekstitys: suomi.

Kello 24:00

00:15
Teematieto
04:00
Teematieto