UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Teema Tiistai 24.5.

17:00
Tiededokumentti: Aivot uuteen kuosiin
1/3. Australialainen Todd Sampson testaa kolmen kuukauden ajan, kuinka aivojen muovautuvuus eli plastisuus käytännössä toimii. Maailman johtavien aivotutkijoiden johdolla hän ryhtyy kehittämään aivojaan superkuntoon. (U) Äänitekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:00
Isä Matteon tutkimuksia
Kausi 8, 6/24. Rakkaus koetuksella. Nainen kuolee synnytykseen, ja joku kostaa synnytyslääkärille. Nyrkkeilyotteluun valmistautuva kapteeni Tommasi joutuu valitsemaan valmentajakseen joko ylivääpeli Cecchinin tai syyttäjä Contin. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus).
19:00
Tiededokumentti: Estelaukkakilpailun aatelia
Grand National on maailman tunnetuin vuosittain käytävä estelaukkakilpailu. Millaisia ovat jockeyt, jotka ohjastavat kilpailevia hevosia ja millainen on itse kilpailurata? Miten kilpailu voitetaan tai hävitään? (U) HD Äänitekstitys: suomi.
20:00
Musiikki ja seksi
4/4. Seksiä, tuskaa ja rokkia. Sadomasokistinen estetiikka on lisääntynyt populaarimusiikissa 1970-luvulta saakka. Mikä siinä kiehtoo pop- ja rockartisteja? HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Historia: Stalin
1/3. Demoni. Venäjän vallankumouksen jälkeen bolshevikit nousevat valtaan. Miten Josif Dzugasvili nousee Leninin suosikiksi, joka lopulta kaappaa juonittelun ja julmuuksien avulla vallan Stalinina? HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
21:55
Elävä arkisto: Nuoruuden käännekohtia
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
21:57
Elämän kevät: Unessa useasti
(1977) Mitkä ovat asioita, jotka määräävät nuoren elämän suunnan? Ohjelmassa seurataan nuoruuden tärkeitä käännekohtia ensimmäisestä koulupäivästä lähtien aina peruskoulun jälkeiseen vaiheeseen. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:45
Joko joutui armas aika
(1974) Koulu päättyy! Millä tavoilla ja missä tunnelmissa alkaa eri ikäisten koululaisten kesäloma? Loman alkaminen on mukavaa, mutta monet tulevaisuuteen liittyvät kysymykset askarrauttavat nuorten mieliä. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
23:10
Maanalaiset taistelijat (16)
Osa 5/6: Myrskyisiä aikoja. Gestapo pitää Eurooppaa pelon vallassa. Soluttautujat vaanivat vastarintaliikettä, ja natsien kostoiskut ovat hirvittäviä. Rintamilla Saksa kuitenkin perääntyy koko ajan. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).

Kello 24:00

00:05
Teematieto
04:00
Teematieto