UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Teema Tiistai 31.5.

16:30
Euroviisut 1990 Suomen karsinta
(1990) Viisufinaalissa kisaavat Apollo 16 ja Robinson, Susanne Sonntag, Tarja Lunnas, Anita Pajunen, Arja Saijonmaa, Leena Pirhonen, Marjorie, Beat, Jussi Halme, Jone sekä Tomas Ek. Esiintyjävieraana tyttötrio Barbarella.
17:45
Mittatilaustyönä
Varjontekijä. Sarjassa tutustutaan ranskalaisiin käsityöläisiin. HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:00
Isä Matteon tutkimuksia
Kausi 8, 10/24. Likaista peliä. Pieni tyttö kertoo Isä Matteolle, että joku uhkaa hänen vaarinsa henkeä. Kapteeni Tommasi joutuu esittämään syyttäjä Contin poikaystävää. Agostino ihastuu. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus).
19:00
Gran Hotel
Kausi 1, 2/14. Julio onnistuu hankkimaan itselleen liittolaisia. Se onkin tarpeen, sillä on selvää, ettei kaikki ole hyvin loistohotellissa. Alarcónin perhettä kohtaa tragedia, eikä kohtalo säästä palvelusväkeäkään. (U) HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).
19:45
Päivä Ruotsissa
Håkan Hellströmin kitara soi komeasti Karlskogan konsertissa, mutta millainen on roudari Måns Tomsbyn työpäivä? Äänitekstitys: suomi.
20:00
Scifin historia
2/4. Muukalaiset hyökkäävät. Mitä ihmiset tekisivät, jos ulkoavaruuden olennot saapuisivat maapallolle, kuten Wellsin Maailmojen sodassa kuvataan? David Tennant pohtii Doctor Whon suosion salaisuutta. T: BBC. (U) HD Äänitekstitys: suomi.
20:45
Ruotsalaisia salaisuuksia
Kun Öölantia kahtia kaivettiin. Vuonna 1940 Ruotsissakin varauduttiin Saksan hyökkäykseen. Maan toiseksi suurin saari aiottiin jakaa keskeltä kahteen osaan. Miten pitkälle hanke eteni? Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Historia: Stalin
2/3. Punainen. Vuonna 1941 Hitlerin joukot uhkaavat Neuvostoliittoa ja Stalingradia. Stalin on valmis uhraamaan säälimättä miljoonia venäläisiä Saksan armeijan pysäyttämiseksi, mukaan lukien oman lapsensa. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
22:00
Elävä arkisto: Suomalainen sauna
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:02
Kotoinen saunani
(1964) Lauteilla unohtuvat rahahuolet ja muut murheet. Suomalaisessa saunassa on puhdistautumisen lisäksi hoidettu kipuja ja sairauksia kuin myös synnytty ja kuoltu. Kiuas on suomalaisten pyhän tulen alttari. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:30
Jos ei sauna auta
(1977) Miksi sauna on meille niin rakas paikka, että ilman sitä emme voi elää? Professori Tähkä analysoi minkälaisia tuntemuksia lämmin sauna suomalaisissa aiheuttaa. Armi Ratia kertoo lauteilla käymistään neuvotteluista. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:58
Löylyä - suomalaisen saunan nousu ja uho
(1977) Humoristinen ohjelma saunan eri ulottuvuuksista ja merkityksestä suomalaisessa kulttuurissa. Mitä olisi kaunis kesäilta ilman palavaa saunaa? Käsikirjoitus Neil Hardwick. Ohjaus Esko Leimu & Jukka Virtanen Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
23:30
Maanalaiset taistelijat (16)
Osa 6/6: Illuusiot murtuvat. Moni oli uskonut, että vastarinnasta kasvaisi uusi, vapaampi Eurooppa. Mutta sodan päätyttyä kansakuntien kohtalot ratkaistaan taas kerran suurvaltojen kesken pieniä kuulematta. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).

Kello 24:00

00:25
Teematieto
04:00
Teematieto