UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

Yle Teema Perjantai 28.11.

15:50
Mitä nyt rauhanliike?
(1971) Hyvästi pasifismi. Rauhanaatteen mahdollisuuksista 1970-luvun Suomessa kertovat muun muassa aktivistit Pentti Linkola ja Paavo Rintala. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
16:25
Valoa yöhön - rauhanmarssi
(1982) Suursodan uhka ajoi kymmenet tuhannet suomalaiset marssimaan rauhan puolesta ympäri maan. A-raportti kyselee ihmisiltä marssin syitä ja tunnelmia. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
17:00
Tekijänä: Lotta Nieminen
Palkittu graafinen suunnittelija ja kuvittaja on toteuttanut unelmansa ja luonut uran New Yorkissa. "Tämä on kaupunki, joka mahdollistaa sen, että pystyn olemaan juuri sellainen kun olen". Ohjaus Kaisa Kumpula. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
17:30
10 kirjaa lapsuudesta
Hannu ja Kerttu - sosiaalihoitaja ja vankilakundi? Sarjan perinteinen satu on Grimmin veljesten Hannu ja Kerttu, josta keskustelevat Anna Laineen kanssa Claes Andersson ja Atik Ismail. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
17:59
Festivaalipuhetta
"Stanley Kubrick on mestarillinen arkkitehti. Kaikki hänen elokuvansa ovat kuin rakennuksia." Elokuvan tarinan ohjaaja Mark Cousins puhuu Hohdosta. Äänitekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:00
Teeman elokuvafestivaali
18:03
Katseeseen kätketty
(El secreto de sus ojos, Argentiina 2009) Tyylikäs Oscar-voittaja eläkkeellä olevasta rikostutkijasta, joka vatvoo 25 vuoden takaista murhatapausta sekä elämänsä suurta toteutumatonta rakkautta. O: Juan Jose Campanella. Äänitekstitys: suomi. K12

Arviot: IMDb 8.3 ∙ Rotten Tomatoes 91 %
Lue lisää: IMDbLeffatykkiRotten TomatoesWikipedia
20:09
Festivaalipuhetta
"Koskettavimpia elokuvia mitä olen koskaan nähnyt", sanoo kustantaja ja romanttisten elokuvien ystävä Nina Karjalainen Blue Valentinesta. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
20:13
Blue Valentine
(USA 2010) Erään rakkauden tarinan kertova riipaiseva elokuva, jossa romanssin leikkisät alkuvaiheet hiljalleen hiipuvat petettyjen lupausten varjoon. N: Ryan Gosling, Michelle Williams. O: Derek Cianfrance. HD Äänitekstitys: suomi. K12

Arviot: IMDb 7.4 ∙ Rotten Tomatoes 87 %
Lue lisää: IMDbLeffatykkiRotten TomatoesWikipedia

Kello 21:00

22:01
Festivaalipuhetta
"Mestariteos." "Hotelli on yksi päähenkilö." Elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja Maarit Lalli puhuu Hohdosta ja rakennuksista, joilla on muisti. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:05
Hullu Pierrot (K16)
(Pierrot le fou, Ranska 1965) Vaimonsa jättänyt mies ja gangstereita kartteleva tyttö pakomatkalla Etelä-Ranskan maisemissa ohjaaja Jean-Luc Godardin mestariteoksessa. N: Jean-Paul Belmondo, Anna Karina. Äänitekstitys: suomi. K16

Arviot: IMDb 7.8 ∙ Rotten Tomatoes 85 %
Lue lisää: IMDbLeffatykkiRotten TomatoesWikipedia
23:54
Festivaalipuhetta
"Hohto on ihmissuhde-elokuva." "Menee aivan täydestä meidänkin ajassa." Marko Mäkilaakso ja Joonas Josefsson intoilevat Hohdosta ja Dannyn polkuauton äänistä. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 24:00

00:00
Teematieto
04:00
Teematieto