UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

Yle Teema Tiistai 30.6.

17:10
Historia: Henry Ford
1/2. Henry Ford loi pohjan uudentyyppiselle autoteollisuudelle Yhdysvalloissa, mutta hän oli tunnettu myös kiivaana ammattiyhdistysliikkeen vastustajana ja juutalaisten vihaajana. Tutkijat arvioivat Fordin elämäntyötä. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:10
Betonin brutaali runous
2/2. Arkkitehtuurissa on vaiheita, joiden tuotoksia pidetään rumina ja luotaantyöntävinä. Jonathan Meades selvittää, miten barokkia ja modernia gotiikkaa seurasi betonirakentaminen. Miksi siitä usein ei pidetä? T: BBC. (U) HD Äänitekstitys: suomi.
19:00
Saari
17/26. Fotini jatkaa saarelaisten tarinaa. Anna on luonnottoman mustasukkainen Marialle Manoliksen huomiosta. Evgenia on huonona, ja Elektra kuulee musertavan uutisen. Papadimitriou taistelee saarelaisten hyväksi. (U) Äänitekstitys: suomi. K12 (ahdistus, seksi).
20:00
Batman
22/34. Kätevä apulainen. Batman ja Robin ovat pahassa jamassa ja voivat pelastaa nahkansa ainoastaan ottamalla kiinni mestaririkollisen sateenvarjoineen. Mikä nyt avuksi, Batman? Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).
20:30
Koukussa: Emalikyltit
Peter Holst Eriksen on iskenyt silmänsä vanhoihin emalikyltteihin, joilla kaupat ennen muinoin mainostivat myyvänsä vaikkapa kahvia tai margariinia. Kokoelma on jo komea, mutta uusia löytöjä etsitään yhä. Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Myrskyluodon Maija: Myrskyluodon Maija
2/6: Meri naapurina. Anni Blomqvistin romaaneihin pohjautuva TV-sarja vuodelta 1976, jonka Benedict Zilliacus on dramatisoinut. O: Åke Lindman. N: Rose-Marie Rosenback, Leif Sundberg. Musiikki: Lasse Mårtenson. (U) HD Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
22:00
Elävä arkisto: Ahvenanmaan saaristo
Lounais-Suomen Saaristomeri ja Ahvenanmaan saaristo on kaksi kesäkuukautta turistien suosiossa, loppuvuosi on hiljaisempaa. Arkisto-ohjelmissa nähdään, kuinka saaristossa eleltiin 1960-luvulla. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:02
Vene on silta
(1968) Ohjelma kertoo Lounais-Suomen saariston ja Saaristomeren maantieteestä, historiasta ja elinkeinoista. Turistit kansoittavat idylliset rannat teltoillaan ja poukamat purjeveneillään. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:26
Saaristolaiselämää Ahvenanmaalla
(1960) Elämää Ahvenanmaan saaristossa. Ohjelmassa tutustutaan kalastukseen, veneveistämöön ja Maarianhaminan merenkulkumuseoon. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:45
Maisema ei elätä
(1965) Elämää autiotuvalla Ahvenanmaalla ja Suomen läntisimmässä kunnassa Eckerössä. Kesällä kaunis seutu kukoistaa turismista, mutta kolme muuta vuodenaikaa asettavat elannolle haasteita. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
23:10
Romanien tie
Romanimusiikin Buena Vista Social Club: värikäs musiikkielokuva neljästä maasta tulevien romanimuusikkojen yhteisestä kiertueesta Pohjois-Amerikassa. O: Jasmine Dellal. (When the Road Bends: Tales of a Gypsy Caravan) Äänitekstitys: suomi.

Kello 24:00

01:00
Teematieto
04:00
Teematieto