UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Teema Lauantai 27.8.

11:00
Kirjaohjelma: Jon Fosse
Julkisuutta kaihtavaa Jon Fossea pidetään yhtenä nykyajan parhaimmista näytelmäkirjailijoista. Nyt hän kuitenkin päästää kuvausryhmän katsomaan Grottenin taiteilijaresidenssiään. HD Äänitekstitys: suomi.
11:30
Historia: Rajamaa
1/2. Historioitsija Rory Stewart tutkii rajakonflikteja kautta aikojen. Miten eri maiden väliset, keinotekoisesti vedetyt rajat määrittelevät kansakuntia ja kansallistunnetta. T: BBC HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 12:00

12:20
Historia: Rajamaa
2/2. Historioitsija Rory Stewart tutkii rajakonflikteja kautta aikojen. Miten eri maiden väliset, keinotekoisesti vedetyt rajat määrittelevät kansakuntia ja kansallistunnetta. T: BBC HD Äänitekstitys: suomi.
13:10
Metsänpeitto
Metsänpeitto on dokumentaarinen lyhytelokuva miehestä, jonka syvä suhde luontoon ja luonnonhenkiin on erkaannuttanut yhteisöstämme ja arkielämästä. O: Salla Hämäläinen. T: Elokuvaosuuskunta Leka, 2012. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
13:35
Tiededokumentti: Vihreä uhka
Keski-Euroopan luontoa ja biotyyppejä uhkaavat kaukaa tuodut vieraslajit, jotka leviävät nopeasti, koska niillä ei ole luontaisia vihollisia. Taisteluun vieraslajeja vastaan käytetään paljon varoja ja aikaa. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
14:30
Taiteen maantiede: Kiina
3/3. Taidehistorioitsija Andrew Graham-Dixon esittelee Kiinan maalaustaiteen historiaa yli 3 000 vuoden ajalta aina nykypäivään asti. Katsoja pääsee kiehtovalle matkalle Kiinan historiaan ja kulttuuriin. T: BBC. (U) HD Äänitekstitys: suomi.
15:30
Jäitä hattuun (7)
Kausi 3, 3/10. Tedin ravintolan kokki irtisanoutuu yllättäen, ja uuden kokin etsintä alkaa kiireesti. Larry on mustasukkainen Cherylin tennispelikaverista. Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
16:00
Yle Live: Pyhimys
Helsinkiläisräppäri palasi keikkalavalle neljän vuoden tauon jälkeen Blockfestissä Tampereella elokuussa 2015. Bändin säestyksellä esiintyessään Pyhimys pystyi luomaan hiphopfestivaaleille poikkeuksellisen tunnelman. HD
17:00
Menetetty yksityisyys
Yhdysvallat kerää tietoa miljoonista ihmisistä ja seuraa heidän viestejään, ympäri maailman. Dokumentti paljastaa miten kaikessa hiljaisuudessa NSA toimii yhdessä internet- ja telepalveluyritysten kanssa. (U) Äänitekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:00
Kesäkonsertti Schönbrunnista
Wienin filharmonikot avasi kesäkauden 26.5. perinteisellä esiintymisellään Schönbrunnin linnan edustalla Wienissä. Orkesteria johti tällä kertaa venäläissyntyinen Semjon Bytshkov. Selostaja Lauri Itäkannas. HD
19:30
Islantilaisia maailman huipulta
Islantilaisesta Of Monsters and Men -yhtyeestä tuli lyhyessä ajassa ilmiö kansainvälisillä musiikkimarkkinoilla. Yhtyeen maailmankiertue oli menestys. Yhtye esiintyi kesällä 2013 myös Helsingissä. HD Äänitekstitys: suomi.
20:00
Historia: Latinalaisamerikkalaiset
3/6. Toisessa maailmansodassa sotineilla siirtolaisilla ei ole samoja kansalaisoikeuksia kuin amerikkalaisilla. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Ontto kruunu: Rikhard III (K16)
Rujo Rikhard unelmoi kuninkuudesta ja juonittelee kaiken aikaa sen eteen. Tiellä on kuitenkin kaksi veljeä, vahvoja naisia ja pikku prinssit. Kuinka alas Rikhard on valmis vajoamaan unelman vuoksi? Maksaako se vaivan? HD Äänitekstitys: suomi. K16 (väkivalta, ahdistus).
23:10
John Ford ja Monument Valley
John Ford ikuisti Utahin erämaan Monument Valleyn taustaksi legendaarisille lännenelokuvilleen. Tv-dokumentin arkistomateriaalissa ovat haastateltavina sekä Ford itse että tämän suosikkinäyttelijä John Wayne. (U) HD Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta).

Kello 24:00

00:10
Teematieto
04:00
Teematieto