UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

Yle Teema Sunnuntai 1.2.

10:00
Jäämeri 30 päivässä
Osa 4/10: Kaninin niemimaa, Shoina. Ville Haapasalo tapaa maailman pohjoisimman aavikon asukkaita. Talot hautautuvat mereltä puhaltavaan hiekkaan Jäämeren rannalla Shoinassa. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
10:43
Jäämeri 30 päivässä
Osa 5/10: Jamalin niemimaa, nenetsit. Ville Haapasalo ahkeroi nenetsileirissä. Ville paimentaa poroja ja valmistaa plovia sekä vaeltaa nenetsiperheen ja tuhansien porojen kanssa. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
11:40
Tanssia kuvaruudussa
Teema tanssii: Miten tanssia on vuosien varrella tallennettu ja tuotettu elokuviin ja televisioon? Tarina alkaa jo vuonna 1896 kuvatusta, valloittavasta, käsin väritetystä filmistä, jossa nainen tanssii helmat liehuen. Äänitekstitys: suomi.

Kello 12:00

12:40
Chaplin
Teema tanssii: Pieni viiksiniekka, knallihattu ja kävelykeppi. Ei epäilystä kenestä on kyse. Saksalaiskoreografi Mario Schröderiä kuitenkin mietitytti, millainen on oikea Charles Chaplin. Leipzigin baletti esiintyy. HD Äänitekstitys: suomi.
14:20
Vempainmies Stephen Fry
2/6. Stephen Fry testaa laitteita, joiden tarkoituksena on helpottaa ostosten tekoa ja kokkaamista. Auttavatko moottoroitu ostoskärry ja huippumoderni grilli illallisjuhlien järjestämisessä? Äänitekstitys: suomi.
14:45
Tiededokumentti: Mitat ja mittaaminen
2/3. Kilo ja mooli. Ranskassa säilytettävä kilon prototyyppi ei enää olekaan kilon painoinen. Miksi paino on muuttunut, ja millaista uutta yksikköä kaavaillaan tilalle? Entä millainen yksikkö on mooli? T: BBC. Äänitekstitys: suomi.
15:45
Gran Hotel
61/66. Ayala aikoo saada viimeisen sanan Bélenin tapauksesta. Javier ja Sofia pyristelevät irti ongelmistaan. Se on helpommin sanottu kuin tehty. Julio ja naiset varjostavat Diegoa löytääkseen Alician kätköpaikan. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta).
16:30
Gran Hotel
62/66. Ottaako Alfredo vaimonsa takaisin? Ayala turhautuu työn puutteessa. Toisaalla Julio taistelee hengestään, ja Diego viruu vuorostaan vankilassaan. Jesus osoittaa olevansa hyvä mies, mutta Aliciassa herää epäilys. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (ahdistus).
17:15
Gran Hotel (12)
63/66. Jesusin kostosuunnitelma etenee hidasteista huolimatta. Ei aikaakaan, kun Alicia on joutunut liemeen. Àngela etsii paikkaansa ja herättelee Alfredon omaatuntoa. Julio pääsee jyvälle Teresan salaisuudesta. HD Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).

Kello 18:00

18:00
Kino Klassikko: Annie mestariampuja
(Annie Get Your Gun/USA 1950) Sävelmistään Oscarilla palkittu musikaali tarkka-ampuja Annie Oakleysta, joka nousee tähdeksi Buffalo Billin Villin lännen sirkuksessa. O: George Sidney. N: Betty Hutton, Howard Keel. (U) Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.

Arviot: IMDb 7.1 ∙ Rotten Tomatoes 100 %
Lue lisää: IMDbRotten TomatoesWikipedia
19:45
Löytöretkiä maailmaan
Parantavat kasvit. Maapallomme erikoisista ilmiöistä kertova sarja. Ranska 2010 Äänitekstitys: suomi.
20:00
Minä, Karl Lagerfeld
Muotiluomuksistaan tunnettu Karl Lagerfeld on myös taidokas piirtäjä. Dokumentissa yksityisyydestään tarkka ja persoonallinen suunnittelija kertoo sanoin ja piirroksin tarinansa lapsuudesta Pariisin muotihuoneisiin. (U) HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Euroviisujen salattu historia
Osa 1/2: Itä vastaan länsi. Hauska ja paljastava kertomus maailman suosituimman musiikkishow'n jännittävästä historiasta. Australialaisdokumenttia on kuvattu myös Suomessa, mukana Marion Rung, Kojo ja Lordi. Äänitekstitys: suomi.
21:55
Yle Live: Beyoncé ja Jay Z Pariisissa
Supermegashow Pariisista (Stade de France ) syyskuulta 2014. Aviopari Beyonce ja Jay-Z panevat kaiken peliin 2,5-tuntisessa, ensimmäisessä yhteisessä On the Run -show'ssaan. Tv-ohjaus: Jonas Åkerlund. HD

Kello 24:00

00:30
Amerikkalaisen tv-sarjan tarina (K16)
4/4. Monenlaiset sankarit. Tv-sarjojen sankarit ovat historian aikana muuttuneet humaaneiksi, oman elämänsä sankareiksi. Miten tv-sarjojen veteraanit kokevat muutoksen? HD Äänitekstitys: suomi. K16 (väkivalta, ahdistus).
01:25
Teematieto
04:00
Teematieto