UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

Yle Teema Tiistai 23.12.

04:00
Teematieto

Kello 6:00

16:30
Tanskalaisarkkitehtien koteja
Eva Harlou vierailee arkkitehti Chris Thurlbournen kodissa Århusin liepeillä. Talo on rakennettu tontilla kasvaneista puista, ja luonto on yhä vahvasti läsnä. (U) Äänitekstitys: suomi.
17:00
Kansankodin kuokkavieraat
5/8: Mora taskussa. Sodanjälkeinen nuoriso etsi Ruotsista töiden ohella myös vapautta ja säpinää. Osa heistä jäi Ruotsin Raatteen tielle, mutta joku sisseistä on taistellut tiensä takaisin Suomeen. O: Markku Heikkinen.(U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:00
Historia: Maailman erikoisimmat aseet
5/6. Vesilentokoneet. Kylmän sodan aikana kehiteltiin niin Yhdysvalloissa kuin Neuvostoliitossakin lentokoneita, jotka kykenivät operoimaan merillä. Yksi vaikuttavimmista oli venäläinen patosiipialus Ekranoplan. T: BBC. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
19:00
Gran Hotel
47/66. Ayala tutkii Celia Velledurin katoamista. Alicia ja Julio jatkavat etsintöjä Maiten avulla, ja puuha muuttuu vaaralliseksi. Kaivaako joku pian omaa hautaansa? Kuinka käy Javierin onnen? Entä Camilan hengen? HD Äänitekstitys: suomi. K12 (ahdistus, seksi).
20:00
Olipa kerran Harlemissa
Vaikka jazzmusiikki ei syntynytkään Harlemissa, siellä se huimasti kehittyi ja sieltä se lähti valloittamaan maailmaa. Jazzin tarinaa ovat kertomassa musiikillaan mm. Duke Ellington, Charlie Parker ja Coleman Hawkins. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Historia: Yhdysvallat vuonna 1964
2/2. Beatles kävi Amerikassa, Cassius Claysta tuli Muhammad Ali ja kolme kansalaisoikeustaistelijaa murhattiin Mississipissä. Millaisessa poliittisessa ilmapiirissä USA:ssa elettiin John F. Kennedyn murhan jälkeen? Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
22:00
Maukasta mutkattomasti: Porsaankaretta ja lanttulaatikkoa
(1970) Keittiömestarit Veijo Vanamo ja Jaakko Kolmonen valmistavat jouluksi lanttulaatikkoa ja porsaankaretta. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:15
Joulupukki muitten silmin
(1966) Millainen on joulupukki? Onko hän pelottava, ikkunain takaa kurkisteleva vai onko hän koko perheen yhteinen leikinaihe? Katuhaastattelussa muun muassa joulupukkeja. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:42
Ykkösen jouluvieraat
(1981) Hassisen kone, Juice ja Sakari Kuosmanen joulutunnelmissa. Juice lukee jouluevankeliumin Helsingin rautatieaseman parvekkeelta. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
23:00
Simon Barker shamaanin jäljillä
(Intangible Asset No. 82) Kuultuaan äänityksen korealaisen shamaanin Kim Seok-Chulin soitosta jazzrumpali Simon Barkerin valtaa tarve tavata tuo arvoituksellinen muusikko. O: Emma Franz. Äänitekstitys: suomi.

Kello 24:00

00:30
Teematieto
04:00
Teematieto