UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

Yle Teema Lauantai 19.4.

06:00
Teematieto
10:00
42. katu
(42nd Street/USA 1933) Koreografi Busby Berkeleyn ainutlaatuisten musikaalien sarjan käynnistävä elokuva Broadway-hitin kivikkoisesta syntymästä. N: Warner Baxter, Ruby Keeler, Dick Powell, Ginger Rogers. O: Lloyd Bacon.
11:30
Lamastalgia
4/8: Tissibaareista tasa-arvolakiin - naiset ja lama. Sirpa Pietikäinen oli Kokoomuksen ympäristöministeri, joka kohtasi työssään väheksyntää ja sovinismia. Jenna, työtön laivasiivooja, päätyi seksialalle. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 12:00

12:20
Historiaa huonomuistisille
Osa 2: Lalli. Tuotanto Production House Oy. Stereo. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
12:30
Moskovan valot ja varjot
6/11: Fjodor Shaljapin 1/2. Ensimmäisessä osassa puhutaan oopperalaulajan ja musiikkiteatterin uudistajan urasta ja myös yksityiselämän koukeroista. Toimittaja Markku Värtö. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
13:00
Vempainmies
2/6. Richard Ayoaden testissä ovat laitteet, joiden on tarkoitus helpottaa arkisia aamutoimia, kuten peseytymistä ja pukeutumista. Entä voiko yhden laitteen avulla saada itsensä sängystä lähtökuntoon? HD Äänitekstitys: suomi.
13:25
8 mm katse: Jonglööri
Tuuli Juutin isä oli jonglööri ja taikuri, joka matkusti perheineen pitkin maailmaa ja kuvasi matkoillaan mm. Neuvostoliitossa ja Japanissa sattumuksia ja läheisiään. Ohjaus Kanerva Cederström. Osittain MV. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
13:35
Tiededokumentti: Mitä lihaa söisimme?
1/3. Jimmy Doherty haaveilee ajasta, jolloin supermarketeissa myytävä liha olisi halpaa ja eettisesti tuotettua. Mutta miksi Britanniassa ei ole edes markkinoita lypsylehmien vasikoiden lihalle? T: BBC. HD Äänitekstitys: suomi.
14:25
Yle Live: M1-studiossa Edu Kettunen
Pitkänlinjan omaleimainen laulaja-lauluntekijä Edu Kettunen akustishenkisesti, taltioituna läheltä ja lämpimästi pienen studioyleisön edessä. Luvassa on uutta ja vanhaa, mutta aina takuuvarmaa Kettusta.(U) HD
15:25
Historia: Juutalaisten tarina
5/5. Miten juutalaisten kansanmurha toisen maailmansodan aikana vaikutti muuhun maailmaan? Entä kuinka Israelin valtion perustaminen on näkynyt ja näkyy yhä koko maailman poliittisessa kentässä? T: BBC HD Äänitekstitys: suomi.
16:30
Suomensukuiset 30 päivässä
6/10: Mordva ja Komi. Ville vierailee suomen tunnilla ja nationalistisessa koulussa, jossa lapsille opetetaan sotilastaitoja. Yöjunalla matkataan Komiin, jossa kuullaan koskettavia tarinoita Afganistanin sodasta. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
17:15
Bachin Matteus-passio
Johann Sebastian Bachin monumentaalinen teos Leipzigin Tuomaskirkosta, jossa se kantaesitettiin v. 1729. Tuomaskuoroa ja Gewandhaus-orkesteria johtaa Georg Christoph Biller. HD

Kello 18:00

20:00
Edith Piafin parhaat
Laulajalegendan esiintymisiä vuosilta 1952 - 1962 sekä niiden lomassa haastatteluja. Mukana mm. klassikot L'accordéoniste, L'hymne à l'amour, La vie en rose ja Milord. T: INA, Ranska 2004. Äänitekstitys: suomi.
20:50
Piaf, intiimisti
Piaf elää! Valérie Expositon tuore dokumentti kertoo Edith Piafin tarinan harvinaisten ja suurelta osin aiemmin esittämättömien arkistofilmien, äänitaltioiden ja valokuvien kautta. (Piaf intime, Ranska 2013) HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

22:00
Pariisin varpunen - Edith Piaf
(La Môme, Ranska 2007) Tragedioiden ja intohimoisten rakkaussuhteiden sävyttämä elämä vei laulajattaren Pariisin slummeista parrasvaloihin. Marion Cotillard voitti Oscarin roolistaan Edith Piafina. O: Olivier Dahan. Äänitekstitys: suomi. K12

Arviot: IMDb 7.7 ∙ Rotten Tomatoes 74 %
Lue lisää: IMDbLeffatykkiRotten TomatoesWikipedia

Kello 24:00

00:20
Teematieto
04:00
Teematieto