UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Teema Keskiviikko 1.6.

16:30
Euroviisut 1991 Suomen karsinta
(1991) Viisuohjelmassa valitaan edustaja myös Kultainen Leija -kilpailuun. Kilpailijat: Riki Sorsa, Anna Hanski, Mervi Hiltunen ja Jake Voutilainen, Arja Koriseva, Samuli Edelmann, Kaija Kärkinen, Clifters sekä Kirka.

Kello 18:00

18:00
Isä Matteon tutkimuksia
Kausi 8, 11/24. Kyllä appiukko osaa. Rakastettua pankkivirkailijaa syytetään murhayrityksestä. Ylivääpeli Cecchini on helisemässä, kun vaativa appiukko tulee vierailulle hemmoteltuine kissoineen. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus).
19:00
Gran Hotel
Kausi 1, 3/14. Komisario Ayala ryhtyy tutkimaan murhaa. Julio jäljittää metallinapin omistajaa ja joutuu itse ikävään välikäteen. Teresa tarttuu tilaisuuteen antaa ja saada yhtä aikaa. Miksi Diego hermoilee? (U) HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta).
19:45
Päivä Ruotsissa
Signe Persson Melin on ansioitunut taidekäsityöläinen ja muotoilija. Ruotsalaiset ovat ottaneet hänen lasi- ja keramiikkatyönsä omikseen. Äänitekstitys: suomi.
20:00
Scifin historia
3/4. Robotit. Kuinka RoboCop ja William Gibsonin Neurovelho syntyivät? Tieteisfiktion suurimmat uranuurtajat avaavat näkökulmia tarinoidensa ja kuviensa maailmaan. Mutta aluksi luotiin Frankenstein... T: BBC. (U) HD Äänitekstitys: suomi.
20:45
Ruotsalaisia salaisuuksia
Tukholman salaisuuksia. Melker Becker kiertelee ympäri Tukholmaa etsien muistoja ja jälkiä erikoisista tapahtumista. Tukholman keskustassa on aikoinaan säilytetty sinivalasta. Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Kymmenentuhatta suudelmaa
Sukellus Hannu Väisäsen maailmaan, kuvataiteesta kirjallisuuteen, Oulusta Lounais-Ranskaan, luolamaalauksista mekaanisiin nukkeihin. O: Ali Lacheb. T: Oran Productions Oy. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
22:00
Kino: Waltz with Bashir (K16)
(Vals Im Bashir, Israel 2008). Ari Folmanin pitkä animaatio Israelin ja Libanonin välisestä sodasta sekä Sabran ja Shatilan palestiinalaisleirien verilöylystä 1982. Palkittu elokuva muistamisesta, unista ja sodan traumoista. Äänitekstitys: suomi. K16 (väkivalta, seksi).
23:30
Matkustaja
Dokumenttielokuva saa alkunsa satunnaisesta kohtaamisesta: 11-vuotias tyttö kohtaa ratikassa vanhan miehen, jolla on tarina kerrottavanaan. He kertovat sen yhdessä. O: Pia Andell. T: Of Course My Films, 2011. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. K7 (ahdistus).

Kello 24:00

00:00
Teematieto
04:00
Teematieto