UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Teema Fem Keskiviikko 13.12.

08:38
Toinen maailma (12)
Osa 13/24. Anna loistaa teatterissa, mutta sponsori Søren on tuohtunut puuttuvista tontuista ja alkaa uhkailla. Sara miettii toisessa maailmassa häitä, kun taas Anna ja Janus eivät oikein tiedä, kuinka olisivat. svenska.yle.fi/hajbo HD Äänitekstitys: ruotsi. K7 (ahdistus).
09:00
Ja he elivät onnellisina ...
8/8. Sairaanhoitaja Tittit ja palomies Rolf tapasivat häissä kummankin ollessa vielä parisuhteessa. Kymmenen vuotta myöhemmin he olivat sinkkuja ja rakastuivat heti toisiinsa. Myös Mikael ja Andrea tapasivat häissä. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:00
Piha kuntoon
Osa 14/20. Tänään Maria Arborgh laittaa kuntoon pihaa, johon tulee sekä nuorille että vanhemmille omat oleskelutilat. Sanna kertoo myrkkykasvien lisäksi myös puiden ja pensaiden leikkausajoista. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: suomi.
10:30
Vem vet mest?
Rickard Olsson kysyy kilpailijoilta kiperiä kysymyksiä, jotka voivat koskea mitä tahansa Abbasta atomeihin. Kisassa vaaditaan hyvän yleissivistyksen lisäksi aimo annos strategista ajattelua. Ruotsalainen tietokilpailu. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:00
Strömsö
Owe ja Elin tekevät tontuille miniatyyrimaiseman. Camilla rakentaa kartongista vuoden piparkakkutalon. Keittiössä Paul ja Camilla leipovat limettipiirakan. Lopuksi neulotaan satavuotiaan Suomen kunniaksi. svenska.yle.fi/stromso HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
11:30
Spotlight : Tappamalla pakkohoitoon
Yhä useampi tarvitsisi pakkohoitoa, mutta yhä harvempi sellaiseen pääsee. Avohoito ei selviä nykytilanteesta, eikä valtiolla ole aikomustakaan korjata ongelmaa. Toimittaja: Stefan Brunow. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Britannian monet kasvot
4/5. Historioitsija Simon Schama tutkii brittiläisen muotokuvataiteen historiaa ja tunnetuimpia teoksia. Hän esittelee sekä taiteilijat että näiden mallit, joilla oli tärkeä rooli Britannian historiassa. (U) HD Äänitekstitys: suomi.
12:50
Britannian monet kasvot
5/5. Historioitsija Simon Schama tutkii brittiläisen muotokuvataiteen historiaa ja tunnetuimpia teoksia. Hän esittelee sekä taiteilijat että näiden mallit, joilla oli tärkeä rooli Britannian historiassa. (U) HD Äänitekstitys: suomi.
13:40
Heidi Köngäs, vahvojen tarinoiden ohjaaja
Henkilökuva ohjaajasta ja kirjailijasta, jota kiehtovat historiassa ja ihmissuhteissa piiloon jääneet tarinat. Ohjelmassa seurataan myös uuden Nuoruustango -tv-elokuvan tekoa. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
14:10
Missä on Musette?
(1991) Dokumentti elokuvaohjaaja Aki Kaurismäestä ja elokuvan Boheemielämää tekijöistä Pariisissa keväällä 1991. Ohjaaja Veikko Nieminen. Tuotanto Kuvaruukki Oy. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
15:00
Hyvää joulua
Raitiovaunukuski Asko (Pertti Sveholm) löytää jouluaattona vauvan raitiovaunustaan. Asko lähtee etsimään vauvalle kotia. KK: Juha Lehtola ja Matti Ijäs. O: Matti Ijäs. T: Scenes Oy Ijäs & Lehtola. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
15:10
Näin tehtiin Human
(L'Aventure Human, Ranska 2015) Yli kolmetuntinen Human on huikea elokuva ihmisyyden eri puolista. Tv-dokumentissa seurataan Yann Arthus-Bertrandin ohjaaman suurteoksen pitkää tekoprosessia. O: Stéphane Azouze. HD Äänitekstitys: suomi.
16:00
Velvet - muotitalon tarina
Kausi 1, 21/26. Häästressiä. Albertoa eivät kiinnosta suihkuseurapiirit, ja kihlaparille tulee riita. Miehen menneisyys alkaa valjeta Cristinalle. Clara luovuttaa Mateon suhteen ja järkyttyy Pedron tunnustuksesta. HD Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).
16:45
Victoria
Salla Tykän lyhytelokuva pohtii kauneuden ihannetta jättiläislumpeen öisen kukinnon kautta. T: Five Years Production Oy. (U) Sallittu kaiken ikäisille.
17:00
Lucia 2017
Jan Vapaavuori kruunaa vuoden 2017 Lucia-neidon Helsingin tuomiokirkossa. Mukana ovat myös Lucia-kuoro, mieskuoro Muntra Musikanter sekä Linda Lampenius. Suoran lähetyksen juontavat Sonja Kailassaari ja Mårten Svartström. HD

Kello 18:00

18:15
BUU-klubbenin joulukalenteri
Juhlamielellä oleva tonttu vie Staffanin tanssiteatteriin. Päivän joulukalenterisadussa leivotaan luciapullia. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:30
Vem vet mest?
Rickard Olsson kysyy kilpailijoilta kiperiä kysymyksiä, jotka voivat koskea mitä tahansa Abbasta atomeihin. Kisassa vaaditaan hyvän yleissivistyksen lisäksi aimo annos strategista ajattelua. Ruotsalainen tietokilpailu. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
19:00
Sportmagasinet
Patrik Laine - maaleja mutta myös itsekritiikkiä. Motivaatio paranee ottamalla urheilijat mukaan prosessiin. Sinivalkoiset valmentajapersoonat. HD Äänitekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
20:00
Milanon naisten paratiisi (12)
Uudet jaksot. Kausi 2, 1/20. Uusi alku. Pietroa polttelee rakkaus, mutta se ei ole miehen murheista ainoa. Tavaratalo hakee väkeä ja Vittorio haluaa mullistaa markkinoinnin. Lehtijutulla on ikäviä seurauksia. HD Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus).

Kello 21:00

21:00
Urheilu-Suomi
Osa 5/10: Bensaa suonissa. Valtteri Bottas, Tommi Mäkinen ja muut lentävät suomalaiset ovat kulkeneet voitosta voittoon. Mikä on saanut pienen vaiteliaan kansan ajamaan kuin hurjapäät? HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:00
Kino: Ystävät hämärän jälkeen (K16)
(Låt den rätte komma in, Ruotsi 2008) Kasvukipuja, lähiömelankoliaa ja vampyyreitä: 2000-luvun parhaisiin elokuviin kuuluva tiheätunnelmainen kauhu- ja rakkaustarina. O: Tomas Alfredson. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: suomi. K16
23:50
Uusi Kino: Vita brevis
Elokuvaruno hetkestä, jolloin miljoonat aikuiset päivänkorennot aloittavat lyhyen aikaa kestävän tanssinsa ja elämänsä Tiszajoella. O: Thierry Knauff, 2014. HD Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.