UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Torstai 25.5.

09:03
Minun totuuteni: Margareta Winberg
Ruotsin sosiaalidemokraattisen puolueen moninkertainen ministeri Margareta Winberg kertoo elämästään ja vuosistaan Ruotsin politiikan huipulla. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:00
Puutarhassa tuoksuu ruoka
Osa 5/10. Puutarhassa vietetään tänään merellistä iltapäivää. Jørgen koettaa erottaa keittämällä suolaa merivedestä, ja Anne tekee herkkuja mustekalasta. Äänitekstitys: ruotsi.
10:30
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström vierailee aluksi Palermon lähistöllä sijaitsevalla maatilalla. Millaista on sisilialainen köyhäinruoka, kun keittiössä häärii aito kreivi? (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
11:00
Stafettkarnevalen 2017
Parhaat palat vuoden koululiikuntatapahtumasta. Ruotsinkielisten koulujen 57. viestikarnevaalit järjestettiin Leppävaaran stadionilla Espoossa. HD

Kello 12:00

12:00
Sneakerheadz - Koukussa kenkiin
Innokkaimmat fanit kuluttavat tennareihin omaisuuksia ja säilyttävät niitä kassakaapissa. Erikoismallien metsästykseen kuluu aikaa ja vaivaa, ja kokoelma saattaa käsittää jopa tuhat kenkäparia. Mikä tennareissa kiehtoo? (U) HD Äänitekstitys: suomi.
13:20
Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen
5/10. Näyttelijä Sanna Stellan, toimittaja Atlas Saarikoski ja kirjailija Tommi Kinnunen sekä Niina Repo puhuvat naisen asemasta, kirjojen naisista ja naisten kirjoista. yle.fi/kirjojensuomi (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
14:05
Salatut museot: Keräilijöiden maassa
Kesäisellä museokierroksella Minna Joenniemi käy kylmän mausoleumissa, ihastelee entisaikojen lastenrattaita, muovikassien kulttuurihistoriaa ja nostalgista tavarataivasta. Koostedokumentti museosarjan neljästä jaksosta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
15:00
Altai 30 päivässä
5/9. Ville Haapasalo vierailee Barnaulin modernissa lähiössä ja törmää maaseudulla omaan kaksoisolentoonsa. Ville pääsee myös maistamaan lääkeyrttejä ja parantavia lähdevesiä. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
15:50
Isä Matteon tutkimuksia
Kausi 9, 24/26. Alman paluu. Tomasin sisar tulee Spoletoon urheilukisoihin, ja hänet pahoinpidellään. Giulio auttaa Cecchiniä uusimaan ajokortin ja Liaa lukemaan salaa poliisiopiston pääsykokeisiin. (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).
16:50
Jäitä hattuun (7)
Kausi 3, 3/10. Soodavettä ja suolaa. Tedin ravintolan kokki irtisanoutuu yllättäen, ja uuden kokin etsintä alkaa kiireesti. Larry on mustasukkainen Cherylin tennispelikaverista. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
17:25
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström tutustuu Ischian tuliperäiseen saareen ja Riccardon trattoriaan. Riccardolla on kahdeksan lasta, ja hän on yksi turistisaaren monista kaniininkasvattajista. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
BUU-klubben: Bärtil
Jontti katsoo sarjoja Henri ja uudet asiat, Pikkuli, Bärtil ja Mainio Macaron. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:30
Koirakuumetta
Osa 3/3. Selman on vaikea pitää isoa koiraa vanhemmilta salaa, ja hänen on löydettävä Bullen omistaja. Mutta tällä on huolestuttavia suunnitelmia koiran varalle. buu.yle.fi Sallittu kaiken ikäisille.
18:55
Lonkeroiset
Viisi mustekalakaverusta suunnittelee huimaa karkumatkaa. Onnistuvatko ne koskaan pakenemaan ankeasta akvaariosta? Kohelluskomedia. svenska.yle.fi/hajbo HD Sallittu kaiken ikäisille.
19:00
Voiko lääkäriin luottaa?
Trine Overgaard sai vakavia vammoja itäeurooppalaisen lääkärin tekemässä leikkauksessa. EU-maista tulevat lääkärit saavat Tanskassa oikeuden harjoittaa ammattiaan, mutta miten on potilasturvallisuuden laita? HD Äänitekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
19:45
Metten kesäiset jälkiruokaherkut
Sokerileipurin mustikkaunelma. Mette Blomsterberg kokkailee kesäisiä herkkuja. Äänitekstitys: ruotsi.
20:00
Hieronymus Bosch - hyvän ja pahan voima
Vuonna 2016 juhlistettiin 500 vuotta sitten kuollutta kiehtovaa taiteilijaa, Hieronymus Boschia. Näyttelyä varten Boschin teokset analysoitiin tarkkaan uusilla tekniikoilla. Mitä maali- ja lakkakerrosten alta paljastui? HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Salatut museot: Sotilaiden jäljillä
Igor-museo näyttää neuvostoarmeijan jäljet Porkkalassa. Kaarteen kotimuseossa voi juoksuhaudassa kokea pommitusten jylinän. Museosarjan kahden osan kooste. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
21:30
Kesäkonsertti Schönbrunnista
Wienin filharmonikot avaavat kesäkauden perinteisellä ulkokonsertilla Christoph Eschenbachin johdolla. Laulusolistina tähtisopraano Renée Fleming. Konsertissa kuullaan mm. Dvorakin, Rahmaninovin ja Stravinskyn musiikkia. HD
23:05
Elävä arkisto: Muistit museoissa
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
23:07
Millainen oli 1980-luku?
(1983) Kuvitteellinen tarina vuodelta 2013, jossa kolme nuorta kiertää museossa tutustumassa 1980-lukuun. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
23:37
Hämeen linna
(1984) Ninan haaveena on valmistua joskus museovirkailijaksi. Tutustumme hänen seurassaan Hämeen linnaan ja sen historiaan. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 24:00

00:00
Kiehtova maailma: Värikäs Väli-Amerikka
3/3. Matkan viimeinen etappi vie Costa Ricasta Panamaan. Dara ja Ed testaavat kykyjään karjapaimenina. Maailmankuulu kanava tekee matkalaisiin vaikutuksen. HD Äänitekstitys: suomi.