UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Tiistai 30.5.

09:05
Minun totuuteni: Barbro Westerholm
Tänään keskustellaan elämästä ja kuolemasta. Niklas Ekdalin vieraana on Barbro Westerholm, joka taisteli 1970-luvun lopulla homoseksuaalien sairausluokituksen poistamisen puolesta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:03
Taivaallista menoa: Sielun kypsymisestä
Norjalaisen kirjailijan Sissel Lund-Stenbäckin nuoruuden jumalakuva oli ankara. Nykyään sama maalaistyttö puhuu rakastavasta Jumalasta, hyvästä riippuvuudesta ja sielun kypsymisestä. Toimittaja Lucas Snellman. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:30
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström vierailee Capraialla, Välimeren legendaarisella vankilasaarella. Kalaa ja äyriäisiä on viljalti tarjolla, mutta Bo pääsee maistamaan myös kalastajamuijan spagettia. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
11:00
Närbild
Nuori sipoolainen naismaanviljelijä uskoo tulevaisuuteen. Byrokratia on piikkinä monen viljelijän lihassa. Suuri työtaakka ja taloudelliset huolet verottavat voimia. Sioista tuli lehmiä Nauvon Hvitsin tilalla. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:30
Työelämän uudet kuviot
5/6. Työ globaaleilla markkinoilla. Tuomas Enbuske ja Märta Westerlund tarkastelevat lähemmin globalisaation vaikutusta työelämään. Five Corners Production, 2017. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Kirjojen Suomi: Pilkun jälkeen
6/10. Kirjailija Katja Kettu, koomikko Teemu Vesterinen ja kirkkoherra Kari Kanala sekä Niina Repo puhuvat jumalallisuudesta itsessämme, kirkoissa ja kirjoissa. yle.fi/kirjojensuomi (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
12:45
Amsterdamin uusi Rijksmuseum
Amsterdamin Rijksmuseum, yksi maailman arvostetuimmista museoista, on kunnostettu. Työ vei vuosikymmenen ja vaati monta taistelua johtajien, suunnittelijoiden, viranomaisten, poliitikkojen ja pyöräilijöiden välillä. HD Äänitekstitys: suomi.
14:20
Sibelius ja Luonnotar
Dokumentti Sibeliuksen sävelrunoelmasta ja Kalevalan alkumyytistä. O: Marikki Hakola. T: Kroma Productions Oy, 2010. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
14:50
Tiededokumentti: Lääkäri ja kuolinuutinen
Kuolema odottaa meitä jokaista lopulta, mutta miksi lääkäreiden on niin vaikea puhua kuolemasta potilailleen? Miten lääkärien ammattikunta voi paremmin auttaa potilaitaan näiden elämän loppuvaiheessa? (U) Äänitekstitys: suomi.
15:45
Isä Matteon tutkimuksia
Kausi 10, 1/26. Syyllisyys. Poliisi tutkii naiseen kohdistunutta pahoinpitelyä. Siitä huolimatta Cecchinillä on aikaa järjestellä Tommasin lemmenasioita. Pappilassa paukkuvat ovet, mutta miksiköhän? (U) HD Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus).
16:51
Jäitä hattuun (7)
Kausi 3, 6/10. Erityisalue. Larry palaa työmatkalta ja kuulee äitinsä kuolleen tällä välin. Ensijärkytyksen jälkeen hän käyttää tilaisuutta hyväkseen ja kiemurtelee eroon epämiellyttävistä velvollisuuksista. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
17:25
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagströmin kohde on tällä kertaa Salinan pieni saari, jonka maalaukselliset maisemat ovat tuttuja myös elokuvista. Saaren merkittävin tulonlähde on villinä kasvava kapris. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
BUU-klubben: Petra ja potilaat
Lisa katsoo sarjoja Aurinkoinen Jenni, Petra ja potilaat sekä Palomies Sam. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:30
Clay Kids (7)
Osa 14. Ajan vanki. Naomi elää samaa päivää uudestaan ja uudestaan, kunnes Carol auttaa hänet ulos kehästä. Animaatio. svenska.yle.fi/hajbo HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:40
Gazoon
Turvatoimia. Komedia Afrikan savannin kahjoista eläimistä. Ranskalainen animaatio. svenska.yle.fi/hajbo Sallittu kaiken ikäisille.
18:45
Nina Patalo (7)
Supertähti. Nina Patalo on utelias ja kekseliäs tyttö, jolla on vilkas mielikuvitus. Hän asuu eriskummallisten otusten kanssa ja sattuu mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin. svenska.yle.fi/hajbo Sallittu kaiken ikäisille.
18:50
Nina Patalo
Päivä kuningattarena. Nina Patalo on utelias ja kekseliäs tyttö, jolla on vilkas mielikuvitus. Hän asuu eriskummallisten otusten kanssa ja sattuu mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin. svenska.yle.fi/hajbo K7 (väkivalta).
19:00
Spotlight : Haavoittuva ja ilman palkkaa
Toivo oleskeluluvasta Suomessa muuttui yhdeksän kuukautta kestäväksi palkattomaksi työksi. Toimittaja: Marko Hietikko. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
20:00
Taideteosten salaisuudet
6/10. 1563 valmistunut Paolo Veronesen pääteos Kaanaan häät tuo Raamatun tarinan Jeesuksen ensimmäisestä ihmeestä keskelle yltäkylläistä venetsialaista juhlaa. Mitä taulu kertoo maalaajastaan? HD Äänitekstitys: suomi.
20:30
Arkistojen salat
Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Historia: Euroopan juutalaisten tarina
5/8. Lopullinen ratkaisu. Vuonna 1942 viimeisetkin getot tyhjennettiin ja juutalaiset kuljetettiin keskitysleirien kaasukammioihin. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. K12 (ahdistus).
22:00
Kino Tulio: Sensuela (K16)
(1973) Teuvo Tulion viimeiseksi jääneessä elokuvassa palataan Rakkauden ristin teemaan, ja juoni vei nyt Lapin sodasta 60-luvun syntiselle Reeperbahnille. Camp-klassikon leikkaamaton versio nyt ensi kertaa televisiossa. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. K16 (väkivalta, seksi).
23:45
Tähti
Bangladeshilainen elokuvatuottaja Monjural haluaa pitkään näytelmäelokuvaansa lisää eroottista vipinää ja palkkaa paikallisen kaunottaren lisäksi toiseen päärooliin nuoren ja vaalean ruotsalaisen tytön. O: R Solarz. (U) Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.