UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Keskiviikko 28.6.

09:00
Kesäpuhujat
5/8. Puhetta riittää taas, kun ääneen pääsevät taiteilijat Brolle ja Andreas Lundstedt, bloggari "Underbara Clara", kirjailija Margareta Strömstedt sekä luennoitsija Malin Sävstam. SVT, 2011. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:00
Piha kuntoon
Osa 10/10. Tänään seurataan, miltä Klüftien ja Andersin puutarhoissa näyttää muutostöiden jälkeen. Andersilla on kasvamassa liettualainen kirsikkapuu, mutta millaiset ovat satonäkymät? (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:30
Tinan keittiössä
Hans-Uno Bengtsson kertoo miksi ruoanlaitossa jotkut asiat toimivat ja toiset eivät. Tomas vierailee "boulangeriessa". Tina valmistaa lohisashimia sekä perunaruoan, jossa on parsaperunoita, kukkakaalia ja oliiveja. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:00
Vanhasta uudeksi - kierrätysvinkkejä
4/12. Karin etsii käytettyä tavaraa näyttelytilaansa. Sannien Facebook-kilpailun palkinto liittyy kierrättämiseen. Woodlivingissa on pöytäongelmia. Tanskalaisessa kierrätyssarjassa vanhat tavarat saavat uuden elämän. HD Äänitekstitys: ruotsi.
11:30
Kätketty
3/6. Toimittaja Samir Bezzazi lähtee metsästämään arkipäivän huijareita peiteroolin avulla. Hän myös kysyy, mitä viranomaiset oikeastaan tekevät, jotta oikeus toteutuisi? HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Tapaus Ai Weiwei
Kiinan ehkä kuuluisin taiteilija ja ihmisoikeusaktivisti Ai Weiwei oli pitkään pidätettynä ja kotiarestissa, mutta hänen töitään oli esillä maailman museoissa. Kokemuksistaan huolimatta hän uskoo Kiinan vielä muuttuvan. (U) HD Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
13:00
Kansankodin kuokkavieraat
1/8: Sauna vaatekomerossa. Monelle 1970-luvun perheelle muutto työn perässä Ruotsiin merkitsi valtavaa elämänmuutosta. Pieni mökki ja ankara elämä vaihtuivat usein kerrostalokolmioon ja tehdastyöhön. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
14:00
Laila
Kanerva Cederströmin ja Riikka Tannerin dokumentissa (1989) tapaamme Laila Kinnusen Helsingissä ja lapsuuden Skånessa sekä vanhoissa filmikatkelmissa. T: Kinotuotanto Oy. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
14:40
Hyvä ihminen
Komedia hyväosaisesta maailmanparantajasta (Pirjo Heikkilä) ja hurjasta bussimatkasta, joka panee hänen suvaitsevaisuutensa koetukselle. O: Paula Korva. T: Matila Röhr Nordisk Oy, 2013. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.

Arviot: IMDb 6.1
Lue lisää: IMDb
14:50
Taideteosten salaisuudet
10/10. Wassily Kandinskyn maalauksista välittyy vahvasti taiteilijan kotimaa Venäjä, mutta jo hänen varhaisemmista teoksistaan löytyy viitteitä taidehistorian suurimmasta mullistuksesta: abstraktin taiteen synnystä. HD Äänitekstitys: suomi.
15:15
Arkistojen salat
Kausi 3, osa 5. Ahmad Shah Massoud taisteli Afganistanin puolesta niin Neuvostoliittoa kuin Talibania vastaan. Hänet murhattiin vain kaksi päivää ennen syyskuun 11. päivän iskuja. Mitä hänen hautajaisistaan voi päätellä? Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
15:45
Isä Matteon tutkimuksia
Kausi 10, 22/26. Kuolleista noussut. Onnellinen häätunnelma muuttuu hautajaisiksi ja syyllistä etsitään. Onko tekijä tosiaan mies, joka katosi sodassa mutta ilmaantuukin yllättäen maisemiin? (U) HD Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus).
16:45
Jäitä hattuun (7)
Kausi 5, 7/10. Juhla-ateria. Pääsiäisen juhla-ateriasta uhkaa muodostua kiusallinen, kun Larry kutsuu mukaan naapurustoon muuttaneen seksuaalirikollisen. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
17:25
Tinan keittiössä
Tina Nordström valmistaa vihanneskeittoa sekä voileipiä manteliperunoiden ja sinappikreemin kera. Tomas Tengby vierailee ruotsalaisen viinintuojan luona. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
Urpo ja Turpo
Urpo ja Turpo muuttumisleikeissä. Nukkeanimaatio kahdesta karhusta, jotka asuvat lastenhuoneen kirjahyllyssä. Kun aikuiset kääntävät selkänsä, alkavat karhujen hurjat seikkailut. Tuotanto: Lumifilm Oy. buu.yle.fi Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:09
Pippi, Puppu ja Rosmari
Hyeena ja itkupajut. Etsimme taas Mapaa - liity joukkoon! buu.yle.fi Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:17
Minusta tulee...
Eläinlääkäri. buu.yle.fi Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:21
Bo muuttaa kotoa
Osa 1/8: Appelsiinimehua. Bo haluaa mehua, mutta äiti ei anna. Tehdäkseen mehua itse Bon on muutettava pois kotoa. buu.yle.fi Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:30
Luontomatkalla
2/10. Susien elinpiirit ovat kaventuneet ja kannat pienentyneet kaikkialla maailmassa. Magdalena tutkii tilannetta Isle Royale -saarella Yhdysvalloissa, kun taas Joakim perehtyy susien tilanteeseen Pohjolassa. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
19:47
Ajankuvia Tukholmasta
Kun sota tuli kaupunkiin. Ainutlaatuisia kuvia Tukholmasta sodan syttymisen aikoihin syyskuussa 1939. Jan Bergmanin sarja Tukholmasta vuosina 1939-49. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
20:00
Velvet - muotitalon tarina
Kausi 4, 9/18. Ana kertoo vastauksensa Carlosin kosintaan. Syy Enriquen avokätisyyteen paljastuu ja hän kiristää Pedroa, eikä tällä ole muuta vaihtoehtoa kuin suostua. Miten Rita suhtautuu Pedron tarjoamaan rahaan? HD Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).
20:45
Salatut museot : Neuvostoarmeija kylässä
10/10. Kiinnostus Porkkalan sodanjälkeiseen pakkovuokra-aikaan toi Lena Selénin ja Berndt Gottbergin yhteen. Heidän perustamassaan Igor-museossa Degerbyssä on esillä muistoja neuvostoarmeijasta Suomen maaperällä. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Kulttuurimatkalla Italiassa
1/3. Runoilijoiden jalanjäljillä. Taidehistorioitsija Andrew Graham-Dixon ja keittiömestari Giorgio Locatelli matkustavat Italian länsirannikolla. Genovassa ihaillaan barokkiajan palatseja ja herkutellaan pestolla. HD Äänitekstitys: suomi.
22:00
Kino: Pride
(Iso-Britannia 2014) Hyvän tuulen komedia gay-aktivisteista, jotka päättävät tukea lakkoilevia kaivostyöläisiä 1980-luvulla. Ikimuistoinen matka walesilaiseen kylään murtaa ennakkoluuloja kaikin puolin. O:Matthew Warchus. HD Äänitekstitys: suomi. K12
23:55
Historia: Espanjan armada
2/3. Kun Elisabet I:n protestanttinen Englanti torjui katolisen Espanjan suuren armadan 1588, lopputulos oli monen tekijän summa. Uusin tekniikka ja tutkimus auttavat meitä ymmärtämään näitä tapahtumia. T: BBC. (U) HD Äänitekstitys: suomi.