UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

Yle Teema Tiistai 9.2.

17:00
Historia: Hovielämää
2/3. Medici-suvun renessanssihovi. Firenze oli renessanssiajan keskus, jossa Medici-suku hallitsi, ja suosi taiteita ja arkkitehtuuria. Salamurhat ja -juonittelut olivat osa Medici-suvun hallitsemiskeinoja. HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:05
Pepi egyptiläinen: Haudoissa on henkiä
4/6. Tutkimusretki muinaisten egyptiläisten ajatusmaailmaan, arkeen ja juhlaan hautamaalausten, veistosten ja papyruksilla säilyneen runouden kautta. O: Heikki Partanen. T: Partanen & Rautoma. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:30
Made in Africa
(Afrika er det nye sort) Osa 4/6. Dakarissa keskiössä on vahva nainen: muotisuunnittelija Adama Paris, joka on nostanut sanat Black Beauty kaikkien huulille. HD Äänitekstitys: suomi.
19:00
Velvet - muotitalon tarina
Kausi 1, 22/26. Roolipeliä. Alberton ja Anan salasuhde on paljastua, ja häät ovat vaakalaudalla. Rita on Pedron lähdön jälkeen kuin kissa pistoksissa. Kiireen keskellä Ana ja Rita huomaavat Luisan hädän liian myöhään. HD Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus).
19:45
Ruotsin salaiset huoneet
Muskö - maanalainen kaupunki. Tutustumme Ruotsin historian salaisuuksiin Melker Beckerin opastuksella. (U) Äänitekstitys: suomi.
20:00
Frankensteinin syntytarina
Eräänä iltana 1816 Sveitsissä Lordi Byron haastoi kirjailijaystävänsä kertomaan kummitustarinan. Tämän yön tuloksena syntyivät Frankenstein, modernit vampyyrit ja näiden kiehtova kulttuuriperintö. T: BBC HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Historia: Kauppakomppanian tarina
2/2. Maailman ensimmäinen monikansallinen yhtiö oli brittien perustama East India Company. Dan Snow juontaa ohjelmaa, jossa kerrotaan yhtiön noususta, kukoistuksesta ja tuhosta. Tuotanto: BBC. HD Äänitekstitys: suomi.
21:50
Elävä arkisto: Rahkamo ja Kokko
Susanna Rahkamon ja Petri Kokon taitoluistelushow'n esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
21:52
Susanna Rahkamo & Petri Kokko - jääshow
(1994) Ohjelmassa seurataan Susanna Rahkamon ja Petri Kokon jäätanssikiertuetta. Rahkamon ja Kokon lisäksi mukana ovat Surya Bonaly, Mandy Wötzel & Ingo Steuer, Mila Kajas, Oliver Höner sekä Katri Kuusniemi & Juha Sasi. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:55
Tanssivien henkien metsä
(De dansande andarnas skog, Ruotsi 2013) Dokumenttielokuva Kongon aka-pygmien elämästä. Lapsettomuus tuo surua, heimoa uhkaavat sademetsien hakkuut. Silti arjen täyttävät ilo, nauru, tanssi ja laulu. O: Linda Västrik. HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 24:00

00:35
Teematieto
04:00
Teematieto