UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Teema Torstai 29.9.

17:00
Historia: Hovielämää
3/3. Ludvig XIV - Aurinkokuninkaan hovi. Ranskan hovin tuli olla suurin ja kaunein. Kuningas rakennutti mm. Versailles'n palatsin, ja hänen miellyttämisensä oli hovielämän päätarkoitus. (U) HD

Kello 18:00

18:00
Holbein - Tudorien hovimaalari
Taidehistorioitsija Waldemar Januszczak perehtyy Hans Holbein nuoremman maalaustaiteeseen. Holbein tuli tunnetuksi Henrik VIII:n hovin maalarina ja on maalannut muotokuvat mm. Thomas Moresta ja Jane Seymouresta. (U) HD
19:00
Milanon naisten paratiisi (12)
3/20. Vastuun taakka. Isä painostaa Teresaa palaamaan sulhasensa luo Sisiliaan, mutta nokkela tyttö keksii hyvän verukkeen. Tavaratalossa on tehty useita varkauksia ja epäilys kohdistuu etenkin myyjättäriin. HD Sallittu kaiken ikäisille.
20:00
Viritetyt vempaimet
8/10. Mehulinko. Nykyajan mehupuristimet ovat alitehoisia ja hitaita. Greg kehittää teollista sähkömoottoria käyttävää linkoavaa mehustinta, James taas pyrkii hyödyntämään ruutia mehunteossa. (U) HD
20:30
Prisma Studio
Miksi emme kehtaa laulaa tai tanssia julkisesti? Tulevaisuuden elokuvaa ei katsota, vaan siihen sukelletaan sisään! 360 asteen elokuvassa pääset myös ohjaajaksi. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Tiededokumentti: Ennaltaehkäise Alzheimer
Alzheimerin tauti on maailman yleisin dementiaa aiheuttava sairaus. Nyt kehitetään lääkitystä, joka voisi estää sairauden puhkeamisen. Myös uusi muistia kehittävä harjoitteluohjelma on lupaava ennaltaehkäisykeino. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
21:50
Kesyttömät veljekset
(1969) Erkko Kivikosken ohjaaman elokuvan veljeksistä toinen on opiskelijaradikaali ja toinen yksityisyrittäjä. N: Eero Melasniemi, Pertti Melasniemi, Riittaliisa Helminen ja Tarja Markus. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. K12 (seksi).
23:20
Uhri, elokuva metsästä
Markku Lehmuskallion ja Anastasia Lapsuin dokumenttielokuva selkupeista, metsästäjä- ja kalastajakansasta Länsi-Siperiassa. T: Jörn Donner Productions, 1998. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.

Kello 24:00

00:17
Teematieto
04:00
Teematieto