UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Perjantai 28.7.

09:00
Kesäpuhujat
5/6. Tänä iltana kohtaavat Bodil Jönsson, Per Fritzell, Anton Abele, Helene Ripa ja Fredrik "Benke" Rydman. Keskustelua, yllättäviä kohtaamisia ja kokemuksia kokeneilta sekä uusilta kesäpuhujilta. SVT, 2014. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:00
Puutarhaperjantai
Osa 6/12. Pernilla Månsson Colt ja Gustav Mandelmann antavat vinkkejä yksinkertaiseen ja luonnolliseen puutarhaan. On omenoiden aika ja Gustav neuvoo, kuinka omenat säilötään talveksi. Tareq Taylor tekee omenamehua. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:30
Tinan keittiössä
Tina Nordström valmistaa intialaisittain marinoituja lampaankyljyksiä ja inkivääri- ja curryporkkanoita mausteista riisiä katkaravunpyrstöjen ja kermaviilin kera sekä jogurttijälkiruoan, jossa on mangoa ja kardemummaa. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
11:00
Tekniikka muuttaa ihmistä
2/4. Nykyään netissä viihdytään kellon ympäri. Siellä twiitataan, snäpätään, pelataan, lasketaan askeleita ja luetaan uutisia. Monet yritykset ovat kiinnostuneita näin syntyneestä datasta. Onko yksityisyytemme jo mennyttä? HD Äänitekstitys: ruotsi.
11:30
Minun Ruotsini
6/9. Joskus rakkauden tiellä on esteitä, joskus kaikki käy helposti. Nettideittailun suosio jatkaa kasvuaan, sillä netissä voivat löytää parin nekin, jotka eivät muuten kohtaisi. Näin tapasivat myös Martin ja Richard. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Monteverdin enkeleitä ja demoneja
Claudio Monteverdin syntymästä on kulunut 450 vuotta. Barokkimusiikkiin erikoistunut La Cappella Mediterranea -yhtye esittää Leonardo García Alarcónin johdolla Monteverdin madrigaaliteoksia ja oopperamusiikkia. HD Äänitekstitys: suomi.
13:25
Historia: Naisten nousu
2/4. Tohtori Amanda Foreman esittelee ihmiskunnan historiaan vaikuttaneiden naisten merkittäviä tarinoita 10 000 vuoden ajalta, muinaisista ajoista aina nykypäivään. HD Äänitekstitys: suomi.
14:25
Elävä arkisto: Rokkikesä
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
14:27
Rockstop: Guns N'Roses
(1991) Kohutun yhdysvaltalaisen Guns N'Roses rockyhtyeen musiikkia ja yhtyeen basistin Duff McKaganin haastattelu. Mukana myös Hanoi Rocks ja Michael Monroe. (20.10.1991)
15:27
Rockstop: Skid Row -special
(1990) Haastattelussa Skid Row -yhtyeen jäsenille esitetään tv-katsojilta kerättyjä kysymyksiä. Mukana myös yhtyeen musiikkivideoita. (1.4.1990)
15:55
Kuun pimeä puoli
Kausi 1, 3/16. Kohtaaminen murhamiehen kanssa saattaa Mihailin lähes pakkopaitaan. Kun on jumissa kahden maailman välillä, voiko silloin vaikuttaa tapahtumien kulkuun molemmissa? Pystyykö Mihail pelastamaan ystäviään? (U) HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).
16:50
Jäitä hattuun
Kausi 2, 9/10. Kaste. Larry on lähdössä Cherylin siskon häihin, mutta sitä ennen sulhanen pitää kastaa kristityksi. Hukattujen lentolippujen ja parin väärinkäsityksen jälkeen syntyy melkoinen soppa. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
17:25
Tinan keittiössä
Mikael Skog näyttää, miten tylsistä veitsistä tulee kuin uusia. Tina antaa myös ohjeita ja neuvoja keittiöveitsien oikeasta hoidosta. Keittiössä tehdään pelkkiä jälkiruokia! (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
Saara ja Sorsa
Osa 26/40: Putkikapellimestari. Saara ja Sorsa heräävät outoon ääneen. Mikä ihme talossa metelöi? buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:07
Taikaleipää
8/39: Minun laatikkoni! Isolla laatikolla voi tehdä vaikka mitä kivaa, mutta jos leikkijöitä on kaksi ja suunnitelmat ovat kovin erilaisia, voi syntyä pulma. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:16
Sateenkaariperhe
10/10. Veton on asunut sateenkaariperheen kanssa jo jonkin aikaa, mutta hänen kanssaan on vaikeaa leikkiä, kun hän ei puhu samaa kieltä. Akke ja Fiia huomaavat, että hän kaipaa omaa perhettään. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:22
Kesä isän kanssa
Osa 6/8: Kalaretkellä. Axel viettää kesää isänsä kanssa, jota ei tunne kovin hyvin. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:28
Minipala: Hyttynen
Arvaatko mitä hyttynen piirtää? buu.yle.fi Sallittu kaiken ikäisille.
18:30
Kirjallisuus kaltereiden takana
3/8. Muun muassa yksinäisyys ja pelko ajoivat Marian, Rogerin ja Adisin rikoksen polulle. Nyt he ovat kääntämässä elämänsä suuntaa ja kertovat, mikä heitä auttaa ja kannustaa muutoksessa. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
19:00
Maahanmuuttajan paluu
Osa 5/8. Kun Tanskaan teini-ikäisenä muuttanut Diego palasi kotimaahansa Meksikoon, hänen tavoitteenaan oli pelastaa eräs kylä äärimmäisestä köyhyydestä. Wali Hashi Media Center, 2016. (U) HD Äänitekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
19:47
Ajankuvia Tukholmasta
Vuonna 1959 Ruotsin lääkintöhallitus varoitteli kansalaisia kuumien makkaroiden vaaroista. Jan Bergmanin sarja 1950-luvun Tukholmasta. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
20:00
Batman
Kausi 2, 19/60. Liukkaalla jäällä. Pakkasherra on kaupungissa ja haastaa Batmanin. Hän väittää tämän ottaneen vastaan lahjuksia. Lehdistö kirjoittaa negatiivisesti ja pakkasherran tavoitteena on jäädyttää viittamiehet. Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).
20:23
Batman
Kausi 2, 20/60. Vihamielisyys lisääntyy. Viittamiehet päättävät heittää viittansa naulaan toistaiseksi. Pakkasherra uhkaa jäädyttää koko kaupungin, jollei saa lunnassummaa ja pakottaa näin viittamiehet takaisin töihin. Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).

Kello 21:00

21:00
Kino: Meek's Cutoff
(USA 2010) Tosipohjainen draama pienestä joukosta uudisasukkaita, jotka vuoden 1845 Oregonissa yrittävät kulkea erämaan halki ihmisten ilmoille. O: Kelly Reichardt. N: Michelle Williams, Bruce Greenwood. HD Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta).
22:38
Yle Live: Alicia Keys, Times Square N.Y.
Tähtilaulaja järjesti 9. lokakuuta 2016 yllätyskeikan, todellisen block partyn kotikulmillaan New Yorkin ydinkeskustassa, missä Times Square -aukio toimi upeana miljöönä. Vierailevina tähtinä mm. Jay Z ja Nas. HD Äänitekstitys: suomi.
23:39
Sisä-Mongolian hiilikenttien uhrit
Sisä-Mongoliassa hiilikaivokset pilaavat luonnon. Palkitun ohjaajan Zhao Liangin runollinen dokumentti näyttää miten Kiinan häikäilemätön ahneus tuhoaa vihreät tasangot avolouhoksiksi ja peittää niityt mustalla pölyllä. HD Äänitekstitys: suomi.