UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Perjantai 26.5.

09:05
Minun totuuteni: Robert Weil
Niklas Ekdalin vieraana on tänään liikemies ja kulttuurimesenaatti Robert Weil. Taiteen ja rahan lisäksi keskustellaan myös vastuusta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:05
Puutarhaperjantai
Osa 5/8. Pernilla ja Gustav näyttävät erilaisia tomaatinkasvatustapoja ja rakentavat köynnöskasveille tuen. Tareq tekee löytöjä pakastimesta ja taikoo niistä juhlaherkkuja. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:33
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström tutustuu Ischian tuliperäiseen saareen ja Riccardon trattoriaan. Riccardolla on kahdeksan lasta, ja hän on yksi turistisaaren monista kaniininkasvattajista. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
11:00
Ævar tutkii ja selvittää
2/9. Ævar Þór Benediktssonin uteliaisuudella ei ole rajoja. Hän selvittää tutkijoiden kanssa, miten hyönteisistä tehdään hampurilaisia, voiko lehtipuhaltimella lentää ja kuinka matkustetaan islantilaisella sukellusveneellä. HD Äänitekstitys: ruotsi.
11:30
Voiko lääkäriin luottaa?
Trine Overgaard sai vakavia vammoja itäeurooppalaisen lääkärin tekemässä leikkauksessa. EU-maista tulevat lääkärit saavat Tanskassa oikeuden harjoittaa ammattiaan, mutta miten on potilasturvallisuuden laita? HD Äänitekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Eräs Joutsenlampi
Teema tanssii: Ruotsalaiskoreografi Alexander Ekmanin villi ja erilainen Joutsenlampi tuo lavalle 5000 litraa vettä ja tuhat kumiankkaa. Sekä tietysti Norjan Kansallisbaletin tanssijat, näyttelijät ja sopraanolaulajan. HD Äänitekstitys: suomi.
13:40
Sneakerheadz - Koukussa kenkiin
Innokkaimmat fanit kuluttavat tennareihin omaisuuksia ja säilyttävät niitä kassakaapissa. Erikoismallien metsästykseen kuluu aikaa ja vaivaa, ja kokoelma saattaa käsittää jopa tuhat kenkäparia. Mikä tennareissa kiehtoo? (U) HD Äänitekstitys: suomi.
14:55
Elävä arkisto: Muistit museoissa
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
14:57
Millainen oli 1980-luku?
(1983) Kuvitteellinen tarina vuodelta 2013, jossa kolme nuorta kiertää museossa tutustumassa 1980-lukuun. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
15:27
Hämeen linna
(1984) Ninan haaveena on valmistua joskus museovirkailijaksi. Tutustumme hänen seurassaan Hämeen linnaan ja sen historiaan. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
15:50
Isä Matteon tutkimuksia (7)
(12) Kausi 9, 25/26. Vanhoja muistoja. Panttilainaamon omistaja surmataan. Isä Matteon polkupyörä joutuu vaaraan Cecchinin toilailujen seurauksena. Natalina tapailee Aldoa mutta kärsii selittämättömistä päänsäryistä. (U) Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta).
16:50
Jäitä hattuun (7)
Kausi 3, 4/10. Lastenhoitaja helvetistä. Larry lupaa puhua sijoituskumppanilleen Hugh'lle Richard Lewisin puolesta. Larry ajautuu riitoihin ja päätyy etsimään Hugh'n irtisanomalle lastenhoitajalle työtä. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
17:25
Aistit avoinna Italiaan
Bo Hagström vierailee Ponzan saarilla kievarinpitäjä Beppen luona ja pääsee maistamaan pastan lisäksi myös merisairauteen tepsivää voileipää. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
BUU-klubben: Superlentokoneet
Jontti katsoo sarjoja Superlentokoneet, Saara ja Sorsa sekä Sateenkaariperhe. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:30
Työelämän uudet kuviot
5/6. Työ globaaleilla markkinoilla. Tuomas Enbuske ja Märta Westerlund tarkastelevat lähemmin globalisaation vaikutusta työelämään. Five Corners Production, 2017. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
19:00
Dok : Etsin oikeanlaisia hevosensilmiä
Linda Bondestam on Suomen tunnetuimpia ja palkituimpia kirjankuvittajia. Ohjelma seuraa häntä arjessa ja juhlassa: hevosensilmien tutkimisesta työhuoneella palkintogaalaan Umeåssa. Toimittaja: Mikaela Weurlander. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
20:00
Batman
Kausi 2, 1/60. Petollinen nuoli. Jousimies joukkioineen on saapunut Gotham Cityyn. Batman ja Robin onnistuvat löytämään näiden rikollisten piilopaikan mutta joutuvatkin sitten itse ansaan. Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).
20:23
Batman
Kausi 2, 2/60. Kaidalla tiellä. Batman ja Robin onnistuvat vapautumaan jousimiehen ansasta, mutta pystyvätkö he tekemään tyhjäksi tämän aikeen siirtää ryöstösaalis turvallisesti Sveitsiin? Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).

Kello 21:00

21:00
Kino: Perikato (K16)
(Der Untergang/Saksa 2004) Vaikuttava elokuva Adolf Hitlerin ja hänen kolmannen valtakuntansa viimeisistä päivistä taistelujen repimässä Berliinissä huhtikuussa 1945. O: Oliver Hirschbiegel. N: Bruno Ganz. Äänitekstitys: suomi. K16
23:30
Yle Live: Sideways
Aikaa ja kronologiaa uhmaavan dokumentin musiikista vastaavat Eevil Stöö, Talmud Beach sekä Ty Segall & The Muggers. Palaa myrskyisään rakkauden kesään 2016 Sideways-festivaalin merkeissä. Tuotanto: yle.fi/musiikki. HD

Kello 24:00

00:20
Tiededokumentti: Penisdokumentti
Peniksen tarina biologisena rakenteena on miljoonia vuosia vanha ja sillä on tärkeä merkitys myös kulttuurisena ilmiönä. Miten eri kulttuurit eri aikoina ovat suhtautuneet tähän miehisyyden mittariin? (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.