UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Maanantai 21.8.

09:00
Minun totuuteni: Thommy Berggren
Thommy Berggren on Ruotsin vaikutusvaltaisimpia ja menestyneimpiä teatteriohjaajia. Mitä varten hän kieltäytyi Hollywoodista tulleesta työtarjouksesta? Ja miksi hän on monien mielestä hankala työtoveri? HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:00
Unelmakoti
8/8. Jesperin ja Evan elämä tuli tienhaaraan, kun Jesperin äiti kuoli. Pari myi paritalonsa ja kesämökin ja aloitti uuden elämän rakentamalla unelmakotinsa. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:00
Tavoitteena usko, toivo ja rakkaus
7/8. Jessica on kiinnostunut kahdesta henkilöstä yhtä aikaa. Danielilla on kriisitapaaminen Mark Levengoodin kanssa. Filipillä on tuplatreffit. Ruotsalaisessa sarjassa kaksi pappia, pastori ja diakoni etsivät rakkautta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Elävä arkisto: Ultra Bra
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
12:01
Arkistovieraana: Anni Sinnemäki
(2017) Ultra Bra -yhtyeen tunnetuimpien laulujen sanoittaminen siivitti Anni Sinnemäen tietä myös politiikan huipulle. Tuoreessa haastattelussa hän kertoo kirjoittamisesta ja iloitsee Ultra Bran paluusta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
12:19
Ultra Bra Provinssirockissa 1999
(1999) Festivaalitaltioinnissa kuullaan kuusi kappaletta, mm. "Jäätelöauto" ja "Minä suojelen sinua kaikelta". Vuonna 1999 Ultra Bra oli suosionsa huipulla ja tunnelma konsertissa sen mukainen. HD
12:42
Sunnuntaivekkari: Ultra Bra
(1996) Ultra Bra -yhtyeen jäsenet Janne Saarikivi, Kerkko Koskinen ja Anna Tulusto Sami Kuuselan ja Paula Lehdistön vieraina. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
13:00
Odotus
Elokuvaaja Johannes Lehmuskallio yrittää saada kuvattua kamerallaan Skotlannissa Loch Ness -järven hirviön. T: Giron Filmi Oy, 2011. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
13:30
Erakkorapu
Tarina miehestä, joka menettää työnsä ja salaisen rakkautensa, muttei elämänuskoaan. N: Taisto Reimaluoto ja Kati Outinen. O: Kai Lehtinen. T: Lasihelmi Filmi Oy, 1998. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
14:00
Yle Live: Children of Bodom Ranskassa
Suomalaisen death metalin mallia näytettiin ranskalaisille Pariisin Download-festivaalilla v. 2016. T: Sequence, Ranska. HD Äänitekstitys: suomi.
15:00
Tiededokumentti: Muuttolintujen haasteet
1/2 Vaarallinen matka. Tuhansien vuosien ajan lukemattomat muuttolinnut ovat tehneet uskomattoman matkan mantereiden ja valtamerien yli. Muuttuva maailmamme kuitenkin uhkaa niiden olemassaoloa. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
15:55
Kuun pimeä puoli
Kausi 2, 3/16. Miliisi on hukkunut kalareissulla. Mihailia lykästää: hänet valitaan täyttämään miehen paikka. Hän joutuu lääkärintarkastukseen, joka on monella tapaa valaiseva kokemus. Punapää mellastaa siis täälläkin. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).
16:50
Jäitä hattuun (12)
Kausi 4, 5/10. Puuviitonen. Leo Funkhauser menehtyy, ja Larry huomaa kauhukseen, että vainaja aiotaan haudata Larryn rakkaan golfmailan kanssa. Välikohtaus johtaa golfkerhon taholta järeisiin toimiin. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
17:25
Tinan keittiössä
Tina tekee mm. tortilloja paahdetun maissin, mozzarellajuuston, guacamolen ja savulohen kera. Tomas menee drinkkikouluun ja vierailee Operakällaren-ravintolan kellariholvissa. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
BUU-klubben: Bärtilin kirjakerho
Tänään katsotaan sarjoja Minä osaan, Bärtilin kirjakerho, Kulmikkaat kaverit ja Mirjami. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:30
Tuhatvuotinen usko
4/6. Miksi kuningas Kristian VI toi Tanskaan konfirmaation vuonna 1736, ja mitä se tarkoitti tavallisen tanskalaisen silmin katsottuna? Sarja tanskalaisen kristinuskon historiasta, viikinkiajasta nykypäivään. HD Äänitekstitys: ruotsi.
19:00
Uusi koti Ruotsissa
5/6 Viittomakielinen sarja Ruotsiin tulleista kuuroista maahanmuuttajista. Onko Ruotsi kuurojen luvattu maa? Unkarilainen Judit Belenessy ja somalialainen Rahma Nur Mohammed kertovat elämästään kahden kulttuurin välissä. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
20:00
Dok: Linnunradan käsikirja ufologeille
Ufojen olemassaolo on maailmankaikkeuden suuria arvoituksia. Dokumentissa tutustutaan kolmen suomalaisen ufologin arkeen. 4KRS Films, 2012. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.

Kello 21:00

21:00
Efter Nio
Ensimmäinen. Efter Nio palaa ruutuun. Vieraina Pentti Arajärvi, kirjailija Michaela von Kügelgen ja artisti Paula Koivuniemi. Panelissa Lotta Backlund ja Jens Berg. svenska.yle.fi/efternio. Parad Media 2017. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
22:00
Petos
9/10. Mads tekee uskomattoman havainnon: Energreenillä ei ole ainoastaan suuria aukkoja tileissään, vaan sen kassa on typötyhjä. Claudia on huomannut saman asian, mutta Sander haluaa jatkaa vaarallista peliään. (U) HD Äänitekstitys: ruotsi. K12 (väkivalta, seksi).
23:00
Rita (7)
Kausi 2, osa 3/8. Isä, äiti ja lapsi. Ritan luokalla oleva tyttö tulee raskaaksi ja haluaa pitää lapsen. (U) HD Äänitekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
23:40
Skam
4. tuotantokausi, 1/10. Norjalainen sarja ystävyydestä, rakkaudesta, seksistä, pettämisestä, ryyppäämisestä ja juhlimisesta. Tällä tuotantokaudella seurataan Sanaa lukion toisen vuoden keväällä. HD Äänitekstitys: ruotsi. K12 (päihteet).