UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Teema Torstai 28.4.

17:00
Tiededokumentti: Taudin mysteeri
Tyynenmeren Guamin saarella esiintyy sairautta, joka muistuttaa mm. Parkinsonin ja Alzheimerin tautia. Onko tämän pienen populaation sairauden tutkimisesta apua neurologisten sairauksien syiden etsintään? HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:00
Kurtisaaneja ja kokotteja taiteessa
Prostituutiosta tuli 1800-luvun Pariisissa salonkikelpoista. Maksettu rakkaus veti puoleensa asiakkaita kaikista ihmisryhmistä. Se myös innoitti taiteilijoita ikuistamaan mallejaan. Mitä taide kertoo tuosta aikakaudesta? HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
19:00
Tiededokumentti: Koira kumppanina
Vuosituhansia koirat ovat olleet ihmisen apuna jahtiretkillä, mutta nyt niille on keksitty käyttöä mm. huumekoirina. Koira on kuitenkin vaistoiltaan metsästäjä. Miten metsästyskoirat nyt ympäristöään havainnoivat? Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
20:00
Aasian kehittyvät kaupungit
7/8. Tianjin. Kiinan yhteishanke Singaporen kanssa pyrkii löytämään käytännöllisen ratkaisun Kiinan kaupunkien ja energiantarpeiden tuleviin vaatimuksiin. Mutta projektin tiellä on useita esteitä. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
20:30
Prisma Studio
Äänesi voidaan pilkkoa osiin ja rakentaa uudelleen. Miksi emme osaa kävellä suoraan silmät sidottuina? Mikä on Suomen leppoisin kunta? HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Tiededokumentti: Hormonien maailma
Hormonit säätelevät kehomme toimintaa mm. pituuskasvua, ruokahaluamme ja jopa käyttäytymistämme. Kuinka hormonit löydettiin ja miten lääketiede on voinut käyttää niitä hyödyksi taistelussa sairauksia vastaan? T: BBC. HD Äänitekstitys: suomi.
22:00
Kino Suomi: Veljet
Oli poikia raitilla viis. Kertomus Sielun veljien maallisesta vaelluksesta 1980-luvun loppupuolelta 1990-luvun alkupuolelle. Ohjaus Tahvo Hirvonen. Tuotanto Pettufilmi Oy. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
23:35
Ihmisiä sodassa ja rauhassa
Palkitussa dokumentissa Vuoristo-Karabahin sotaa rintamareportterina kuvannut Vardan Hovhannisyan palaa 12 vuotta myöhemmin tapaamaan tuntemiaan sotilaita ja siviilejä. Miten heidän kävi, ja missä he ovat nyt? (U) Äänitekstitys: suomi.

Kello 24:00

00:45
Teematieto
04:00
Teematieto