UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

Yle Teema Torstai 27.11.

15:35
Leivoksen kuninkaat
Chris Hegedusin ja D. A. Pennebakerin uusin elokuva seuraa miestä, jonka unelmana ja intohimona on täydellisen jälkiruokaleivonnaisen toteuttaminen. Tuotanto Chris Hegedus, D. A. Pennebaker USA 2009. (U) Äänitekstitys: suomi.
17:00
Kaupunki uusiksi: Keskittämispaineita
Osa 6/6. Suomen pikkukaupungit lakastuvat keskittämispaineissa. Nuoret arkkitehdit saapuvat Kankaanpäähän elävöittämään taidekaupunkia. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
17:45
Ikkunoita avaruuteen
3/6. Kuumuuden lähellä. Vaikeasti havaittava Merkurius on kiehtonut ihmisen mieltä. Mariner 10- ja Messenger-luotaimet ovat tutkineet Merkuriusta, Aurinkoa lähinnä olevaa planeettaa. Mitä ne ovat havainneet? HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:10
Hollywood toisessa maailmansodassa
1/3. Hollywoodin suuret studiot osallistuivat sotaponnistuksiin laajalla rintamalla: osa tähdistä lähti asepalvelukseen ja osa kauppasi sotaobligaatioita. Millaisia elokuvia sota-aikana Hollywoodissa tehtiin? Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
19:00
Festivaalipuhetta
"Todella hyvä elokuva ei ole vain ääntä ja valoa, sen tuntee myös kehossaan." Ohjaaja Mark Cousins puhuu elokuvien sensuaalisuudesta. Äänitekstitys: suomi.
19:05
Caligari - näin kauhu tuli elokuviin
Uusi dokumentti analysoi vuonna 1920 valmistuneen Tri Caligarin kabinetin syntyhistoriaa ja kulttuurista merkitystä. O: Rüdiger Suchsland, Saksa 2014. HD Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus).
19:58
Festivaalipuhetta
"Ihan kuin siinä keksittäisiin elokuva uudelleen." "Hulluuden ja normaaliuden raja vaihtaa koko ajan paikkaa." Matti Apunen ja Mark Cousins puhuvat elokuvasta Tohtori Caligarin kabinetti. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
20:05
Tohtori Caligarin kabinetti
(Das Cabinet des Dr Caligari, Saksa 1920) Outo mies kiertää markkinoita unissakävelijän kanssa. Pian alkaa tapahtua murhia, ja pikkukaupunki on kauhun vallassa. O: Robert Wiene. HD Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).

Arviot: IMDb 8.1 ∙ Rotten Tomatoes 100 %
Lue lisää: IMDbLeffatykkiRotten TomatoesWikipedia

Kello 21:00

21:24
Festivaalipuhetta
Hohdokasta puhetta elävistä kuvista. Teeman elokuvafestivaalilla elokuvista intoilevat tekijät, tulkit ja näkijät Elokuvan tarinan ohjaajasta Mark Cousinsista Hohto-elokuvan superfaneihin. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
21:30
This Must Be the Place
(Italia 2011) Sean Penn tekee huiman roolin Irlantiin erakoituneena goottirocktähtenä, joka lähtee kiertämään Amerikan sydänmaita ja etsimään isänsä sota-aikaista kiusaajaa, ex-natsia. O: Paolo Sorrentino. HD Äänitekstitys: suomi. K12

Arviot: IMDb 6.7 ∙ Rotten Tomatoes 65 %
Lue lisää: IMDbLeffatykkiRotten TomatoesWikipedia
23:25
Festivaalipuhetta
"Miten valtava maailma voi pikkulapsen sisällä olla." Elokuvaohjaaja Juha Lehtola puhuu Hohdosta ja silmien räpyttelystä sekä muistelee omaa mielikuvituskaveriaan Johania. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
23:35
Teematieto

Kello 24:00

04:00
Teematieto