UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Tiistai 22.8.

09:05
Efter Nio
Ensimmäinen. Efter Nio palaa ruutuun. Vieraina Pentti Arajärvi, kirjailija Michaela von Kügelgen ja artisti Paula Koivuniemi. Panelissa Lotta Backlund ja Jens Berg. svenska.yle.fi/efternio. Parad Media 2017. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
10:04
Tuhatvuotinen usko
4/6. Miksi kuningas Kristian VI toi Tanskaan konfirmaation vuonna 1736, ja mitä se tarkoitti tavallisen tanskalaisen silmin katsottuna? Sarja tanskalaisen kristinuskon historiasta, viikinkiajasta nykypäivään. HD Äänitekstitys: ruotsi.
10:32
Tinan keittiössä
Tina tekee mm. tortilloja paahdetun maissin, mozzarellajuuston, guacamolen ja savulohen kera. Tomas menee drinkkikouluun ja vierailee Operakällaren-ravintolan kellariholvissa. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:01
Uusi koti Ruotsissa
5/6 Viittomakielinen sarja Ruotsiin tulleista kuuroista maahanmuuttajista. Onko Ruotsi kuurojen luvattu maa? Unkarilainen Judit Belenessy ja somalialainen Rahma Nur Mohammed kertovat elämästään kahden kulttuurin välissä. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:30
Kirjallisuus kaltereiden takana
6/8. Carolina kirjoittaa vankilassa lapselleen kertomusta siitä, kuinka tämä vieraili ensimmäisen kerran vankilassa äidin luona. Caroline toivoo, että tarina auttaa lasta ymmärtämään asiaa myöhemmin elämässä. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Sibelius, Lintu ja 7 sinfoniaa
"Hän eli joka hetki niin voimaperäisesti että välillä muistutti jotakin eläintä." 7 lukua Sibeliusta, Lintua ja Suomen historiaa. Hannu Lintu kulkee Sibeliuksen jäljillä Euroopan kaupungeissa. Ohjaus Laura Joutsi. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
13:00
Historia: Andrew Carnegie, rauhan mies
Tarina köyhän skottisiirtolaisen uskomattomasta noususta maailman rikkaimmaksi mieheksi, joka lopulta antoi koko omaisuutensa pois. Millaiset olivat Carnegien teräsimperiumin yhteiskunnalliset vaikutukset? (U) HD Äänitekstitys: suomi.
14:00
Taidetutkimukset
2/3. Constable. Brittien rakastama taidemaalari John Constable on myös väärentäjien suosikki. Osa tauluista on tökeröjä yritelmiä, mutta kahden työn aitouden selvittäminen vaatii tarkkoja tutkimuksia ja tieteen apua. (U) HD Äänitekstitys: suomi.
15:00
Missä on Musette?
(1991) Dokumentti elokuvaohjaaja Aki Kaurismäestä ja elokuvan Boheemielämää tekijöistä Pariisissa keväällä 1991. Ohjaaja Veikko Nieminen. Tuotanto Kuvaruukki Oy. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
15:55
Kuun pimeä puoli
Kausi 2, 4/16. Valepsykiatrin murhasta epäilty Mihail pääsee sittenkin pälkähästä. Hän saa myös uuden liittolaisen, joka uskoo Punapään olemassaoloon. Sekoittaako lempi kuitenkin vaarallisesti Mihailin pään? HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, seksi).
16:50
Jäitä hattuun
Kausi 4, 6/10. Kimppakaista. Larry yrittää hankkia liput baseball-peliin ja lupaa hankkia marijuanaa helpottamaan isänsä glaukoomaa. Kiireinen päivä tuntuu helpottuvan, kun Larry kohtaa sattumalta prostituoidun. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. K12 (päihteet).
17:25
Tinan keittiössä
Tina valmistaa jauheliharuokia, mm. riistajauhelihapihvejä peruna-persiljamuhennoksen ja hillotun kukkakaalin kera. Tomas käy opintomatkalla valurautapannujen valmistajan luona. Mukana myös drinkkikoulun toinen osa. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
BUU-klubben: Peppi Pitkätossu
Tänään katsotaan sarjaa Peppi Pitkätossu. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:30
Clay Kids
Osa 26. Suurennin. Motor keksii laitteen, jolla voi suurentaa esineitä. Laite tehoaa yllättäen muuhunkin kuin tavaroihin. Animaatio. svenska.yle.fi/hajbo HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. K7 (ahdistus).
18:42
Avaruusapinat
Toinen voikukka. svenska.yle.fi/hajbo HD K7 (väkivalta).
18:45
Nina Patalo
Kurjat kekkerit. Nina Patalo on utelias ja kekseliäs tyttö, jolla on vilkas mielikuvitus. Hän asuu eriskummallisten otusten kanssa ja sattuu mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin. svenska.yle.fi/hajbo Äänitekstitys: ruotsi. K7
18:52
Nina Patalo
Kadonnut kuningatar. Nina Patalo on utelias ja kekseliäs tyttö, jolla on vilkas mielikuvitus. Hän asuu eriskummallisten otusten kanssa ja sattuu mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin. svenska.yle.fi/hajbo Äänitekstitys: ruotsi. K7
19:00
Sankareita helvetissä
5/6. Tanskan yleisradion kirjeenvaihtaja Puk Damsgaard kohtaa Syyrian sodan pakolaisia. Sotavalokuvaaja Jan Grarup työskentelee yhdessä maailman vaarallisimmista paikoista, Keski-Afrikan tasavallan sisällissodan keskellä. HD Äänitekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
20:00
Britannian monet kasvot
5/5. Historioitsija Simon Schama tutkii brittiläisen muotokuvataiteen historiaa ja tunnetuimpia teoksia. Hän esittelee sekä taiteilijat että näiden mallit, joilla oli tärkeä rooli Britannian historiassa. HD Äänitekstitys: suomi.
20:50
Syötävät sävelet: Pitelemätön Beethoven
Laardia ja makaronivuokaa. Beethovenin keittiössä sotkevat Susanna Välimäki ja Janne Koskinen. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Historia: Kuuban tarina
1/8. Kuuban nykyhetkeä voi ymmärtää parhaiten tuntemalla sen historian. Saari on aina houkutellut maailman mahtavimpia: sen on miehittänyt niin Espanja, Ranska, Iso-Britannia kuin Yhdysvallatkin. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
22:00
Kino Suomi: Houkutuslintu
(1946) Jännitysdraama uutta elämää aloittavasta ilotyttö Marjasta. Mustat pilvet kerääntyvät Marjan ylle, kun mies entisestä elämästä palaa. O: Roland af Hällström. R: Laila Jokimo, Eino Kaipainen. Mv. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).

Arviot: IMDb 5.7
Lue lisää: IMDbLeffatykki
23:20
Don't Think I've Forgotten
Kambodzha ei unohda. Aluksi kiehtova, lopuksi järkyttävä dokumenttielokuva Kambodzhan kadonneesta rock'n'roll-sukupolvesta, punakhmerien vainoamista musiikintekijöistä ja kansanmurhasta. O: John Pirozzi, USA 2014. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (ahdistus).