UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Torstai 20.7.

09:00
Kesäpuhujat
5/6. Ääneen pääsevät yrittäjä Leo Razzak, elinluovutuksen puolesta kampanjoiva Martha Ehlin, koomikko Annika Andersson, professori ja psykiatri Åsa Nilsonne sekä Ruotsin ympäristöpuolueen tiedottaja Gustav Fridolin. SVT, 2013. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:00
Puutarhassa tuoksuu ruoka
Anne valmistaa katajanmarjoilla ryyditettyä häränfileetä, ja kasvimaalta saadaan pöytään pinaattia ja hyvänheikinsavikkaa. Jörgen rakentaa kaali- ja porkkanapenkeille kätevän katteen. Äänitekstitys: ruotsi.
10:30
Tinan keittiössä
Tina valmistaa gnoccheja sienten, tomaattien ja parmesaanijuuston kera sekä filotraikinarullia, jotka täytetään pavuilla ja vuohenjuustolla. Jälkiruoka syntyy liekitetyistä banaaneista ja paahdetuista manteleista. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:00
Luontomatkalla
5/10. Tänään tutustutaan kissaeläimiin kuuluviin ilveksiin. Joakim tutustuu Ruotsin ilveskantaan ja seuraa sen laskentaa. Anders on Espanjassa selvittämässä uhanalaisen iberianilveksen kohtaloa. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Treme (12)
Kausi 4, 4/5. Davis juhlii 40-vuotispäiväänsä. Annie jättää bändinsä. Albert vaatii Delmondia seuraamaan hänen jalanjälkiään. T: HBO. (U) HD Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
13:00
Sisä-Mongolian hiilikenttien uhrit
Sisä-Mongoliassa hiilikaivokset pilaavat luonnon. Palkitun ohjaajan Zhao Liangin runollinen dokumentti näyttää miten Kiinan häikäilemätön ahneus tuhoaa vihreät tasangot avolouhoksiksi ja peittää niityt mustalla pölyllä. HD Äänitekstitys: suomi.
14:30
Ella Fitzgerald Helsingissä 1965
(1965) Ella Fitzgerald Quartet, eli Ella, Tommy Flanagan, Keter Bettes ja Gus Johnson vierailivat Helsingin Kulttuuritalolla maaliskuussa 1965. Äänitekstitys: suomi.
15:05
Ranskan modernismin kiehtova historia
4/6: Jazzin aika. Sota on ohi ja kahviloissa juhlitaan. Sodan mielettömyydestä syntyvät dadaismi ja surrealismi, ja moni taiteilija ikuistaa saman prostituoidun. Kauden pääteos on "Les Champs Magnétiques". (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
16:00
Sairaan kaunis elämä
Kausi 2, 12/15. Kuultuaan murskauutisen Lleó on murtunut mies. Mutta entäpä jos hän saisi vaihtaa nykyisen elämänsä haavemaailmaan? Sellaiseen, jossa hän olisi täysin terve. Kumman elämän Lleó valitsisi? (U) HD Äänitekstitys: suomi. K12 (ahdistus).
16:50
Jäitä hattuun
Kausi 2, 3/10. Karkki tai kepponen. Larry on ystävänsä elokuvan ensi-illassa ja onnistuu kiinnittämään tämän vaimon huomion väärällä tavalla. Lisästressiä aiheuttaa halloween ja Cherylin syntymäpäivä. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
17:25
Tinan keittiössä
Tina tarjoilee cannelloneja vihannesten ja äyriäisten kera. Luvassa on myös keitetyistä päärynöistä ja kookosmaidosta valmistettua jälkiruokaa. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
Henri ja uudet asiat
21/26. Kaivinkone. Kaivinkone ystävineen aikoo rakentaa talon, mutta rakennusmestaria ei näy missään. Kuinka talo saadaan pystyyn ajoissa? buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:05
Carstenin ja Gitten kaverihuvila: Carstenin ja Gitten kaverihuvila
Talviuni. Tanskalainen nukkeanimaatio uteliaista ja vähän pöhköistä Carstenista ja Gittestä. buu.yle.fi Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:30
Leirille! (7)
8/13. Leirikisassa on kyse viiksistä. Cessi löytää Cynthian puhelimesta valokuvia, ja Cia antaa Martinille kirjelapun. Five Corners Production, 2017. svenska.yle.fi/hajbo HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:39
Full Proof
8/13. Kelluminen ja uppoaminen. 11-vuotias ruotsalaispoika Jakob pitää yli kaiken purjehtimisesta. Hän kokeilee, mitä asiat kelluvat ja mitkä uppoavat. svenska.yle.fi/hajbo HD Äänitekstitys: ruotsi.
18:52
Viidakkojytä (7)
Kameleontti. Hullunhauska zimbabwelainen animaatio, jossa yllättäviin tilanteisiin heitetyt eläimet koettavat sopeutua hankaliin olosuhteisiin. Nurkan takana luuraa kuitenkin jo uusi katastrofi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:58
Keltapaita
Heikoilla jäillä. svenska.yle.fi/hajbo Sallittu kaiken ikäisille.
19:00
Minun Ruotsini
5/9. Linda haluaisi perheelleen kunnon kodin, mutta joutuu turvautumaan hätäratkaisuun, sillä rahat eivät riitä muuhun. Markus on jättänyt asuntorumban taakseen, sillä hän rakensi itselleen pyörien päällä liikkuvan kodin. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
19:47
Ajankuvia Tukholmasta
Televisio teki tuloaan ja oikeanpuoleisesta liikenteestä äänestettiin vuonna 1955. Jan Bergmanin sarja 1950-luvun Tukholmasta. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
20:00
Velvet - muotitalon tarina (7)
Kausi 4, 16/18. Ana ei ole kertonut Alberto juniorille, että tämän isä on elossa ja matkalla Madridiin. Cristina menee lentokentälle Albertoa vastaan esitelläkseen tyttärensä Alberton lapsena. Uskooko Alberto häntä? HD Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
20:45
Mittatilaustyönä
Sarjassa tutustutaan ranskalaisiin käsityöläisiin. HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Kino Klassikko: Pakokauhun vallassa
(Panic in the Streets, USA 1950) Todenmakuisessa jännärissä viranomaiset jäljittävät New Orleansin alamaailmassa rikollisia, jotka tietämättään sairastavat keuhkoruttoa. O: Elia Kazan. N: Richard Widmark, Jack Palance. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).
22:35
Elävä arkisto: Jazzia
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:37
Jatsikansaa
(1975) Keskustelua jazzien kehityksestä ja tasosta, mukana Eero Koivistoinen, Heikki Sarmanto ja Reiska Laine. Lavalla musisoimassa Johnny Littlejohn, Rahsaan Roland Kirk Quartet, Oregon ja Anita O'Day & John Poole trio. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
23:02
Pori Jazz 1976 - Uuden Musiikin Orkesteri
(1976) UMO:ssa soittaa useita kotimaisen jazzin valioita,orkesteria johtaa Esko Linnavalli. Laajennetussa kokoonpanossa Pori Jazzissa vieraili solistina tenorisaxofonisti Dexter Gordon.
23:45
Nyrkin ja hellan välissä
1940-luvun elokuviin pohjautuva tragikomedia ja melodraama. Taivaan porteilla ja kosken kuohuissa kohtaa suomalaiselämän koko tunteitten kirjo. O: Marja Pensala, 1997. Mv. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.

Arviot: IMDb 4.4
Lue lisää: IMDb