UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Teema Sunnuntai 28.8.

11:00
Elävä arkisto: Ilmailu
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
11:02
Tule sinäkin siivelle
(1968) Ohjelmassa opiskellaan purjelentoa lentolupakirjaa varten Räyskälän lentokeskuksessa. Opettajat opettavat teoriaa, lentokoneiden huoltoa ja lentämistä. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
11:40
Suomen purjelennon historiaa
(1982) Ohjelmassa keskustellaan Suomen purjelennon vaiheista ja Jämijärven lentokeskuksen merkityksestä sekä lennokeista, liitokoneista, lentokoneteollisuudesta ja purjelentotoiminnasta. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 12:00

12:10
Viritetyt vempaimet
4/10. Suihku. Suihku kuluttaa paljon vettä, joten keksijämme kehittelevät tehosuihkua, joka käyttää mahdollisimman vähän vettä. Greg keksii pilvisuihkun, James luottaa petrolikäyttöiseen painesuihkuun. (U) HD Äänitekstitys: suomi.
12:35
Fidelio
Unelma oikeudesta, veljeydestä ja vapaudesta. Ludwig van Beethovenin mestariteos kesän 2015 Salzburgin festivaalilta. O: Claus Guth. Päärooleissa Jonas Kaufmann, Adrianne Pieczonka, Tomasz Konieczny ja Hans-Peter König. HD Äänitekstitys: suomi.
14:55
John Ford ja Monument Valley
John Ford ikuisti Utahin erämaan Monument Valleyn taustaksi legendaarisille lännenelokuvilleen. Tv-dokumentin arkistomateriaalissa ovat haastateltavina sekä Ford itse että tämän suosikkinäyttelijä John Wayne. (U) HD Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta).
15:50
Ikkunoita avaruuteen
5/6. Fermin paradoksi. Mikä on todennäköisyys sille, että muualla maailmankaikkeudessa on älyllistä elämää? kysyi fyysikko Enrico Fermi. Ja miksi ne eivät ole ottaneet yhteyttä meihin? HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
16:15
Ikkunoita avaruuteen
6/6. Maa avaruudesta nähtynä. Nasan Landsat-ohjelma on tutkinut maapalloa avaruudesta käsin jo useamman vuosikymmenen. Landsat 8 -satelliitti auttaa ihmisiä päätöksenteossa monella eri alalla. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
16:40
Francon jälkeen - Alcantaran perhe
Osa 267. Kiitos kukista (Gracias por las flores). Mercedes löytää huolestuttavan kyhmyn rinnastaan, mutta ei halua kertoa asiasta perheelleen. Carlosin elämän täyttävät bändi ja baari, jonne tulee yllättävä vieras. (U) HD Äänitekstitys: suomi. K7 (seksi).

Kello 18:00

18:00
Kolme muskettisolttua
(The Three Must-Get-Theres, USA 1922) Mykkäkomedian tuntemattomiin mestariteoksiin lukeutuva parodia Kolmen muskettisoturin kuuluisista seikkailuista, nyt vähemmän tunnetuin painotuksin ja ideoin. O: Max Linder. Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta).
19:00
Kaaskerin Lundström
Volter Kilven novelliin perustuva lyhytelokuva kertoo syntivelkaansa sovittavasta merikapteenista (Juha Hurme), jonka mieltä painaa 30 vuotta aiemmin tapahtunut haaksirikko. KK&O: Risto Iissalo. T: Långfilm Productions. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
19:30
Paluu Prahaan
Elokuvaohjaaja Agnieszka Holland palaa opiskeluvuosiensa muisteloon - hän valmistui ohjaajaksi Prahassa kun kaupunki kuohui neuvostomiehityksen alla. Dokumentti seuraa myös Palava pensas -sarjan tekoa. Puola 2013. HD Äänitekstitys: suomi.
20:50
Haastattelussa Tuomas Holopainen
Kansainvälisesti supersuositun Nightwish-yhtyeen johtaja kertoo suhteestaan faneihin ja faneista tehtyyn To Nightwish with Love -dokumenttiin. Ketkä ovat Tuomaksen omia ideoleita? Haastattelijana Veli Kauppinen. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
To Nightwish with Love
Nightwish on menestynein suomalainen yhtye. Mikä faneja yhdistää, ja miksi musiikista tulee elämän kantava voima? Dokumentin ovat kuvanneet Nightwish-fanit lähes 50 maasta, ja se huipentuu yhtyeen Wembleyn­keikalle. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
22:00
Yle Live: Nightwish in Mexico City
Nightwish on vieraillut Meksikossa kahdeksan kertaa vuosina 2000-2016 ja esiintynyt siellä kaikkiaan 16 kertaa. Tämä ensiesityksenä nähtävä keikkataltiointi on kooste Metropolitan-teatterin konsertista lokakuulta 2015. HD Äänitekstitys: suomi.
23:05
Jack London
Jack Londonin elämää ja vaikutusta kirjallisuuteen ja yhteiskuntaan valotetaan johtavien tutkijoiden haastattelujen, kirjailijan itsensä ottamien valokuvien ja vanhojen arkistofilmien avulla. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.

Kello 24:00

00:00
Teematieto
04:00
Teematieto