UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Fem Perjantai 21.7.

09:00
Kesäpuhujat
6/6. Tänään keskustelijoina ovat ministeri Eskil Erlandsson, artisti Rikard Wolff, tv-julkkis Carolina Gynning, kirjailija Maria Sveland sekä historioitsija Christopher O'Regan. SVT, 2013. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:00
Puutarhaperjantai
Osa 5/12. Pernilla Månsson Colt ja Gustav Mandelmann antavat vinkkejä yksinkertaiseen ja luonnolliseen puutarhaan. Kuinka viljellään latva-artisokkia? Kokki saa tehtäväkseen keksiä yksinkertaisen tavan valmistaa niitä. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
10:30
Tinan keittiössä
Tina tarjoilee cannelloneja vihannesten ja äyriäisten kera. Luvassa on myös keitetyistä päärynöistä ja kookosmaidosta valmistettua jälkiruokaa. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:00
Tekniikka muuttaa ihmistä
Sarja alkaa, 1/4. Autot, lentokoneet ja junat ovat jo vanhaa tekniikkaa. Nyt tutustutaan uudenlaisiin matkustusmuotoihin. Kuinka ihminen voisi siirtyä tulevaisuudessa kaupungista toiseen äänen nopeudella? HD Äänitekstitys: ruotsi.
11:30
Minun Ruotsini
5/9. Linda haluaisi perheelleen kunnon kodin, mutta joutuu turvautumaan hätäratkaisuun, sillä rahat eivät riitä muuhun. Markus on jättänyt asuntorumban taakseen, sillä hän rakensi itselleen pyörien päällä liikkuvan kodin. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Musica serena: säveltäjä Peteris Vasks
Latvialainen Peteris Vasks (s. 1946) on Euroopan tunnetuimpia nykysäveltäjiä. Henkilökuva tuo luonnosta inspiraationsa saavan säveltäjän lähelle meitä. Ohjaus: Kristine Zelve. T: LTV, Latvia (2016) HD Äänitekstitys: suomi.
13:00
Klassinen katubaletti
Koreografi Mohamed Rouabahin humoristinen koreografia, jossa viisi tanssijaa yhdistää katutanssia klassiseen musiikkiin, kuten Mozartin Pieneen yösoittoon tai Saint-Saënsin Eläinten karnevaaleihin.T: Axe Sud, Ranska. HD
13:50
Historia: Naisten nousu
1/4. Tohtori Amanda Foreman esittelee ihmiskunnan historiaan vaikuttaneiden naisten merkittäviä tarinoita 10 000 vuoden ajalta, muinaisista ajoista aina nykypäivään. HD Äänitekstitys: suomi.
14:50
Elävä arkisto: Jazzia
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
14:52
Jatsikansaa
(1975) Keskustelua jazzien kehityksestä ja tasosta, mukana Eero Koivistoinen, Heikki Sarmanto ja Reiska Laine. Lavalla musisoimassa Johnny Littlejohn, Rahsaan Roland Kirk Quartet, Oregon ja Anita O'Day & John Poole trio. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
15:17
Pori Jazz 1976 - Uuden Musiikin Orkesteri
(1976) UMO:ssa soittaa useita kotimaisen jazzin valioita,orkesteria johtaa Esko Linnavalli. Laajennetussa kokoonpanossa Pori Jazzissa vieraili solistina tenorisaxofonisti Dexter Gordon.
16:00
Sairaan kaunis elämä (12)
Kausi 2, 13/15. Lleó on tehnyt päätöksensä, onhan hän täysi-ikäinen ja kykenevä päättämään omasta elämästään. Kuinka ystävät ja lääkärit suhtautuvat päätökseen? Onko nyt lopullisten jäähyväisten aika? (U) HD Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus).
16:50
Jäitä hattuun
Kausi 2, 4/10. Katkarapuselkkaus. Larry ja Julia Louis-Dreyfus esittelevät uutta ohjelmaideaa HBO:lle. Homma alkaa kuitenkin mennä puihin, kun Larry syyttää HBO:n johtajaa ruokavarkaaksi. T: HBO. (U) Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
17:25
Tinan keittiössä
Tällä kertaa Tina tekee ruokaa, jota on mukava napostella yömyöhäisellä. Ruokalistalla on perinteinen ranskalainen piiras quiche lorraine, juustotortilloja ja voileipiä. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
Saara ja Sorsa
Osa 25/40: Hieno puisto. Saara ja Sorsa haluaisivat mennä puistoon, mutta se onkin suljettu. Olisikohan lähistöllä jokin toinen puisto? buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:07
Taikaleipää
7/39: Mimmin mäkiauto. Lapset muodostavat mäkiautojoukkueen, mutta Mimmi ei pääse mukaan. Niinpä hän rakentaa mäkiauton ihan itse. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:16
Sateenkaariperhe
9/10. Fiia on iloinen, sillä hän saa lopulta oman huoneen. Akke ei haluaisi nukkua yksin eikä pidä ollenkaan muutoksista. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:22
Kesä isän kanssa
Osa 5/8: Flamingo. Axel viettää kesää isänsä kanssa, jota ei tunne kovin hyvin. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:30
Kirjallisuus kaltereiden takana
2/8. Vuosittain vangitaan yli 10 000 ruotsalaista. Rangaistusta kärsiessä kirjeiden kirjoittaminen voi olla ainoa tapa pitää yhteyttä omaisiin ja ystäviin. Nykyiset ja entiset vangit kertovat kokemuksistaan. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
19:00
Maahanmuuttajan paluu
Osa 4/8. Mohamed pakeni aikoinaan Somaliasta Norjaan. Kotimaahan palattuaan hän nousi politiikan huipulle ja Somalian parlamentin puhemieheksi. Wali Hashi Media Center, 2016. (U) HD Äänitekstitys: ruotsi.
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
19:47
Ajankuvia Tukholmasta
Purkutyöt muuttivat kaupunkikuvaa rajusti 1950-luvun puolivälissä. Jan Bergmanin sarja 1950-luvun Tukholmasta. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
20:00
Batman
Kausi 2, 17/60. Vaalitaistoa. Pingviini on päättänyt asettua ehdolle Gotham Cityn pormestarinvaaleissa ja Batmannille ei jää muuta vaihtoehtoa, kuin asettua häntä vastaan. Kumpi voittaa? Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).
20:24
Batman
Kausi 2, 18/60. Vaalihuumaa. Pingviini näyttää voittavan pomestarinvaalit mutta Batman on silti toiveikas menestymisensä suhteen vastoin kaikkia mielipidemittausten tuloksia. Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, ahdistus).

Kello 21:00

21:00
Kino: Viimeinen rakkaus
(Mr. Morgan's Last Love, Saksa 2013) Ikääntynyt opettaja löytää elämänkipinänsä nuoren pariisittaren seurassa ja alkaa opetella elämää, kumppanuutta ja perheen merkitystä. O: Sandra Nettelbeck. N: Michael Caine. HD Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
22:50
Yle Live: Carole King ja Tapestry
Monikymmentuhantinen yleisö sai kokea ainulaatuisia hetkiä Lontoon Hyde Parkissa kesällä 2016, kun Carole King esitti ensi kertaa livenä alusta loppuun koko legendaarisen Tapestry-albuminsa vuodelta 1971. HD Äänitekstitys: suomi.
23:50
Vapauden sointi: Frank Morganin tarina
Saksofonisti Frank Morgan (1933 - 2007) joutui heroiinin takia syöksykierteeseen ja vuosikausiksi vankilaan. Vapauden tultua hänen upea musiikkinsa pääsi loistoonsa. San Quentinissa oli v. 2012 hieno muistokonserttikin. HD Äänitekstitys: suomi.