UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

Yle Teema Keskiviikko 26.11.

16:00
Philip Roth omin sanoin
81-vuotias Philip Roth on aikamme palkituimpia kirjailijoita. Kuka on tämä amerikkalaisen yhteiskunnan tarkkanäköinen ja teräväkielinen havainnoitsija? Rothin lisäksi hänestä puhuvat ystävät, mm. Mia Farrow. HD Äänitekstitys: suomi.
17:00
Tiededokumentti: Australian mantereella
2/4. Luonto. Australialaiset joutuvat kamppailemaan kuivuutta ja tulvia vastaan, lisäksi mantereella elää vaarallisia ja vahinkoa tuottavia eläimiä. Millaisin keinoin ihmiset luonnonvoimia vastaan taistelevat? Äänitekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:15
Gran Hotel
36/66. Belén hämmentää tahallaan palvelusväkeä. Alfredo etsii neulaa heinäsuovasta. Ayala uskoo että Sofia on syytön mutta tarvitsee liittolaisen talon sisältä. Javier vapautuu keittiöstä ja on pian taas liisterissä. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).
19:00
Festivaalipuhetta
Hohdokasta puhetta elävistä kuvista. Teeman elokuvafestivaalilla elokuvista intoilevat tekijät, tulkit ja näkijät. "Elämme elokuvan kulta-aikaa", sanoo Elokuvan tarinan ohjaaja Mark Cousins. Äänitekstitys: suomi.
19:04
Bluesia Pieksämäen asemalla
Teeman elokuvafestivaalin avaa Aki Kaurismäen ohjaama lyhytelokuva Juice Leskisen pitkästä kappaleesta. Konserttitallenne on vuodelta 1988, elokuva valmistui vuonna 2013. Tv-ensi-ilta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
19:23
Festivaalipuhetta
"Uteliaisuus." Ohjaaja Mark Cousins paljastaa filmihullujen ja elokuvahistorioitsijoiden tärkeimmän ominaisuuden. Äänitekstitys: suomi.
19:30
Pulp: elämä, kuolema, supermarketit
(Pulp: A Film About Life, Death & Supermarkets, 2014) Elokuva brittipopin kärkiin kuuluneesta Pulpista, Jarvis Cockerista, faneista ja bändin kotikaupungin Sheffieldin ainutlaatuisista asukkaista. O: Florian Habicht. HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Festivaalipuhetta
"Miten valtava maailma voi pikkulapsen sisällä olla." Elokuvaohjaaja Juha Lehtola puhuu Hohdosta ja silmien räpyttelystä sekä muistelee omaa mielikuvituskaveriaan Johania. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
21:10
Huone 237 (K16)
(Room 237, Britannia 2012) Rodney Ascherin kiehtovassa dokumenttielokuvassa esitetään joukko toinen toistaan kummallisempia tulkintoja siitä, mistä Stanley Kubrickin Hohdossa loppujen lopuksi on kyse. HD Äänitekstitys: suomi. K16 (ahdistus).
22:50
Festivaalipuhetta
"Ensinäkemistä ei unohda koskaan." "Tunnen jokaikisen kohtauksen." "Seuraavalla kerralla se on taas ihan erilainen." Hohto-elokuvan fanit kertovat. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
23:00
Elokuvan tarina (K16)
Osa 12: 1980-luku. Elokuvat ja maailmanlaajuinen protesti. Mark Cousinsin dokumenttisarja elokuvan kehityksestä. (The Story of Film: An Odyssey, 2011) Äänitekstitys: suomi. K16 (väkivalta).

Kello 24:00

00:04
Festivaalipuhetta
"Stanley Kubrick on mestarillinen arkkitehti. Kaikki hänen elokuvansa ovat kuin rakennuksia." Elokuvan tarinan ohjaaja Mark Cousins puhuu Hohdosta. Äänitekstitys: suomi.
00:05
Teematieto
04:00
Teematieto