UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

AVA Maanantai 22.12.

06:00
Aamun AVAus
08:30
Ostoskanava Tvins.com
09:30
Jamie Oliverin perhejoulu
Aika herkutella. Viimeisessä jaksossa syödään herkkuja ja nautitaan juhlatunnelmasta perheen ja ystävien kesken. Jamie on valmistanut joulunaluskekkereihin muun muassa kananmaksapateeta, mausteista kurpitsakeittoa ja kekseliäitä pikkusuolaisia. Juomaksi on varattu granaattiomenashotteja ja lämmintä siideriä. Viisiosaisessa brittisarjassa julkkiskokki Jamie Oliver valmistaa jouluruokia perheensä kanssa ja jakelee vinkkejä ruoanlaittostressin selättämiseen. Osa 5/5. Sarja päättyy.
10:00
Trinny & Susannah Skandinaviassa
Kaupungin pisimmät hiukset. Trelleborg on vanha viikinkikaupunki, jossa naisetkin muistuttavat viikinkejä. Yksi heistä on Marianne, joka on ylpeä pitkistä hiuksistaan. Hän kuitenkin tuntee, että elämä on ohitse 63-vuotiaana. Eva halusi lapsia, mutta sai syövän ja hänen kohtunsa poistettiin. Hänen sisarensa Gull-Britt uskoo olevansa ruma ja hän miettii kauneusleikkausta. Ellen on 18-vuotias mustiin pukeutuva tyttö, joka ei näe omaa kauneuttaan. Trinny ja Susannah loihtivat tavallisista ruotsalaisista muotinäytöksen tähtiä, jotka saavat nähdä uuden peilikuvansa vasta catwalkilla.
10:50
Pilanpäiten
Pilanpäiten . Arkipäivän sattumuksille perustuva hullunhauska piilokameramainen sketsiohjelma.
11:00
Ostoskanava Guthy Renker

Kello 12:00

12:00
Vapun valtakunta
Vappu ja Teemu. Ihanaa rakkausruokaa! Vappu istuu illallispöytään oman aviomiehensä Teemun kanssa. Romanttinen menu sisältää karitsankyljyksiä, mozzarellasalaattia ja mustikkapiirakkaa.
12:30
Makuja & Elämää
Makuja ja elämää.
12:50
Lääkärit
35 hyvinvointivinkkiä. Lääkärit vieraineen tarjoilevat 35 oivaa niksiä terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseen. Mukana on esimerkiksi takapuolta kiinteyttäviä harjoituksia joita voi tehdä istualtaan, ohjeita luonnollisiin hiushoiteisiin sekä smoothieresepti litteämpää vatsaa tavoitteleville. Amerikkalainen keskusteluohjelma, jossa eri alojen lääkärit käsittelevät terveyttä ja hyvinvointia koskevia ajankohtaisia aiheita ja kysymyksiä.
13:40
Kiinteistöjen kuningas
Ajoissa juhliin. Jeffillä on töitä yhä enemmän ja alaisia yhä vähemmän. Colen projektia kurotaan hurjaa vauhtia valmiiksi. Mutta mitä firman kultapoika Trace oikeastaan työaikana puuhaa? Kiinteistöhai Jeff Lewis on omapäinen, omalaatuinen ja pakkomielteinenkin. Alaiset joutuvat kestämään jos jonkinmoista höykytystä, jos kaikki ei mene täydellisesti. Uutena aluevaltauksenaan Jeff loihtii uusiksi kiinteistöjä tilauksesta. Miten asiakkaiden toiveisiin taipuminen visionääriltä luonnistuu? Elämä Jeffin toimistossa etenee omaa, viihdyttävän kaoottista rataansa jo viidennellä tuotantokaudella. Amerikkalainen kiinteistöreality.
14:40
Unelmakoti puoleen hintaan
Liiketilasta kodiksi. Lucie ja Oliver haluavat kunnostaa hammaslääkärin vastaanottona toimineen talonsa Hertfordshiressä. Kahden pienen tyttären vanhemmat haluavat lisää lapsia eikä pienistä huoneista koostuva talo täytä lapsiperheen tarpeita. Alana ja Graham omistavat vuonna 1907 rakennetun talon Hampshiressä. Talo on toiminut kauppana ja postitoimistona, ja pariskunta haluaa kunnostaa sen vanhaa kunnioittaen. Brittiläisessä lifestyle-sarjassa uudistetaan koteja.
15:35
Pilanpäiten
Arkipäivän sattumuksille perustuva hullunhauska piilokameramainen sketsiohjelma.
15:50
Jamie Oliverin 30 minuutin ateriat
Sardiineja ja seesamijuustoa. Tällä kertaa aloitetaan jälkkäristä: Jamie valmistaa herkullisen suklaamoussen, joka saa odottaa vuoroaan jääkaapissa. Salaattiin tulee vesikrassia, ituja ja granaattiomenaa, kun taas pääruoka valmistuu sardiineista ja seesaminsiemenillä kuorrutetusta halloumi-juustosta. Luvassa on myös pitaleipää ja hunajaisia viikunoita. Nam! Brittiläisessä ruokaohjelmassa huippusuosittu tv-kokki Jamie Oliver näyttää kuinka valmistaa kokonainen ateria ajassa, joka normaalisti menisi yhteen ruokalajiin.
16:20
Trinny & Susannah Skandinaviassa
Nolostelevat lapset. Roskilden tuomiokirkosta Trinny ja Susannah löytävät Kimin ja Malenen, jotka käyttävät sandaaleita ympäri vuoden. Kim on jäänyt työttömäksi, eikä enää panosta pukeutumiseensa. Malene kärsii 15-vuotiaan poikansa kritiikistä, eikä osaa pukeutua naisellisesti. Rosie on tanskalaistunut irlantilainen työmyyrä, joka opiskelee ja tekee kahta työtä, koska hänen miehensä on työtön. Rosien 11-vuotias tytär vertailee äitiään epäedullisesti muihin äiteihin, mutta Rosiella ei ole aikaa eikä energiaa ajatella itseään. Brittiläiset tyylitaiturit Trinny ja Susannah loihtivat tavallisista tanskalaisista hehkeitä kaunottaria, jotka saavat nähdä uuden peilikuvansa vasta catwalkilla.
17:15
Abba 40 vuotta
17:30
Salatut elämät
Osa 2740. Monica löytää hutsumuksensa Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.

Kello 18:00

18:00
Jamie Oliverin hauska joulu
Jamie Oliverin hauska joulu, osa 1/2. Jamie Oliver neuvoo, miten jouluateria valmistetaan mahdollisimman vähällä stressillä. Kun valmistelut aloitetaan ajoissa, joulusta voi nauttia hyvillä mielin eikä kaikki aika kulu keittiössä raataessa. Kaksiosaisen ohjelman ensimmäisessä jaksossa valmistetaan makea aamiainen, vaihtoehto kalkkunalle, kotitekoista jäätelöä sekä helppo lahja suklaasta, jonka valmistukseen lapsetkin voivat osallistua.
19:00
Grand Designs Australia
Taiteenrakastajien galleriakoti Yellingbossa. Laurie Smith ja Renee Hoareau ovat palavahenkisiä taiteenrakastajia. He ryhtyvät rakentamaan uutta kotitaloa, inspiroivaa tilaa, jossa veistokset ja taulut pääsisivät oikeuksiinsa - ja johon mahtuisivat taiteeseen liittyvät työstudiot. Tontti sijaitsee Victorian osavaltion maaseudulla Yellingbossa. Reneen täydellisyyttä tavoittelevaan fokukseen nousee talon ulkoseinän kiveäminen. Väri on tärkeää, muoto on tärkeää, ja kokonaisuuden pitää olla parasta mitä silmälle ja seinän perusfunktiolle voi sallia. Kivenhakkaaja hakkaa ja asettelee jokaisen palan tarkasti omin käsin, mutta Renee stressaantuu. Tyydyttääkö lopputulos vaativaa, luovaa mieltä? Onko Maffran pienestä kaupungista löytyneissä Mont Angus -hiekkakivissä sittenkin liikaa vääränvärisiä keskittymiä? Joutuuko Renee asettelemaan kivet uudelleen itse? Ei, sillä valmiista ulkoseinästä voi sanoa samaa kuin kaikesta muustakin tässä kivestä, teräksestä ja lasista rakennetussa talossa: taidetta. Art! Lisäksi sisätilojen valkoinen hartsilattia antaa väljyyttä kuin kaunis optinen harha. Onko TV-vastaanottimen ja pääsisäänkäynnin kohdalla jo kysymys kauniista harhautuksesta? Australialainen realitysarja.
20:00
Grand Designs - unelma-asunnot
Kukkulan kuninkaat. Thomas ja Dervla O'Hare alkoivat rakentaa vuonna 2005 Belfastin laitamille valtavan suurta modernia huvilaa. Työt etenivät varmoin ottein, vaikka vaativaa hanketta johtaneella Dervlalla ei ollut rakentamisesta aiempaa kokemusta. Urakka valmistui ajallaan, ja nyt Kevin palaa kolme vuotta myöhemmin katsomaan, miten lapsen saanut pariskunta on asettunut kotiinsa. Hulppean talon iso rinnepuutarha on nyt myös valmis, ja sitä koristavat muun muassa Eero Aarnion Puppy-koirat. Talkback Thamesin tuottamassa brittiläisessä sisustus- ja remonttiohjelmassa tutustutaan sisustussuunnittelija Kevin McCloudin johdolla kunnianhimoisiin taloprojekteihin, joista sukeutuu todellisia unelma-asuntoja.

Kello 21:00

21:00
Löytäjät
Asuntoauto. Kumpi juontaja löytää paremman asuntoauton nuoren sirkusnaisen opiskelukämpäksi? Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
21:30
Tervetuloa Ruotsiin!
Suhteet katkolla. Yllättävä perhetapahtuma estää Brucen ja Emman suunnitelmat muuttaa takaisin Yhdysvaltoihin. Bruce opettaa Bengtiä flirttailemaan. Emma antaa ystävälleen luvan yöpyä pariskunnan sohvalla, ja Bruce järkyttyy kun saa selville, että kyseessä on Emman entinen poikaystävä. Vieraileva tähti: Malin Åkerman (Watchmen). Amerikkalais-ruotsalainen komediasarja. Sallittu kaiken ikäisille.
22:00
Savuna ilmaan
Maria ilmestyy takaisin yhtä yllättäen kuin katosikin, mutta ei suostu kertomaan, missä on ollut. Panu selvittää totuuden saatananpalvojista, ja törmää yöllä tuntemattomaan muukalaiseen. Pääosissa: Reino Nordin, Pirkko Hämäläinen, Kreeta Salminen ja Pinja Siivonen. Ohjaus: Mikko Mattila. Käsikirjoitus: Mikko Reitala. Tuotanto: Tuotanto Oy Säihky. K12 (väkivalta, ahdistus).
23:00
Kosto
Väijytys. Emily jatkaa isäänsä liittyviä tutkimuksia, Nolanin avustuksella tietenkin. Jack valistaa Davidille, että oli virhe syyttää Nolania suorassa televisiolähetyksessä. David päättää kysellä Amandan läheisiltä tarkemmin tämän elämän vaiheista - ja aloittaa Emilystä. Charlotte on kertonut Danielille totuuksia ennen lähtöään, ja Daniel varoittaa sekä äitiään että Emilyä jättämään itsensä draaman ulkopuolelle. Louise on luikerrellut Margaux'n suosioon, mutta Margaux saa pian huomata, ettei Louise ole niin harmiton kuin miltä hän vaikuttaa. Amerikkalainen draamasarja nuoresta naisesta, joka palaa valehenkilöllisyyden turvin kostamaan jokaiselle hänen perheensä tuhonneelle ihmiselle. 4. tuotantokausi. K7 (väkivalta, ahdistus).
23:55
Trinny & Susannah Skandinaviassa
Nolostelevat lapset. Roskilden tuomiokirkosta Trinny ja Susannah löytävät Kimin ja Malenen, jotka käyttävät sandaaleita ympäri vuoden. Kim on jäänyt työttömäksi, eikä enää panosta pukeutumiseensa. Malene kärsii 15-vuotiaan poikansa kritiikistä, eikä osaa pukeutua naisellisesti. Rosie on tanskalaistunut irlantilainen työmyyrä, joka opiskelee ja tekee kahta työtä, koska hänen miehensä on työtön. Rosien 11-vuotias tytär vertailee äitiään epäedullisesti muihin äiteihin, mutta Rosiella ei ole aikaa eikä energiaa ajatella itseään. Brittiläiset tyylitaiturit Trinny ja Susannah loihtivat tavallisista tanskalaisista hehkeitä kaunottaria, jotka saavat nähdä uuden peilikuvansa vasta catwalkilla.

Kello 24:00

00:45
Yön AVA