UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Teema Sunnuntai 2.10.

10:00
Elävä arkisto: Eksoottinen Patakakkonen
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
10:02
Patakakkonen
(1983) Keittiömestari Jaakko Kolmonen tutustuu kollegansa Zurab Dvalidzen opastuksella gruusialaisen keittiön hienouksiin. Keittiössä valmistetaan liharuokia ja punaviinikiisseliä. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
10:32
Patakakkonen
(1984) Keittiömestari Jaakko Kolmonen valmistaa ruokaa kiinalaisen kollegansa herra Dingin kanssa. Ruokalistalla on possua ja kanakeittoa kiinalaisen tapaan. Jaakko testaa myös puikoilla syömistä. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
11:10
Valitut sanat: Graniittimiehen Pietari
Pietarista ja venäläisestä kirjallisuudesta Helsingin kirjamessuilla keskustelevat kirjailija Sirpa Kähkönen ja emeritusprofessori Pekka Pesonen. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
11:35
James Conlon ja Italian RSO
Kapellimestari James Conlon johtaa Torinossa. Ohjelmassa Franz Schubertin 8. sinfonia h-molli (D 759) ja orkesterisarja Dmitri Shostakovitshin oopperasta Mtsenskin kihlakunnan lady Macbeth.

Kello 12:00

12:55
Löytöretkiä maailmaan
Clippertonin korallisaari. Clippertoninsaari Tyynellämerellä koostuu koralliatollista, jonka keskellä komeilee tulivuoren huippu. Kansainvälinen tutkijaryhmä perehtyy saareen ja ottaa näytteitä korallista.
13:10
Jacob Jensen - muotoilun mestari
Tanskalainen muotoilija Jacob Jensen on vuosikymmenien varrella voittanut yli sata palkintoa, ja hänen tuotteitaan on pysyvästi näytteillä New Yorkin Modernin taiteen museossa. Menestyksen hinta on ollut kuitenkin kova. (U) HD
13:40
Viritetyt vempaimet
8/10. Mehulinko. Nykyajan mehupuristimet ovat alitehoisia ja hitaita. Greg kehittää teollista sähkömoottoria käyttävää linkoavaa mehustinta, James taas pyrkii hyödyntämään ruutia mehunteossa. (U) HD
14:05
Milanon naisten paratiisi (12)
Uusi sarja (Il Paradiso delle Signore) 1/20. Talvisesonki. 1950-luvun Milanoon on avattu uusi hieno tavaratalo, jonka omistaa Pietro Mori. Sitä ihmettelemään saapuu myös sanavalmis nuori nainen Sisiliasta, Teresa. HD Sallittu kaiken ikäisille.
14:55
Milanon naisten paratiisi (12)
2/20. Lannistumaton. Morin liiketoimet törmäävät seinään, kun pankki sulkee lainahanat. Mistä löytyy pelastus? Tavaratalo hakee uusia myyjiä, ja myös Teresa päättää kokeilla onneaan. Alku vain ei näytä lupaavalta. HD Sallittu kaiken ikäisille.
15:51
Milanon naisten paratiisi (12)
3/20. Vastuun taakka. Isä painostaa Teresaa palaamaan sulhasensa luo Sisiliaan, mutta nokkela tyttö keksii hyvän verukkeen. Tavaratalossa on tehty useita varkauksia ja epäilys kohdistuu etenkin myyjättäriin. HD Sallittu kaiken ikäisille.
16:45
Francon jälkeen - Alcantaran perhe
Osa 272. Pelkoa ja unettomuutta (Tus brazos arroparon mi insomnio). Yllättävä puhelinsoitto Tangerista saa koko perheen pois tolaltaan, ja Mercedes ja Antonio lähtevät selvittämään, mitä Tonille on tapahtunut. (U) HD K7 (ahdistus).

Kello 18:00

18:00
Kuningas New Yorkissa
(King in New York/USA 1957) Pistävä satiiri amerikkalaisesta elämäntavasta, jonka kanssa tyhjätasku eurooppalainen kuningas joutuu tekemisiin. O: Charles Chaplin. N: Charles Chaplin, Michael Chaplin, Dawn Addams. Sallittu kaiken ikäisille.
19:40
Sushimestari Jiron unelma
Dokumenttielokuva maailman parhaasta sushibaarista, tokiolaisesta Sukiyabashi Jirosta, sen 85-vuotiaasta omistajasta, tämän pojasta ja täydellisen sushin tavoittelusta. Ohjaus David Gelb. (Jiro Dreams of Sushi, USA 2011)

Kello 21:00

21:00
Billie Holiday
Ystävien ja aikalaisten haastatteluihin perustuva dokumentti tuo uutta valoa legendaarisen jazzlaulajattaren tarinaan. Billie Holidayn syntymästä tuli vuonna 2015 kuluneeksi 100 vuotta. Ohjaus Katja Duregger, 2015. HD
21:55
Yle Live: M1-studiossa Herd & Aili Ikonen
Herd-trio solisteinaan Aili Ikonen ja Vieno Kekkonen johdattaa katsojat suomalaisen jazz-iskelmän kulta-aikaan. Luvassa vastustamattoman svengaavia versioita muun muassa Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä kappaleista. HD
23:00
Hengittävä maa
Tuuli ja vesi ovat japanilaisen 75-vuotiaan taiteilijan Susumu Shingun materiaalia. Hänen unelmanaan on rakentaa tuulienenergialla ja luovuudella käyvä paikka uuden löytämiselle. O: Thomas Riedelsheimer. (U) HD Sallittu kaiken ikäisille.
23:55
Teematieto

Kello 24:00

04:00
Teematieto