UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

Yle Teema Perjantai 9.10.

17:00
Helsinki: Lyhyt elokuva Helsingistä
Kymmenen tarinaa Helsingistä ja suomalaisuudesta uuden vuosituhannen kynnyksellä. T: GNUfilms Oy. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
17:50
Sehän on Sibelius!: Terveys ja hermot
Sibelius kuolee 91-vuotiaana onnellisesti vanhuuteen. Terveinä vuosinaan hän pelkää tauteja ja kuolemaa sekä suunnittelee ruumisarkkuaan. Asiantuntijoina Kaija Saariaho, Tero Asp ja Heikki S. Vuorinen. 3/8. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:00
Kirjaohjelma: Jørn Lier Horst
Päävieraana on tanskalainen dekkarikirjailija Jørn Lier Horst, mutta käymme myös Karen Blixenin kotitalossa. Lisäksi Siss Vik käy tapaamassa kirjailija Jan Roar Leikvollia tämän kotona. HD Äänitekstitys: suomi.
18:30
Elävä arkisto: Sibelius
Jean Sibelius nousi Suomessa kansallissankariksi 1900-luvun alussa, jolloin hän oli säveltänyt jo kymmenisen vuotta. Arvostuksen nousun takeena oli menestys ulkomailla. Arkisto-ohjelmina nähdään filmejä säveltäjästä. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
18:31
Jean Sibelius - sävelten mestari
(1949) Pieni musiikillinen muotokuva säveltäjästä. Esiintyjinä muun muassa Margaretha von Bahr, joka tanssii Valse Tristen. Ohjaus ja käsikirjoitus Marius Raichi, tuotanto Ossi Skurnik.
18:38
Jean Sibelius kodissaan
(1927/1945/1958) Lyhytelokuva, jonka kirjeotteet ja musiikki ovat Sibeliuksen. Musiikkina Paavo Berglundin johdolla esiintyneen Helsingin kaupunginorkesterin soittoa vuodelta 1958. Tuotanto Aho & Soldan ja Claire Aho. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
18:50
Jean Sibelius
(1956) Lyhyt musiikkielokuva suuren säveltäjämme tuotannosta. Mukana muun muassa Timo Mikkelä, Oopperan baletti, Helsingin kaupunginorkesteri sekä Sibeliuskvartetti. Ohjaaja Holger Harrivirta.
19:03
Elävä arkisto: jatkuu
Marko Gustafsson esittelee amerikkalaisten kuvaaman, Sibeliuksen elämästä ja sävellyksistä kertovan ohjelman "Finlandia" sekä ohjelman "Jean Sibelius - viimeinen matka". HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
19:04
Finlandia
(1965) CBS-reportteri Charles Kuralt juontaa Sibeliuksen juhlaohjelman Ainolasta. Ohjelma lähetettiin Early Bird -satelliitin välityksellä Yhdysvaltoihin 10.5.1965. Esiintyjinä Ylioppilaskunnan laulajat ja RSO. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
19:29
Jean Sibelius - viimeinen matka
(1957) Filmi säveltäjän siunaustilaisuudesta Helsingin Suurkirkossa sekä surusaattueesta. Muistoa ovat kunnioittamassa ystävien ja tavallisten kansalaisten lisäksi mm. Urho Kekkonen ja ulkomaiden edustajat. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
19:45
Löytöretkiä maailmaan
Välimeren salat. Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
20:00
Simon Reeve ja mahtavat joet
3/3. Jangtse. Kiinaa halkova vuolas joki on elämän edellytys miljoonille maaseudun asukkaille. Suurkaupunkien liepeillä nuoret ympäristöaktivistit yrittävät suojella jokea jätevesiltä ja avoviemäreiltä. T: BBC. HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Sehän on Sibelius!: Raha ja nautinnot
Sibelius ei ole koskaan niin velkaantunut, ettei saisi hankituksi ostereita ja samppanjaa. Nautiskelijan elämä tulee kalliiksi. Asiantuntijoina Kaija Saariaho, Tero Asp, Laura Kolbe, Ilkka Sirén ja Greta Grönholm. 4/8. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
21:10
Isot ihmiset
(Les grandes personnes/Ranska 2008) Lämmin draamakomedia historiaa harrastavasta ranskalaismiehestä, joka vie tyttärensä tämän 17-vuotispäivän kunniaksi Ruotsin rannikolle viikinkiaarretta etsimään. O: Anna Novion. Äänitekstitys: suomi. K7 (seksi).
22:30
Valokeilassa Atte Blom
Levytuottaja, Love Recordsin perustajajäsen Atte Blom on antanut lähtölaukauksen useiden suomalaisten huippuartistien uralle. Nyt artistit ja yhteistyökumppanit kertovat, millainen tämä taustalla vaikuttanut mies on. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
23:30
Intia liikkeessä
Tietotekniikka on luonut Intiaan uutta kulttuuria ja uusia keskittymiä. Olisiko maan tulevaisuus ollut toinen, jos se ei olisi 1960-luvulla keskeyttänyt edistyneitä tietokonehankkeitaan? O: Anirban Datta, Intia 2008. (U) Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.

Kello 24:00

00:30
Teematieto
04:00
Teematieto