UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

Yle Teema Torstai 2.4.

16:00
Tiededokumentti: Ongelmana lukihäiriö
Miltä dysleksia näyttää uusien tutkimustulosten valossa? Se voi vaarantaa monien nuorten pääsyn jatko-opintoihin, mutta esteet ovat voitettavissa. Monet dyslektikot voivat myös olla hyvinkin luovia. (U) HD Äänitekstitys: suomi.
17:00
Talo Italiassa
13/13. Voittajan lomatunnelmia Maceratan lähistöllä Keski-Italiassa. Stereo. Tutustu Italiaan: oppiminen.yle.fi/italia (U). Äänitekstitys: suomi.
17:45
Löytöretkiä maailmaan
Novgorodin kirjeet. Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.

Kello 18:00

18:00
Ruoka-Suomi
Osa 3/7 Usko, toivo ja kattaus. Miksi syömisestä tulee niin helposti huono omatunto. Kuka meille kertoo, mitä, miten, milloin ja miksi tulee syödä. Samae Koskinen tapaa omatuntonsa ja löytää kultaisen keskitien. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
18:45
Haitarimies
Multimediataiteilija Marita Liulian ja haitarivelho Kimmo Pohjosen yhteistyöanimaatiossa muusikko herää haitarina. T: Medeia Oy, 2008. (U) Sallittu kaiken ikäisille.

Lue lisää: IMDb
19:00
Taiteen maantiede: Alankomaat
2/3. Nousu- ja laskukausia. 1600-luvulla Alankomaiden taiteen kulta-ajan tunnetuimpia edustajia olivat Rembrandt ja Vermeer. Rikastuneella porvaristolla oli nyt varaa hankkia taidemaalauksia koteihinsa. T: BBC. HD Äänitekstitys: suomi.
20:00
Prisma Studio
Miksi syömisestä on tullut niin vaikeaa? Kännykkäsovellus ruokavalmentajana. Kuka päättää mitä syöt? HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
20:30
Ruokaratsia
4/8. Miten kaupan lihaliemikuutiot valmistetaan? Rauta on ihmisen elimistölle tärkeää, joten sitä lisätään moniin elintarvikkeisiin. Juuston nimellä myydään monenlaisia valmisteita. HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Tiededokumentti: Pitkän iän salaisuudet
Mitkä mekanismit suojelevat pienikokoisia ecuadorilaisia syövän ja diabeteksen kaltaisilta sairauksilta? Eri puolilla maailmaa tutkijat koettavat ratkoa pitkän ja myös terveemmän elämän salaisuuksia. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
22:00
Kino Suomi: Petos (K16)
(1988) Tositapahtumiin perustuva rikoselokuva 1950-luvun kuuluisasta postiryöstöstä ja sen tekijästä, suurrikollinen Heimo Hilarius Sorjosesta. N: Paavo Pentikäinen, Eeva Litmanen, Martti Tschokkinen. O: Taavi Kassila. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. K16 (väkivalta).

Arviot: IMDb 6.0
Lue lisää: IMDbLeffatykkiWikipedia
23:30
Hyttysiä ja muita ongelmia
Absurdi, runollinen ja poliittinen dokumenttielokuva kommunismin jäljistä. Belenen kylä Bulgariassa kärsii hyttysongelmasta käärmeiden valtaaman keskitysleirin ja ruostuneen ydinvoimalan varjossa. O: Andrei Paunov. (U) Äänitekstitys: suomi.

Kello 24:00

00:50
Teematieto
04:00
Teematieto