UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Teema Perjantai 9.12.

17:00
Historia: Meren yli Amerikkaan
3/3. Amerikka. Päästyään Atlantin yli siirtolaiset joutuivat Ellis Islandilla tarkkoihin terveystarkastuksiin, ja sen jälkeen oli edessä työnhaku. Asumistasokin oli usein perin vaatimaton. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:00
Valitut sanat: Levengood & Liksom
Helsinki Lit: Monikulttuurisuus ja ulkopuolisuus ovat hyvä tausta kirjailijalle. Maailmankansalaiset Mark Levengood ja Rosa Liksom kertovat tarinoita ja keskustelevat niiden merkityksestä työlleen. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
18:30
Elävä arkisto: Itsenäisyyspäivä
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
18:32
Itsenäisyys ja rock
(1986) Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti Helsingin jäähallissa. Esiintyjinä Juice Leskinen & Grand Slam, Sata lasta, Peer Gynt, Tanna, Nights of Iguana, Melrose ja Eppu Normaali. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
19:35
Munaralli
Kaisa Penttilän animaatiossa pulupariskunnan muna saa jo odotusaikana kokea vanhempiensa sille asettamia toiveita, mutta tilanne pahenee merkittävästi, kun muna viedään esiintymiskilpailuun. T: Edith Film, 2009. (U) Sallittu kaiken ikäisille.
19:45
Kaunis luontomme
(Our wonderful nature) Päästäisillä on paritteluaika. Kun kaksi urospäästäistä löytää saman naaraan, alkaa raivoisa taistelu, joka saavuttaa eeppiset mittasuhteet. Luontoanimaation ohjaus Tomer Eshed. (U) Sallittu kaiken ikäisille.
20:00
Kaukasia 30 päivässä
Osa 2/10. Kabardi-Balkaria, Pohjois-Ossetia-Alania. Ville Haapasalo valloittaa Euroopan korkeimman huipun. Hän tapaa myös vuoripelastajia ja kabardin-hevosten kasvattajia. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
20:45
To Nightwish: Sanat jotka ymmärrät
"Jos Tuomaksella on ollut aikaa kirjoittaa, minulla täytyy olla aikaa ymmärtää." Nightwishin sanoitusten maailma on yhtä hämmentävä ja hankala kaikenkielisille faneille. yle.fi/tonightwish. (U). HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Vallan kääntöpuoli
(The Ides of March/USA 2011) Nuori idealisti tutustuu politiikan likaiseen puoleen osallistuessaan presidenttiehdokkaan vaalikampanjaan. O: George Clooney. N: Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman. HD K7

Arviot: IMDb 7.1 ∙ Rotten Tomatoes 85 %
Lue lisää: IMDbLeffatykkiRotten TomatoesWikipedia
22:40
Nas: Time is illmatic
Newyorkilaisen rap-artistin Nasin debyyttialbumia Illmatic (v. 1994) pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista hiphop-albumeista. Dokumentissa Nas ja muut asiantuntijat kertovat levyn merkityksestä. Ohjaus: One9. HD K12 (päihteet).
23:55
Musiikki ja seksi
1/4. E-pilleristä aidsiin. Ehkäisypillerin keksiminen johti yhteiskunnan seksuaaliseen vapautumiseen. Miten se näkyi popkulttuurissa, ja miten yleisö suhtautui muutoksen? (U) HD

Kello 24:00

00:45
Teematieto
04:00
Teematieto