UutisetSääNetti-TVTV-opasKarttaSoMeHakuPalaute

Yle Teema Lauantai 13.2.

10:00
Television uranuurtajat
Kausi 1, 1/6. Supersankarit. 1950-luvulla näkivät amerikkalaiset ohjelmatuottajat ja käsikirjoittajat television mahdollisuudet tarjota katsojille eskapistisia elämyksiä viikosta toiseen. Miten supersankaribuumi syntyi? Äänitekstitys: suomi.
10:51
Television uranuurtajat
Kausi 1, 2/6. Tieteissarjat. Ihmiset ovat aina tuijottaneet tähtiä pelonsekaisin mielin, ja tv-katsojien uteliaisuutta alettiin 1960-luvulla ruokkia uusilla sarjoilla. Tuolloin syntyivät Star Trek ja Hämärän rajamailla. Äänitekstitys: suomi.
11:42
Television uranuurtajat
Kausi 1, 3/6. Parhaan katseluajan saippuasarjat. Ketkä olivat luomassa Dallasin ja Dynastian kaltaisia menestyssarjoja? Nyt selviää myös hätkähdyttäviä yksityiskohtia Dallasin "Kuka ampui JR:n"-jaksosta. Äänitekstitys: suomi.

Kello 12:00

12:33
Television uranuurtajat
Kausi 1, 4/6. Rikossarjat. Rikossarjojen tyyliin kuului, että vastahakoinen, mutta muuten varsin mukiinmenevä sankari selvitti mutkikkaan rikosvyyhdin tunnin kuluessa. Mitä on "Minä, vakooja"-sarjan menestyksen takana? Äänitekstitys: suomi.
13:25
Ensisuudelma
7/13. Karaokebileissä yksi saa hävetä silmät päästään ja toinen henkilö saa tuta epämiellyttäviä lähestymisyrityksiä. Mickey-parka ei ymmärrä, minne hänen rakkaansa on kadonnut, ja Suzy epäröi päätöksen hetkellä. Äänitekstitys: suomi. K7
14:05
Valitut sanat: Mike Leigh 2/2
Rakastettu ja palkittu brittiohjaaja Mike Leigh kertoo elämästään ja elokuvistaan Sodankylän elokuvajuhlien aamukeskustelussa 2015. HD Äänitekstitys: suomi.
14:35
Historia: Oma koti - kuolemanloukku
Edvardiaanisessa Englannissa uudet keksinnöt tekivät ihmisten elämän valoisammaksi, helpommaksi ja mukavammaksi. Niinpä asbestisukat ja radioaktiivinen hammastahna otettiin innolla käyttöön. T: BBC. (U) HD Äänitekstitys: suomi.
15:35
Jäitä hattuun (S)
(7) Kausi 1, 5/10. Sisustussuunnittelija. Larry nousee kapinaan lääkärin ja asianajajan vastaanotolla ja tuottaa toistuvia pettymyksiä Diane Keatonille. Näkemykset eivät kohtaa myöskään sisustussuunnittelijan kanssa. Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta, seksi).
16:05
Yle Live: Paperi T
Vuoden puheenaihe räppiskenessä veti teltan täyteen Blockfestissä Tampereella elokuussa 2015. Paperi T esitti rajoja rikkoneen menestyslevynsä Malarian pelon kokonaisuudessaan. HD
16:55
Lenan matkassa
Lena Haglund on kokenut maailmanmatkaaja, mutta hänen matkakohteensa eivät varmaankaan ole monille tuttuja. Nyt Lena matkaa pitkin Kyzylkumin aavikkoa Uzbekistanissa. HD Äänitekstitys: suomi.
17:05
Volga 30 päivässä
6/10. Avaruuden mysteerit. Ville vierailee jättimäisessä maanalaisessa kylmiössä, avaruusmuseossa ja tutustuu paranormaaleihin ilmiöihin. Myös kuvaaja Ossi saa osansa seikkailusta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.

Kello 18:00

18:00
Prinsessa Ruusunen
Teema tanssii: goottiromanssi, Matthew Bournen klassikkotulkinta täydentää hänen Tshaikovski-koreografioidensa trilogian Pähkinänsärkijän ja maailmankuulun Joutsenlammen jälkeen. Prinsessan roolissa Hannah Vassallo. HD
19:45
Musiikin muisti : Rekilaulu
Lauluja menneiltä ajoilta. Rekilaulu on kekseliään luonto- ja rakkauslyriikan, loputtomasti muuntelevien sävelmien ja improvisaation juhlaa. Ohjaus Mirja Metsola. (U) HD
20:00
Historia: Kauppakomppanian tarina
2/2. Maailman ensimmäinen monikansallinen yhtiö oli brittien perustama East India Company. Dan Snow juontaa ohjelmaa, jossa kerrotaan yhtiön noususta, kukoistuksesta ja tuhosta. Tuotanto: BBC. HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 21:00

21:00
Festivaalipuhetta
Lars von Trieristä, melankoliasta, maailmanlopusta ja scifistä puhuvat ohjaajat Timo Vuorensola, Jan Forsström ja Katja Gauriloff sekä toimittaja Jyrki "Njassa" Jantunen. (Uusinta Teeman elokuvafestivaalilta 2013.) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
21:08
Melankolia
(Melancholia, Tanska 2011) Lars von Trierin elokuva masennuksesta ja maailmanlopusta: sininen planeetta nimeltä Melankolia lähestyy uhkaavasti maapalloa. N: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland. HD Äänitekstitys: suomi. K12

Arviot: IMDb 7.1 ∙ Rotten Tomatoes 79 %
Lue lisää: IMDbLeffatykkiRotten TomatoesWikipedia
23:18
Lars von Trierin vieraana
Toimittaja Martin Krasnik sai harvinaisen kutsun elokuvaohjaaja Lars von Trierin kotiin jutusteluhetkeen. He keskustelevat mm. alkoholismista, peloista ja ahdistuksesta. (En invitation fra Lars von Trier, 2015) HD Äänitekstitys: suomi.

Kello 24:00

00:05
Uusi Kino: Santra ja puhuvat puut
Nuori nainen pölähtää maailman ääristä karjalaiseen idylliin ja kohtaa Santran - vanhan naisen, joka on viimeinen linkki naisen ja karjalaisen kulttuurin juuriin. O: Miia Tervo. T: For Real Productions, 2013. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
00:35
Teematieto
04:00
Teematieto