UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Teema Maanantai 5.12.

17:00
Tiededokumentti: Musikaalisuuden salat
Musikaalinen lahjakkuus ilmenee usein varhaisella iällä. Miten se on selitettävissä, ja mitkä biologiset mekanismit liittyvät musiikin hahmottamiseen? Salaisuus on muusikon aivoissa. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
17:53
Historia: Seksi ja länsimaat
2/3. Länsimaiden liberalismi ja maallistuminen kohdistavat kristinuskoon kovia paineita. Miten kristinusko suhtautuu seksiin, avioliittoon ja sukupuoleen ja miten käsitykset ovat muuttuneet ajan myötä? Tuotanto: BBC. (U) HD

Kello 18:00

18:45
Francon jälkeen - Alcantaran perhe
Osa 282. Sunnuntain messu (Misa de diez). Ihmiset San Genarossa ovat innoissaan, sunnuntain messu televisioidaan ja kaikki haluavat mukaan lähetykseen. Mercedesin ja Antonion suhteessa on vielä yksi ratkaistava ongelma? HD K7 (ahdistus).
20:00
Valitut sanat: Levengood & Liksom
Helsinki Lit: Monikulttuurisuus ja ulkopuolisuus ovat hyvä tausta kirjailijalle. Maailmankansalaiset Mark Levengood ja Rosa Liksom kertovat tarinoita ja keskustelevat niiden merkityksestä työlleen. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
20:30
Jäitä hattuun (12)
Kausi 4, 8/10. Jeff lainaa Larrylle kestävyyttä parantavia kondomeja, joiden kanssa sattuu vahinko. Puutarhuri Vaeltava Karhu osoittautuu hyödylliseksi, mutta lopulta hänen avuliaisuutensa kääntyy Larrya vastaan. K7 (ahdistus, seksi).

Kello 21:00

21:00
René Magritte: Mies ja hattu
Will Young tutustuttaa meidät erään 1900-luvun vaikutusvaltaisimman surrealistisen maalarin, René Magritten, elämään ja hämmästyttävään taiteeseen. Knallin alta paljastuu vallankumouksellinen luonne. HD
21:50
Two-Lane Blacktop
(USA 1971) Kulttielokuva kuskista, mekaanikosta ja vuoden 1955 mallisesta Chevroletista, jolla kaksikko ajelee osavaltiosta toiseen, kunnes heidät haastetaan kilpa-ajoon. O: Monte Hellman. N: James Taylor, Dennis Wilson. HD K12
23:30
Uusi Kino: Hyvä ihminen
Komedia hyväosaisesta maailmanparantajasta (Pirjo Heikkilä) ja hurjasta bussimatkasta, joka panee hänen suvaitsevaisuutensa koetukselle. O: Paula Korva. T: Matila Röhr Nordisk Oy, 2013. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.

Arviot: IMDb 6.1
Lue lisää: IMDb
23:39
Uusi Kino: Aalto tuo, tuuli vie
Lyhytelokuva nuoresta brasilialaisesta yksinhuoltajaisästä, jonka kuurous hankaloittaa arjen pyörittämistä. O: Gabriel Mascaro, 2012. (U) HD Sallittu kaiken ikäisille.

Kello 24:00

00:10
Teematieto
04:00
Teematieto