UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute

Yle Teema Fem Torstai 19.10.

09:05
Napaseutujen historiaa
Osa 4/6. Luonnonvarat houkuttavat. Norjalaiset pyytäjät ja kaivostyöläiset suuntasivat hyytävän kylmille rannikoille. Heidän uurastuksensa loi perustan teollisuudelle ja hyvinvoinnille. Norjalainen dokumenttisarja. (U)
10:00
Puutarhassa tuoksuu ruoka
Osa 8/8. Kuinka kookkaiksi Jörgenin porkkanat, palsternakat ja sikojuuret ovat mahtaneet kasvaa? Anne laittaa ruuaksi pitkän kypsymisajan vaativaa lampaanlapaa. (U)
10:30
Vem vet mest?
Rickard Olsson kysyy kilpailijoilta kiperiä kysymyksiä, jotka voivat koskea mitä tahansa Abbasta atomeihin. Kisassa vaaditaan hyvän yleissivistyksen lisäksi aimo annos strategista ajattelua. Ruotsalainen tietokilpailu. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
11:00
Koiramies kiertää Färsaarilla
3/6. Islantilainen näyttelijä Andri Freyr Viðarsson tutustuu Färsaariin ja paikallisiin ihmisiin. Miten färsaarelaiset tulevat toimeen pienillä saarillaan? Entä millaisia uskomuksia, tapoja ja perinteitä heillä on? HD Äänitekstitys: ruotsi.
11:30
Sportmagasinet
Anna Signeul haluaa nähdää nopeaa peliä Helmareilta. Joukkueen etu on tärkein - Sean Bergenheimin ainoa tavoite on voittaa mestaruuksia. HD Äänitekstitys: ruotsi.

Kello 12:00

12:00
Kantapöytä
Kantapöydän taitelijatreffeillä tavataan isä ja poika, alttoviulisti Atso ja sellisti Tuomas Lehto. Toimittajina ovat Riikka Holopainen ja Inari Tilli. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
12:55
Francon jälkeen - Alcantaran perhe (7)
(12) Osa 298. Sagrillasin lapset. Alcantarat kutsuvat tulevan vävynsä viettämään pääsiäisviikkoa Sagrillasiin ja tutustumaan viinitilaan. Viikosta tulee kaikkea muuta kuin rauhallinen, siitä kylän nuoriso pitää huolen. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (ahdistus, päihteet).
14:10
Taideteosten salaisuudet
7/10. Muotokuvistaan tunnetun renessanssimaalari François Clouet'n maalaus kylpevästä naisesta syntyi noin 1571 keskellä uskonsotien repimää Ranskaa. Mutta kuka on kuvan kaunotar? (U) HD Äänitekstitys: suomi.
14:40
Simon Reeve Irlannissa
1/2. Irlanti tarjoaa kävijälle muutakin kuin jylhiä rantoja ja komeita linnoja. Kahtia jakautunut kaunis saari on usein ollut konfliktien tyyssija ja sen historiaan sisältyy monia synkkiä vaiheita. HD Äänitekstitys: suomi.
15:30
Kotiseutu
Kausi 3, 6/6. Jäähyväiset Schabbachille. Elokuun 1999 auringonpimennys tuo dramatiikkaa myös ihmisten välisiin suhteisiin. Schabbachista tulee suruviesti, mutta haave suuresta juhlasta vuosituhannen vaihtuessa elää. Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus).
17:25
Vem vet mest?
Rickard Olsson kysyy kilpailijoilta kiperiä kysymyksiä, jotka voivat koskea mitä tahansa Abbasta atomeihin. Kisassa vaaditaan hyvän yleissivistyksen lisäksi aimo annos strategista ajattelua. Ruotsalainen tietokilpailu. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
17:55
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD

Kello 18:00

18:00
BUU-klubben: Bärtil
Malin katsoo sarjoja Bärtil ja Mosaiikki. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
18:30
Hevostila Mistral
Osa 8/26. Festivaalien prinsessa. Angelo saa näyttää taitonsa cowboyfestivaaleilla. Lénakin on näkyvässä roolissa, mutta se ei ole hänestä pelkästään mukavaa. svenska.yle.fi/hajbo. HD K7 (ahdistus).
18:52
Historiaa kolmessa minuutissa
Osa 8/13. Michelangelo. Historian merkkihenkilöitä infosarjakuvan muodossa. HD Äänitekstitys: ruotsi. Sallittu kaiken ikäisille.
18:55
Ruohonjuuritasolla
Hupaisan opettavainen animaatiokurkistus vikkeläjalkaisten ja kepeäsiipisten pikkuötököiden sielunelämään, josta paljastuu usein jotain perin inhimillistä. Tuotanto: Futuricon, Ranska Sallittu kaiken ikäisille.
18:57
Koiruli ja Kaija
Koiruli ja Kaija pöhköilevät ranskalaisessa minianimaatiossa. svenska.yle.fi/hajbo HD Sallittu kaiken ikäisille.
19:00
Obs debatt
Naiset kertovat somessa seksuaalisesta häirinnästä, mutta pitääkö miesten potea kollektiivista syyllisyyttä? Aiheesta keskustelevat filosofi Hannes Nykänen, perhetutkija Mirjam Kalland ja konsultti Patrik Gayer. Puhetta johtaa Bettina Sågbom. HD
19:30
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
20:00
Milanon naisten paratiisi (12)
6/20. Tulikärpästen aikaan. Mori vierailee uudella tehtaallaan. Saadakseen väen puolelleen hän pyytää Teresan mukaan matkalle. Vittorio johtaa liikettä Morin poissa ollessa ja saa aikaan pikku skandaalin. (U) HD Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.

Kello 21:00

21:00
Kino Klassikko: Sala-ampuja
(The Sniper, USA 1952) Realistinen jännärihelmi ja Likaisen Harryn edeltäjä, kuvaus poliiseista, jotka San Franciscossa jäljittävät uhrejaan sattumanvaraisesti valitsevaa sala-ampujaa. O: Edward Dmytryk. HD Äänitekstitys: suomi. K12 (ahdistus).
22:25
Elävä arkisto: Karjalan evakot
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
22:27
Luvattu maa: Kuvakertomus maanhankintalain toteuttamisesta
(1952) Ohjelmassa kerrotaan asutushallituksen toiminnasta karjalaisten evakkojen asuttamiseksi jatkosodan jälkeen. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
23:01
Karelia-sarja: Karjalaisen kulttuurin säilyminen
(1968) Ohjelmassa keskustellaan siitä kuinka siirtokarjalaiset ovat sopeutuneet kantaväestöön ja kuinka karjalainen kulttuuri on säilynyt muutoksessa. Haastatteluissa tavallisia ihmisiä sekä muutama asiantuntija. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
23:40
Historia: Ruoka-aikoja
6/6. Seuraamme 1950-luvulta lähtien ruokailun vallankumousta, vuosikymmen per jakso. Miten ruoka-aineet, keittiötekniikka ja ruoanlaiton muotivirtaukset ovat muuttuneet kuuden vuosikymmenen aikana? (U) HD Äänitekstitys: suomi.