UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Homoliitot edistävät terveyttä

Ami Amppari, perjantai 10.3.2006 klo 10:16

Ihmiselle ja hänen terveydelleen tekee hyvää, että saa olla oma itsensä ja että häntä rakastetaan. Aika erittäin yksinkertaista. Tai sitten ei, kuten varmaan ainakin maailman kaikki homoseksuaalit tietävät.

Ihminen päättää omasta elämästään hyvin pitkälti itse, mutta ympäröivä yhteiskunta ja kulttuuri antavat raja-arvoja näille päätöksille ja ennen kaikkea niiden toimimiselle. Ympäröivä yhteiskunta ja kulttuuri päättävät tiedostetusti tai tiedostamattomasti, mitä saa tehdä ja mitä ei. Noin suurin piirtein kiellettynä halutaan pitää sitä, minkä uskotaan vahingoittavan yksilöä tai yhteisöä. Merkittävä määrääjä näissä asioissa on myös kyseisen yhteisön uskonto.

Seksuaalisuus ja uskonnollisuus ovat kummatkin ihmisen sisimpiä ja herkimpiä kerroksia. Moni ajattelija on siksi ymmärtänyt miten ne tietyllä tavalla kietoutuvat yhteen ihmisen sekamelskaisessa sisimmässä. Keskustelu homoseksuaalisuuden hyväksymisestä tai lähinnä sen hyväksymättömyydestä kietoutuu useimmiten juuri uskonnollisten arvojen ja tunteiden ympärille.

Uskonnosta ja seksuaalisuudesta on vaikea puhua ilman vankkoja ja tarkkarajaisia mielipiteitä. Kummassakin asiassa on hyvin inhimillistä tarttua kompaktiin suhtautumissettiin, jossa kaikilla asioilla on oma, selkeä ja pysyvä arvonsa. Harmaalla alueella kun on aina vähän epämukavaa ja uskonnossa sekä seksuaalisuudessa siellä on suorastaan tukalaa.

Ja silti, ihmiselle ja hänen terveydelleen tekee hyvää, että saa olla oma itsensä ja että häntä rakastetaan

Homoliitot edistävät terveyttä

Jaa: Facebook | Twitter