UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Loeb vs. muut

Antti Amppari, lauantai 24.10.2009 klo 11:59

Samaan tapaan kuin rallin MM-sarjassa on viimeisinä vuosina tippunut talleja ja kuskeja pois, niin on oma mielenkiintonikin lajia kohtaan laskenut. Kaksi eri autonvalmistajaa (Ford ja Citroën) ja maksimissaan kaksi mestariehdokasta (Sébastien Loeb vs. joku muu) ei kuulosta järin kutkuttavalta asetelmalta. Itse asiassa kahden tehdastallin MM-sarja kuulostaa lähinnä siltä, että sarja on ainakin nykymuodossaan matkalla kohti loppua. Ja voi kuvitella, että Jean Todtin valinta Ari Vatasen sijaan FIA:n puheenjohtajaksi ei ainakaan vahvista rallin asemaa.

Walesissa kuudetta peräkkäistä mestaruuttaan jahtaava Loeb on eittämättä kaikkien aikojen paras rallikuski, ainakin tilastoiden perusteella. 123 kisasta Loeb on voittanut 53. Täysin järjetöntä. Samoin kuin Michael Schumacher dominoi formuloita tai Valentino Rossi edelleen MotoGP:tä, niin Loeb rallia. Eikä yhden kuskin ylivalta luultavasti ainakaan lisää mielenkiintoa mitään lajia kohti. Vaikka toki formuloissa on saatu viimeisinä vuosina uusia mestareita, niin on radan ulkopuolella jatkuva sirkus laskenut mielenkiintoa lajia kohtaan tehokkaasti.

Vaikka kuskin merkitys nykyajan autourheilussa on varmasti pienempi kuin vielä vuosikymmen tai kaksi sitten, niin Loebin ja kumppaneiden ylivertaisuus kielii kuitenkin siitä, että silti todelliset huippulahjakkuudet erottuvat muista.

Toivottavasti huomenna saadaan Hirvosesta uusi mestari!

Rallin MM-draama jatkuu

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 4 kpl

 1. formuloissa on vain se, että kyllä kaikki osaa ajaa ympyrää mutta moniko ajaa 197km/h puiden seassa hiekkatiellä. tai lumella?
  (tähän ei lasketa kännisiä suomalaisia idiootteja)

  ensivuodeksi ralliin on tulossa kaksi uutta tiimiä joten mm. nimet galli, block ja atkinson pääsevät mukaan.

  Warren Kera, sunnuntai 25.10.2009 klo 10:16
 2. http://yle.fi/urheilu/lajit/moottoriurheilu/moottoripyoraily/2009/10/rossi_mestariksi_malesiassa_mika_kallio_10s_165116.html

  Forza, sunnuntai 25.10.2009 klo 10:53
 3. Tuota olen itsekin jo pitkään pelännyt. Loeb hallitsee rallia liian ylivoimaisesti ja kilpailutkin ovat oikeastaan turhia koska ranskalaiselle ei löydy Hirvosen lisäksi haastajaa. Formulat sentään ovat parantuneet, muillakin kuin Schumilla on mahdollisuus mestaruuteen.

  Mutta tiivistettynä: Jos ralliin ei saada lisää talleja ja Loeb voittaa mestaruuden vielä vuonna 2009 niin voimme nopeasti sanoa rallille hyvästi.

  Xerxes, sunnuntai 25.10.2009 klo 12:11
 4. MIKOLLE ONNITTELUT! HUIKEA KAUSI!

  AD, maanantai 26.10.2009 klo 12:29