UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Rantakangas: Vanhanen voi saada jatkokauden ilman vaalejakin

Ami Amppari, tiistai 20.10.2009 klo 09:31

Menin tuossa joku aika sitten ennakoimaan, että Vanhasella tulee lähtö, mutta nyt pitää kääntää takkia tästä näkemyksestä. Lähtö olisi saattanut tullakin, mutta Silminnäkijän paljastusjuttu muutti tilanteen nopeasti. Vaikka Vanhasen kaataminen sinällään ei varmasti jutun päämäärä sinällään ollutkaan, yritti se olla se melkein jokaisen toimittajan unelmajuttu siitä, kuinka journalistinen työ tuo esiin maailmoja järisyttäviä asioita.

Jokainen politiikan toimittaja unelmoi omasta Watergatestaan, jossa löytäisi aarrearkun täynnä vallanpitäjien mädännäisyyttä ja korruptiota. Siinä aarrearkussa olisivat myös luonnollisesti vastaansanomattomat todisteet asioista, mutta tässä Silminnäkijän jutussa juuri se osuus jäi uupumaan. Koko keskustelu typistyi siihen yhteen sahatavaraerään ja kun se jäi julkisten todisteiden puutteessa leijumaan väitteen tasolle, niin ikäänkuin koko asia menetti painoarvonsa. Niin kauan kuin ihmiset pitävät julkisesti suunsa kiinni, nämä lautakasat ja muut vastaavat ovat olemattomia. Ja niin pitääkin länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan olla. Syyllisyys vaatii todisteet, muuten on syytön. Yleiseen politiikan arvostukseen tällaiset väitteet tietysti vaikuttavat ja voi hyvinkin olla, että seuraavien eduskuntavaalien äänestysaktiivuudesta on jo nyt sahattu pois melkoinen siivu.

Keskustasta on julkisuuteen lähtenyt moitteita YLEä kohtaan, että se yrittäisi kaataa Vanhasen ja hallituksen. Ehkä tavallaan yrittikin, vaikka se ei toiminnan varsinainen päämäärä ollutkaan, mutta heppoisen juttunsa takia he tekivätkin enemmän Vanhasen poliittisen aseman eteen kuin kukaan muu. Tästä puuttuu enää se, että joku puoluejohtaja ilkeäisi vääntää veistä haavassa ja syyttäisi YLEä Vanhasen aseman pönkittämisestä.

Mutta kuten on nähty, niin isoja asioita voi tapahtua nopeastikin ja täytyy vain tässä tyytyä yhtymään Vanhasen omaan näkemykseen, että hänen asemansa on hyvin vahva. Ainakin juuri nyt siis näin.

Rantakangas: Vanhanen voi saada jatkokauden ilman vaalejakin

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 4 kpl

 1. Eipä täällä Suomessa osata tehdä edes kunnon savustusoperaatioita kuten mallimaassa jenkkilässä. Siellähän väännetään isoja poliittisia asioita nurin pelkästään sen takia, että joku päätöksiä tekevä on maininnut teininä varastaneensa tyyliin vessapaperirullan ravintolan vessasta.

  Kaikki poliittinen toimitus tuntuu välillä niin keskinkertaiselta ja amatöörimäiseltä, oli sijoittuminen puoluekartalle mikä tahansa. Tuntuu välillä että koko homma on vain pientä puuhastelua.

  Mr.hands, tiistai 20.10.2009 klo 13:38
 2. On erittäin valitettavaa, että "hyvät veljet" päättävät asioista keskenään ja turvaavat oman ja "veljien" selustat, eikä kansan mielipidettä oteta huomioon millään tavalla: http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=820373

  Sitten myöhemmin ihmetellään, että miksi äänestysprosentti on niin alhainen..

  Sivusta seuraava, keskiviikko 21.10.2009 klo 11:32
 3. Veikkaisin että Perussuomalaiset ja Muutos saavat aika mukavasti ääniä, jos ihmisiä on yhtään alkanut nämä mädännäisyyspuolueet pännimään.

  Leit, keskiviikko 21.10.2009 klo 12:53
 4. Jäipä argumenttisi huteriksi. Suomen "hyvät veljet" saattavat hyvinkin olla juuri sellainen taho, jonka tulisi päättää asioista. Heillä kuitenkin on huomattavasti laajempi näkemys politiikasta ja asioiden hoidosta kuin kansalla!

  Suomen kansa se on joka on tyhmä, kun äänestää sellaisen eduskunnan ja hallituksen jota ei halua! (Jos niin nyt on edes käynyt) Vielä tyhmempää kansa on, jos jättää äänestämättä sen takia, että pääministeri on saanut lautaa tai muita päättäjiä on voideltu. Se on enneminkin syy äänestää kuin jättää äänestämättä! (Eli joko ilmoittaa edelleen luottavansa "väärin" tehneeseen päättäjään tai antaa äänensä luotettavammalle/rehellisemmälle ehdokkaalle.)

  Ei edes Suomen kansa voi olla niin tyhmää, että toteaa hommien kusevan ja jättää sen jälkeen ainoan helpon tavan vaikuttaa käyttämättä!

  Eli lyhyesti Perussuomalaisista valtapuolue!

  Sivusta seuraavalle, torstai 22.10.2009 klo 03:08