UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Kimi Räikkönen ja Matti Nykänen Tampereen yössä

Ami Amppari, perjantai 24.3.2006 klo 09:04

Tehdäkseen suuria tekoja ei saa olla keskinkertainen. Tehdäkseen suuria tekoja täytyy uskaltaa, heittäytyä täysillä, panostaa kaikki ja unohtaa epäolennaiset. Sillä reseptillä syntyy maailmanmestareita, kunnioitettuja taiteilijoita, huippututkijoita, valtavia omaisuuksia ja ylipäätään menestystä inhimillisessä toiminnassa politiikasta pokerinpeluuseen. Jos haluat todella pitkälle, olet mitä suurimmalla todennäköisyydellä itse ainut ja tärkein asia elämässäsi. Tavoite ensin, sitten vasta tulevat lähimmäiset, sovinnaisuussäännöt ja ylipäätään kaikki mitä kutsutaan normaaliudeksi. Terävimmälle huipulle tähtäävä on yksin näkemyksensä, voimansa ja päämääränsä kanssa. Hän ottaa ja antaa äärimmäisillä rajoilla. Läheiset palavat usein pois ympäröivässä kirkkaudessa.

Keskinkertainen ihminen miettii tekojensa seurauksia muille. Keskinkertainen ihminen hajottaa itseään eri elämäalueille; perheeseen, ystäviin, harrastuksiin, työhön ja ylipäätään jonkinlaiseen tasapainoon, joka tuo onnea. Keskinkertaisen ihmisen elämän onni syntyy erilaisista osista, ei vain yhdestä tavoitteesta, jolle kaikki uhrataan. Keskinkertaisen ihmisen täytyy onnistua monessa asiassa yhtäaikaa ollakseen tyytyväinen itseensä.

Huippu-urheilijat ovat käyttäneet koko kasvuikänsä ollakseen jotain muuta kuin keskinkertaisuuksia. Urheilu-uran loputtua paluu normaalielämään ei kaikilta onnistu. Se mikä teki heistä huippuja, sortaa heidät tavallisessa elämässä vaikeuksiin. Onneksi kuitenkin suurin osa heistäkin oppii keskinkertaisuuteen, sillä lööpeissäkin tila on kuitenkin rajoitettua.

On se vaan niin hienoa olla keskinkertainen.

Kimi Räikkönen ja Matti Nykänen Tampereen yössä

Jaa: Facebook | Twitter