UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Venäläiskollega pompotti Paula Lehtomäkeä

Ami Amppari, perjantai 23.10.2009 klo 11:12

Itämeren kaasuputki on Venäjälle tärkeä asia ja se on ymmärretty myös Suomen valtiojohdossa. Alusta asti hokemana on ollut ollut, että Suomen valtio näkee kaasuputken rakentamisen puhtaana ympäristöasiana, ei lainkaan turvallisuuspoliittisena kysymyksenä. Koska kaasuputki toden totta on turvallisuuspoliittinen kysymys kaiken energiaan liittyvän tapaan, on tässä kai nyt kaksi vaihtoehtoa, miksi valtiojohtomme on tätä mieltä kuin on.

Ensimmäinen mahdollisuus on, että siellä ollaan hyväksytty kaasuputken rakentaminen ja halutaan näin häivyttää siihen liittyviä epäilyksiä. Kaasuputken rakentamisen turvallisuuspoliittisista vaikutuksista on esitetty ihan perustellusti hyvinkin erilaisia näkemyksiä. Toiset näkevät kaupankäynnin ja sen konkreettisen rakenteen sitovan Itämeren alueen yhteen ja rakentavan näin aktiivista ja kaikkia osapuolia hyödyttävää rinnakkaiseloa. Toiset näkevät putken sitovan Itämeren ja sen rannikkoalueet Venäjän etupiiriin tavalla, jota villeimmät ovat verranneet Molotov-Ribbentrop -sopimukseen, jossa Neuvostoliitto ja Natsi-Saksa jakoivat etupiirit.

Toinen mahdollisuus on tuttu menneiltä vuosikymmeniltä eli että Suomen hallitus pyrkii vastustamaan Venäjän valtiollisia pyrkimyksiä, pitäen kuitenkin visusti huolta siitä, että vastustaminen ei näytä vastustamiselta. Asian kytkeminen ympäristökysymyksiin antaa mahdollisuuden vastustaa kaasuputkea nimenomaan ympäristökysymyksenä, ei osana Venäjän valtapoliittisia pyrkimyksiä. Ja vaikka näin ei todellakaan olisikaan, niin venäläiset varmaan epäilevät tällaista. Siihen viittaisi ministeri Lehtomäen kohtelu Moskovassa.

Jos Lehtomäkeä ehkä vähän napautettiinkin asiassa, niin epäilen, että todella ison moukun lienee saanut Johan Bäckman, joka viime aikoina on kunnostautunut Rimma Salosen ja hänen Anton-poikansa asiassa. Bäckman on tulisieluisesti ja todella suurilla sanoilla ottanut kantaa huoltajuuskiistaan ja nähnyt tilanteessa Venäjänvastaisuutta joka käänteessä. Tätä viestiä hän on päässyt julistamaan varsinkin venäläisessä mediassa. Nyt hän on kääntänyt kelkkansa ja hävittänyt bloginsa asiasta, lukuunottamatta suorastaan matelevaa anteeksipyyntöä asiassa. Muutama päivä sitten sieltä pystyi vielä lukemaan, miten tässä vain ollaan lietsomassa sotaa Venäjän kanssa ja miten venäläiset erikoisjoukot erityismenetelmillään saavat aikaiseksi sen, että äiti ja poika elävät kohta yhdessä Venäjällä onnellisina. Moskovassa ja Tehtaandulla Venäjän suurlähetystössä lienee ymmärretty vihdoin se tosiasia, että Bäckman tekee heidän asialleen paljon enemmän vahinkoa kuin hytötyä.

Venäläiskollega pompotti Paula Lehtomäkeä

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 1 kpl

  1. Aivan sama, turha kahvijuonti reissu olisi ollut kumminkin, kuten 98% näiden meidän sankareiden matkoista muutenkin.
    Eiköhän Paula kostoksi kumminkin ostanut tax-freestä vodkaa verorahoilla ettei aivan turha reissu ollut.

    Paula kuuluu siihen enemmistöön joka on aivan yhdentekevä hallituksessa, suojatyöpaikka, eipä siinä kelpaisi se raha turhan tärkeilystä minullekkin.

    Nyt on vaan nallekarkit jaettu näin, oikeita töitä se on tehtävä köyhyyttään

    isto, lauantai 24.10.2009 klo 01:53